- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Speranţă în lupta împotriva cancerului ovarian: Primul vaccin din lume, în dezvoltare la Oxford
Primul vaccin din lume împotriva cancerului ovarian, denumit OvarianVax, este în curs de dezvoltare la Universitatea din Oxford, promiţând să revoluţioneze prevenirea acestei boli grave.
Speranţă în lupta împotriva cancerului ovarian: Primul vaccin din lume, în dezvoltare la Oxford
OvarianVax este conceput să înveţe sistemul imunitar să recunoască şi să atace cele mai timpurii stadii ale cancerului ovarian. Potrivit profesorului Ahmed Ahmed, coordonatorul proiectului, scopul final este eradicarea completă a acestei forme de cancer, notează Sky News.
Vaccinul ar putea funcţiona similar cu cel împotriva papilomavirusului uman (HPV), care a avut un succes remarcabil în prevenirea cancerului de col uterin. Proiectul este finanţat de Cancer Research UK cu până la 600.000 de lire sterline pentru următorii trei ani.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Iranul se pregătește de atac. Ar putea avea loc chiar în această noapte, înainte de alegerile din SUA: „Nu vom lăsa alegerile americane să ne influențeze”
-
Greva de la Boeing, încheiată cu o victorie uriaşă pentru angajaţi
-
Coreea de Nord a lansat mai multe rachete cu rază scurtă de acţiune
-
Alegerile prezidenţiale din SUA 2024: Măsuri de securitate, luate în ziua votului în mai multe state americane
OvarianVax ar putea fi deosebit de benefic pentru femeile cu mutaţii ale genelor BRCA1 şi BRCA2, care au un risc mult mai mare de a dezvolta cancer ovarian. În prezent, acestor femei li se recomandă extirparea ovarelor până la vârsta de 35 de ani, o procedură care duce la menopauză precoce şi pierderea fertilităţii.
Profesorul Ahmed estimează că primele rezultate ale impactului vaccinului ar putea fi vizibile „în patru sau cinci ani asupra populaţiei sănătoase", prin intermediul studiilor clinice.
În Regatul Unit se înregistrează anual aproximativ 7.500 de cazuri noi de cancer ovarian, iar mutaţiile BRCA sunt responsabile pentru 5-15% dintre acestea. În prezent, nu există niciun test de screening eficient pentru această formă de cancer, care este adesea diagnosticată târziu din cauza simptomelor vagi.
Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!
Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
PROSPORT.RO
CANCAN.RO
GANDUL.RO