- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Paşi înainte pentru spitalele româneşti. Un nou ”Institut al Inimii” la Târgu Mureş
- Pacienţii internaţi la “Institutul de Urgenţă pentru Boli Cardiovasculare şi Transplant” din Târgu Mureş ar putea beneficia de un nou Centru Chirurgical Cardiovascular (un „Institut al Inimii”) modern, în cadrul spitalului.
- TESSERACT ARCHITECTURE, singurul studio de arhitectură specializat în domeniul medical din România, a fost desemnat consultant şi furnizor al serviciilor de elaborare a documentaţiei tehnico-economice (faza SF – Studiu de Fezabilitate) pentru noul proiect. TESSERACT ARCHITECTURE, singurul studio de arhitectură specializat în domeniul medical din România, a fost desemnat consultant şi furnizor al serviciilor de elaborare a documentaţiei tehnico-economice (faza SF – Studiu de Fezabilitate) pentru noul proiect.
Paşi înainte pentru spitalele româneşti. Un nou ”Institut al Inimii” la Târgu Mureş
Potrivit Temei de Proiectare, arhitecţii TESSERACT subliniază că în prezent, activitatea unităţii medicale se desfăşoară într-un complex spitalicesc dat în funcţiune în anul 1983, de tip monobloc, cu zona de servicii conexe (bucătărie, spălătorie şi logistică) poziţionată în clădiri situate vis-a-vis de spital şi legate de spital printr-un pasaj subteran.
Provocarea arhitecţilor în cadrul acestui proiect este de a realiza o clădire nouă în incinta ansamblului spitalicesc, pe un teren cu o formă neregulată, cu dimensiuni restrânse şi situat în imediata apropiere a unor clădiri existente, cu funcţiuni medicale şi administrative.
ULTIMELE ȘTIRI
-
ICC emite mandat de arestare pe numele lui Netanyahu și Gallant
-
Ciolacu efectuează o vizită de lucru la Budapesta: Vreau să îmi finalizez mandatul cu obţinerea deciziei intrării depline în Schengen
-
Şef al armatei britanice: „Suntem pregătiţi să luptăm cu Putin în Europa de Est”
-
Florian Coldea şi Dumitru Dumbravă rămân sub control judiciar
Noul Centru va avea aproximativ 18.000 mp, în care vor fi prevăzute 214 paturi, precum şi funcţiuni suport – ambulator, radiologie şi imagistică, laborator de analize medicale, farmacie cu circuit închis, bloc operator, etc. Prin acest proiect se doreşte facilitarea accesului pacienţilor către servicii medicale specializate de cardiologie, chirurgie cardiovasculară, transplant şi nu numai - atât pentru copii cât şi pentru adulţi. În cadrul proiectării, echipa a insitat pe conformarea funcţiunilor şi circuitelor la standarde locale şi internaţionale, pe eficientizarea spaţiilor şi reducerea costurilor de întreţinere şi functionare, pe un design prietenos pentru utilizator – fie el pacient sau personal medical. Noul corp beneficiază şi de soluţii alternative de eficientizare energetică, de dotare cu echipamente medicale de ultimă generaţie, de sistem de digitalizare şi de un design prietenos cu mediu.
În România, 60% din cauzele de deces sunt reprezentate de bolile cardiovasculare, în timp ce la nivel european acestea reprezintă un procentaj de 45%. În jur de 550.000 de oameni din populaţia ţării, cu vârsta de peste 35 de ani, suferă de insuficienţă cardiacă, potrivit ultimului raport al Societăţii Române de Cardiologie. Potrivit unei analize World Life Expectancy *, în perioada 2020-2021 accidentul vascular a fost principala cauză de deces în România. Noul centru de la Târgu Mureş va putea astfel prelua presiunea existentă atât la nivelul judeţului, cât şi la nivelului localităţilor din jur, unde conform datelor disponibile - 1 din 2 persoane suferă de o boală cardiovasculară.
„Institutul Inimii va avea o clădire nouă, la a cărei proiectare s-a ţinut cont de tendinţe şi standarde internaţionale, de nevoile personalului medical dar şi ale pacienţilor”, declară Raluca Şoaita, fondator TESSERACT ARCHITECTURE.
TESSERACT ARCHITECTURE, singurul studio local de arhitectură specializat în domeniul medical, este proiectantul celui mai amplu proiect recent de spital din România – Spitalul Marie Curie, primul Spital Naţional de Copii pentru Cancer, Boli Grave şi Traumă. Arhitecţii TESSERACT semnează de asemenea în acest moment, două alte mari spitale judeţene în lucru - la Sibiu şi la Focşani. TESSERACT a realizat şi primele spitale modulare din România destinate îngrijirii pacienţilor cu Covid-19, precum şi numeroase proiecte de clinici, spitale şi alte spaţii cu destinaţie medicală pentru operatori privaţi.
Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!
Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
PROSPORT.RO