Statul tot timpul pe scaun schimbă aspectul feselor? Alarma fundului plat, tendinţă pe TikTok

Printre numeroasele tendinţe care devin periodic virale pe reţelele de socializare, începând cu TikTok, şi care încearcă să tragă mici alarme mai mult sau mai puţin bine întemeiate există şi presupusul risc de „Office chair butt", ceea ce ar putea fi tradus un „fund plat”.

Urmărește
316 afișări
Imaginea articolului Statul tot timpul pe scaun schimbă aspectul feselor? Alarma fundului plat, tendinţă pe TikTok

Statul tot timpul pe scaun schimbă aspectul feselor? Alarma fundului plat, tendinţă pe TikTok

Răspunsul simplu privind schimbarea formei corpului este pozitiv, dar asta nu înseamnă că fesele iau forma plată a scaunului în care petreci mult timp în timpul zilei, aşa cum ar putea sugera termenul de „fund de scaun de birou”.

Este de netăgăduit însă că a petrece mult timp pe zi stând, limitând mişcările picioarelor, poate afecta tonusul feselor, care nu sunt altceva decât un grup de trei muşchi - gluteus maximus, gluteus medius şi gluteus minimus - care constituie coapsa superioară şi trunchiul inferior la om şi la primate.

Petrecerea multor ore aşezat înseamnă neglijarea acelor muşchi, reducerea tonusului muscular şi, în consecinţă, riscul ca aceştia să-şi piardă forma şi forţa.

Alarma privind „fundul scaunului de birou” a crescut mult după nişte videoclipuri virale de pe TikTok încât i-a împins pe experţii în muşchi şi pe specialiştii în reabilitare musculară să confirme temerile utilizatorilor.

Dr. Evan Johnson, director de kinetoterapie în ambulatoriu la Och Spine Care din New York, a declarat pentru Health - Sănătate că „să şezi pe muşchi toată ziua şi să nu faci exerciţii duce la o pierdere a tonusului muscular şi, în cele din urmă, a fitness-ului. Aspectul feselor devine foarte moale şi plinuţe, dacă muşchiul este înlocuit cu ţesut adipos sau grăsime. Efectul este că corpul nostru are tendinţa de a se modela după forma scaunelor”.

Un stil de viaţă sedentar, însă, nu provoacă daune reale feselor, în afară de slăbirea lor şi posibila schimbare a formei. Oricine petrece multe ore stând, fără a-şi schimba poziţia, poate experimenta amorţeală temporară care poate fi rezolvată cu mişcare.

În ceea ce priveşte aspectul plat, există întotdeauna o singură soluţie: la fel ca toţi ceilalţi muşchi, şi fesele trebuie antrenate şi în acest caz cele mai utile exerciţii includ genuflexiuni, lunges, deadlifting cu picioare drepte şi step-up.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici