- Home
- Sănătate
- (05.05.2023, 15:11)
- Daniel Contescu
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Probleme cu tractul urinar? Un fruct le poate preveni, conform ştiinţei
Unii oameni de ştiinţă au descoperit că un fruct utilizat a trata afecţiunile vezicii urinare are de fapt capacitatea de a le preveni.
Urmărește
21984 afișări
Merişoarele (afinele roşii) sunt denumite şi „insulina verde”
Tulburările tractului urinar necesită ulterior, de cele mai multe ori, tratament cu antibiotice. Vestea bună este că, potrivit unor oameni de ştiinţă, adăugarea unui anumit fruct în dieta noastră poate fi de mare ajutor în prevenirea disconfortului tractului urinar. Este vorba despre merişoare.
Studiile pe această temă făceute de un grup de oameni de ştiinţă australieni a examinat beneficiile merişoarelor în cazul afecţiunilor simptomatice ale tractului urinar, găsind mai multe dovezi ale eficacităţii acestora.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Valdimir Putin s-ar confrunta cu o revoltă a armatei. Comandanții militari ruși refuză să-și trimită subordonații la atacuri
-
Putin se confruntă cu o revoltă a armatei. „Comandanţii refuză să trimită trupe” pentru un asalt pe râul Nipru, spun partizanii ucraineni
-
Şedinţa de plen a Camerei Deputaţilor va fi luni, la ora 9.00. Va fi ales preşedintele Camerei
-
Scandalul taxelor. Trump ameninţă cu preluarea controlului asupra Canalului Panama
Cercetătorii au descoperit, de exemplu, că femeile care au consumat suc de afine sau l-au luat prin suplimente au văzut că riscul lor de a contracta cistita este redus cu mai mult de 25 la sută. Copiii, în schimb, şi-au înjumătăţit riscul de infecţii, la fel ca şi persoanele predispuse la tulburări recurente ale tractului urinar, datorită intervenţiilor medicale.
Că afinele sunt bune nu este nimic nou. Dar studiul australian este interesant deoarece reuneşte cele mai recente dovezi din 50 de studii, care au inclus aproape 9.000 de participanţi.
„Acest rezultat incredibil nu ne-a surprins cu adevărat, dar suntem învăţaţi ca atunci când există dovezi mai multe şi mai bune, adevărul va ieşi la iveală, în cele din urmă. Infecţiile tractului urinar sunt teribile şi foarte frecvente; aproximativ o treime dintre femei suferă de aceasta, la fel ca multe persoane în vârstă şi, de asemenea, cele cu probleme ale vezicii urinare din cauza leziunilor măduvei spinării sau a altor afecţiuni”, spune Gabrielle Williams, autorul principal al studiului şi cercetător la Universitatea Flinders (Australia).
Cazul mamei sale
„În 1973, mamei i s-a spus să încerce suc de merişoare, pentru a preveni infecţiile tractului urinar şi a fost o salvare pentru ea. În ciuda faptului că am cicălit-o cu privire la încercări, a continuat să-l ia în fiecare zi, mai întâi ca suc, apoi ca şi capsule uşor de înghiţit. Şi de îndată ce se opreşte, simptomele revin. Ca de obicei, se dovedeşte că mama are întotdeauna dreptate", recunoaşte omul de ştiinţă.
Prevenirea tulburărilor tractului urinar este esenţială, deoarece infecţiile se pot răspândi la rinichi, provocând durere şi complicaţii. În prezent, antibioticele sunt principalul tratament, însă nu sunt întotdeauna potrivite persoanelor cu infecţii recurente ale tractului urinar. Din acest motiv, mulţi medici recomandă să luaţi merisoare ca tratament de susţinere.
O practică care ar avea origini străvechi şi datează de la nativii americani, printre primii care au promovat beneficiile afinelor pentru problemele vezicii urinare.
Atenţie însă: luarea de merişoare nu exclude nevoia de a urma un tratament cu antibiotice, dacă este prescris de medic.
Afinele, de fapt, până în prezent, au arătat beneficii doar la un procent din subiecţi şi sunt necesare mai multe studii pentru a vedea cine poate beneficia cu adevărat de ele şi cine este mai bine să recurgă la tratamente tradiţionale.
Citește pe alephnews.ro: Descoperirea care sfidează înțelegerea noastră asupra Universului: Ce este „timpul negativ” în fizică
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!
Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Meta este dat în judecată pentru „traumatizarea pe viață” a moderatorilor Facebook din Kenya. Peste 140 de angajați sunt diagnosticați cu PTSD
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Cum reuşeşte o companie din România să facă zeci de milioane de euro dintr-o resursă pe care mulţi oameni din ţara noastră o ignoră şi care sunt planurile acesteia pentru viitor
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Nicoleta Luciu, probleme cu greutatea. A ajuns de nerecunoscut. Cum arată acum, la 25 de ani după ce a câștigat Miss România
CANCAN.RO
Care este cea mai sănătoasă sare din comerț, potrivit lui Dragoș Pătraru. Majoritatea bucătarilor din Vest o folosesc
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe