- Home
- Sănătate
- (18.04.2023, 17:06)
- Iulian Moşneagu
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
S-a terminat oficial pandemia? Mortalitatea excesivă din UE a revenit la nivelurile de dinaintea COVID-19
- Pentru prima dată de la începutul pandemiei COVID-19, nu s-a înregistrat niciun exces de mortalitate în întreaga Uniune Europeană, conform datelor din februarie.
- Noile date marchează un moment important în timp ce ţările analizează dacă pandemia COVID-19 s-a încheiat în mod oficial.
Urmărește
595 afișări
S-a terminat oficial pandemia? Mortalitatea excesivă din UE a revenit la nivelurile de dinaintea COVID-19
Deşi cifra reprezintă o medie pentru toate ţările UE şi nu există nicio garanţie că nu va creşte din nou, revenirea la nivelul de dinaintea pandemiei marchează un moment important, în timp ce ţările dezbat dacă COVID-19 ar trebui să fie considerat în continuare o pandemie în curs de desfăşurare.
Cifrele privind mortalitatea excesivă au fost un instrument esenţial pentru a înţelege câte persoane au murit în plus faţă de nivelurile care ar fi fost înregistrate în situaţii "normale". Statistica ia în considerare numărul de persoane care au murit din orice cauză într-o anumită perioadă şi îl compară cu cifrele din anii anteriori, când nu exista pandemia COVID-19, informează POLITICO.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Pe 22 decembrie Revoluția ajungea la București. Ce evenimente au marcat noaptea din 21 spre 22 decembrie
-
Ucraina a executat primul asalt fără militari, doar cu drone terestre şi aeriene
-
22 decembrie 1989 - ziua fugii cu elicopterul a soţilor Ceauşescu
-
Qatarul ameninţă UE că va taia gazul. Ministrul energiei din Qatar: "Nu blufez"
În februarie, două treimi dintre ţările UE nu au înregistrat niciun deces în exces, potrivit datelor Eurostat, comparativ cu media din aceeaşi perioadă a anilor 2016-2019. Cu toate acestea, mai multe ţări au înregistrat un exces de mortalitate, printre care Grecia, Cipru, Portugalia, Olanda şi Franţa. La cele mai grave niveluri, în noiembrie 2020, UE a înregistrat un exces de decese cu 40 % peste nivelul de referinţă.
Datele vin în contextul în care Organizaţia Mondială a Sănătăţii, organismul care clasifică dacă COVID-19 mai este sau nu o urgenţă de sănătate publică de interes internaţional, indică din ce în ce mai mult că sfârşitul urgenţei de sănătate publică este iminent. În martie, şeful OMS, Tedros Adhanom Ghebreyesus, a declarat că este "încrezător" că anul acesta COVID-19 nu va mai fi clasificat ca atare.
Citește pe alephnews.ro: Klaus Iohannis convoacă partidele la consultări pentru formarea Guvernului. Se decid șefii de la Senat și Camera Deputaților
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!
Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Suspectul atacului de la Târgul de Crăciun din Magdeburg, Germania a fost arestat preventiv. Patru femei și un băiat au decedat iar peste 200 de persoane au fost rănite
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Cum reuşeşte o companie din România să facă zeci de milioane de euro dintr-o resursă pe care mulţi oameni din ţara noastră o ignoră şi care sunt planurile acesteia pentru viitor
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Nicoleta Luciu, probleme cu greutatea. A ajuns de nerecunoscut. Cum arată acum, la 25 de ani după ce a câștigat Miss România
CANCAN.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe