- Home
- Sănătate
- (22.04.2020, 14:54)
- Eugenia Foarfecă
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Video Ministrul Sănătăţii lucrează la o procedură de carantinare a pacienţilor asimptomatici în hotel
- Ministrul Sănătăţii lucrează la o procedură prin care pacienţii infectaţi dar asimptomatici vor putea fi carantinaţi în hoteluri sau alte spaţii
- Dr.Rodica Tănăsescu: Scopul nu este de a îngriji aceşti pacienţi, ci de a limita împrăştierea virusului la cei aflaţi la risc
- Dr. Marius Uscatu: Suntem sigura ţară care internează pacienţii infectaţi asimptomatici, îi ducem în spital unde se pot infecta mai rău
Urmărește
9766 afișări
Ministrul Sănătăţii anunţă că lucrează la o procedură prin care pacienţii infectaţi, dar asimptomatici, vor putea fi carantinaţi în hoteluri sau în alte spaţii. Medicul Rodica Tănăsescu spune că scopul nu este de a îngriji aceşti pacienţi, ci de a limita împrăştierea virusului la cei aflaţi la risc.
Persoanele infectate cu noul coronavirus care nu au simptomele bolii vor putea fi carantinate într-un hotel în viitorul apropiat, nu vor mai fi trataţi în spital.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Adrian Sârbu: Cu cât ești mai dezamăgit, cu atât trebuie să mergi duminică la vot și să pui ștampila exclusiv pe alb!
-
Ciolacu efectuează o vizită de lucru la Budapesta: Vreau să îmi finalizez mandatul cu obţinerea deciziei intrării depline în Schengen
-
Şef al armatei britanice: „Suntem pregătiţi să luptăm cu Putin în Europa de Est”
-
Florian Coldea şi Dumitru Dumbravă rămân sub control judiciar
Ministerul Sănătăţii anunţă că lucrează deja la o procedură în acest sens. Un medic infecţionist sau unul de familie ar putea monitoriza starea de sănătate a persoanei asimptomatice.
„Mâine (joi – n.r.) sperăm să avem o procedură şi să o validăm, încă nu e dat drumul, încă avem capacitate în spitale (...) Sunt variante, fie spitalele COVID să aibă extensie în spaţiile de carantină şi tot ei să facă monitorizarea, fie cu medicii de familie, sunt mai multe discuţii, dar deocamdată nu s-a decis”, a declarat dr. Nicolae Dragoş Garofil, secretar de stat în Ministerul Sănătăţii.
Ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, explică modul în care această carantinare ar putea fi făcută.
„Formele uşoare şi medii merg până în 5.000 – 5.500. Sunt momente în care evaluăm fiecare caz în parte, şi în momentul în care fiecare unitate spitalicească decide că nu are niciun pericol de a fi trecut în acest tampon sau sub supraveghere înainte de a fi trecuţi la domiciliu, atunci vom face şi acest pas”, a spus Tătaru.
Medicul Rodica Tănăsescu afirmă că scopul acestei măsuri este de a limita răspândirea virusului.
„Scopul aproape cu certitudine al acestei măsuri nu este acela de a îngriji aceşti pacienţi, pentru că ei nu au semne de boală, ci, pe de o parte, pentru a monitoriza evoluţia lor, dar mai ales pentru a limita împrăştierea virusului, pentru că, dacă ar fi lăsaţi acasă, evident majoritatea ar fi în contact cu ceilalţi membri ai familiei care pot fi la risc”, spune medicul Rodica Tănăsescu.
Până când carantinarea se va putea face în alt loc, cei infectaţi sunt internaţi în spital, chiar dacă sunt asimptomatici.
„Este inimaginabil, suntem singurii în această lume care internăm pacienţi infectaţi non simptomatici şi îi ducem undeva într-un spital unde se vor infecta mai rău (...). Dacă stăm permanent cu cineva grav bolnav care emite mult virus în atmosferă, sigur că şi şansele noastre sunt mai reduse”, spune chirurgul Marius Uscatu.
În Franţa, de exemplu, mai mulţi medici se folosesc de o platfomă online dedicată iniţial pacienţilor bariatrici şi pe care au transformat-o rapid pentru a-i monitoriza de la distanţă pe pacienţii care au forme uşoare, dar şi pe cei gravi, care au fost externaţi.
„Acest sistem presupune ca pacientul, în autonomie, sau fiind acompaniat de către asistenta liberală, să răspundă la chestionare pregătite de către echipa medicală, şi care sunt declanşate la momente speciale şi care sunt vizibile în agenda tuturor actorilor, atât a medicilor, cât şi a pacientului”, a explicat dr. Anca Montaigner, medic primar endocrinologie, diabet, nutriţie şi boli metabolice la Centre Hospitalier Bretagne Atlantique.
În funcţie de răspunsurile obţinute, pacienţii şi specialiştii care monitorizează pacienţii primesc în timp real un mesaj care îi ghidează în decizii. Pacientul şi medicul îşi pot trimite unul altuia documente medicale, precum rezultatele analizelor sau reţete. Se poate face şi teleconsultaţie prin aceeaşi platformă. În acest mod, locurile în spitale sunt păstrate pentru cazurile severe.
Citește pe alephnews.ro: Fostul general al Ucrainei a declarat că „al treilea război mondial a început oficial”
Citește pe www.zf.ro: Germania, prinsă în mijlocul unui război care riscă să arunce toată Europa în haos: Cancelarul german Olaf Scholz este presat să trimită rachete cu rază lungă de acţiune în Ucraina
Citește pe www.zf.ro: Black Friday-ul care sparge toate recordurile. Cum s-a ajuns aici
Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!
Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Putin susține că Rusia a lansat o rachetă balistică asupra Ucrainei ca răspuns la loviturile asupra teritoriului rus cu rachete americane și britanice
Germania, prinsă în mijlocul unui război care riscă să arunce toată Europa în haos: Cancelarul german Olaf Scholz este presat să trimită rachete cu rază lungă de acţiune în Ucraina
Cine este antreprenoarea care a revoluţionat industria textilă cu afacerea sa? Ea a renunţat la jobul pe care il avea, pentru a se implica într-un proiect pe care îl creştea de mai multă vreme
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
FOTO. Vedeta din filmele pentru adulți s-a cuplat cu un milionar controversat din fotbal
PROSPORT.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe
ŞTIRILE ZILEI
-
ieri, 22:45
FC Botoşani-FCSB 1-0, în meciul restanţă din etapa a 4-a a Superligii
-
ieri, 22:36