O nouă pandemie nu mai aşteaptă după colţ ci e deja aici. Care este afecţiunea tăcută de care suferă tot mai mulţi români

Urmărește
110094 afișări
Imaginea articolului O nouă pandemie nu mai aşteaptă după colţ ci e deja aici. Care este afecţiunea tăcută de care suferă tot mai mulţi români

Sănătatea mintală a devenit un concept la care companiile se uită din ce în ce mai atent. În spatele acestei preocupări se află nevoia angajatorilor ca angajaţii să fie productivi şi eficienţi. Potrivit OMS, la nivel global, 15% dintre adulţi au o afecţiune asociată sănătăţii mentale. În România, situaţia nu e roz. Potrivit, Dianei Miron, psihoterapeut în cadrul reţelei de sănătate Regina Maria, sănătatea mentală a românilor a suferit şoc după şoc. Primul a fost pandemia, apoi războiul, care împreună au declanşat un val de anexietate mai rar întâlnit.

„Din punctul de vedere al psihologilor, avem o pandemie de anxietate, care a debutat imediat după ce s-a declanşat criza sanitară şi a continuat. De pandemia de anxietate încă nu am scăpat pentru că au  urmat o serie de evenimente ca războiul din Ucraina, schimbările deloc îmbucurătoare economice, provocările din Orientul Mijlociu, care adaugă anxietate” a declarat psihoterapeutul Diana Miron, în cadrul emisiunii ZF Live, realizată cu sprijinul Orange Business.

Diana Miron atrage atenţia că în general, oamenii nu sunt construiţi să suporte şocuri psihologice unul după altul. În acest context, pentru a preveni declanşarea unei tulburări în ceea ce priveşte sănătatea mentală, oamenii ar trebui să caute în mod continuu să se dezvolte, inclusive pe plan psihic, pentru a se putea adapta mai bine la eventualele schimbări.

„Psihicul nostru, aşa cum suntem construiţi, nu poate să ducă într-un mod foarte functional aceste evenimente. În schimb, poate să ducă dacă îl antrenăm, dacă lucrăm cu el, dacă facem ceva pentru dezvoltarea noastră” a mai declarat Diana Miron la ZF Live.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici