Se poate slăbi cu junk food? Ce spune specialistul în nutriţie

  • În 2019, unu din şapte lei cheltuiţi de români în restaurante a mers către fast food-uri şi shaormerii.
  • Fiecare oraş din România are câte un restaurant de tip fast-food.
Urmărește
2145 afișări
Imaginea articolului Se poate slăbi cu junk food? Ce spune specialistul în nutriţie

Se poate slăbi cu junk food? Ce spune specialistul în nutriţie

Mâncarea de tip fast food şi junk food este apreciată şi blamată în egală măsură. Însă, este cea mai la îndemână pentru cei care sunt pe fugă şi nu au timp să gătească ceva sănătos acasă.

Doar în 2019, românii au cheltuit peste 2 mld. lei în restaurantele de tip fast food, fie parte a unor lanţuri internaţionale, fie shaormerii locale. 

Doritorii pot mânca fast food fără să ia în greutate, însă trebuie să ştie că, un consum pe termen lung poate aduce mari probleme pentru sănătate.

Narcis are 22 de ani şi spune că n-a mâncat sănătos, iar de când a început pandemia preferă să comande fast food. Motivul pentru care nu găteşte îl spune chiar el.

„Mereu am fost un gurmand şi dacă ai întreba orice prieten de-ai mei ţi-ar spune că dacă iubesc ceva cu adevărat e mâncarea. Sport, tot aşa nu aş spune că fac pentru că nu am când, mai ales cu partea de pandemie şi facultatea care cere foarte mult de la mine sunt la modul, ok, stau în banca mea. Regimurile nu sunt neaparat pentru mine”, a spus Narcis, consumator de fast food.

România nu duce lipsă de restaurantele de tip fast food care sunt la tot pasul. Pe piaţa locală, fiecare oraş, fie el şi de 15.000-20.000 de locuitori, are cel puţin o shaormerie sau un fast food.
 
Nici pandemia nu i-a convins pe români să îşi schimbe stilul de viaţă, deşi au stat mai mult în case.
 
În 2020, mâncarea de tip fast food a rămas în topul preferinţelor românilor. Mai mult decât atât, lockdown-ul a contribuit la creşterea comenzilor de mâncare tip fast food în regim takeout. 

„Alimentele arse foarte puternic, sosurile cu mulţi aditivi, n-ar avea ce căuta în dieta noastră. Sigur că organismul nostru poate să suporte astfel de abuzuri într-o anumită măsură. Adică din când în când le putem mânca şi să rămânem sănătoşi sau le putem mânca fără să ne îngrăşăm, totul depinde de cantităţi. Slăbirea ca proces depinde de cantităţile de energie pe care le introducem în organism, deci cât mâncăm şi cât ardem prin activităţile zilnice şi sport. Sigur că intervine şi mediul hormonal, alţi factori, dar, într-un final, această balanţă energetică ne spune dacă slăbim sau ne îngrăşăm”, a spus Cristian Mărgărit, consultant nutriţie şi fitness.

Putem găsi alternative sănătoase şi în restaurantele de tip fast food, o salată, o supă sau chiar o shaorma fără cartofi prăjiţi şi fără sosuri. 

 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici