- Home
- Sănătate
- (11.02.2022, 17:36)
- Mihaela Ionita
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
STUDIU Alimente sănătoase care pot prelungi viaţa. Nutriţioniştii au creat un ghid pentru o viaţă mai lungă
- Potrivit unui studiu, cele mai bune alimente pentru o viaţă mai lungă sunt leguminoasele, care includ fasole, mazăre şi linte; cereale integrale, care reprezintă întreaga sămânţă a unei plante; dar şi nucile, migdalele şi fisticul.
- Pe lângă alimentele sănătoase, sportul, gestionarea stresului, somnul odihnitor şi persoanele iubite vă pot ajuta să aveţi o viaţă mai lungă.
Urmărește
13529 afișări
STUDIU Alimente sănătoase care pot prelungi viaţa. Nutriţioniştii au creat un ghid pentru a viaţă mai lungă
Dietele pe bază de plante câştigă cele mai mari onoruri nutriţionale. De fapt, dieta poate fi un semn vital la fel de mult ca şi tensiunea arterială, temperatura şi pulsul, a declarat Dr. David Katz, specialist în medicină preventivă şi de stil de viaţă şi nutriţie, care a publicat cercetări privind modul de utilizare a alimentelor ca medicină preventivă, potrivit CNN.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Adrian Sârbu: Cu cât ești mai dezamăgit, cu atât trebuie să mergi duminică la vot și să pui ștampila exclusiv pe alb!
-
Ciolacu efectuează o vizită de lucru la Budapesta: Vreau să îmi finalizez mandatul cu obţinerea deciziei intrării depline în Schengen
-
Şef al armatei britanice: „Suntem pregătiţi să luptăm cu Putin în Europa de Est”
-
Florian Coldea şi Dumitru Dumbravă rămân sub control judiciar
Sunteţi gata să deveniţi mai sănătoşi? Iată cinci modalităţi recomandate de experţi pentru a vă schimba dieta în bine.
Urmăriţi-vă obiceiurile alimentare actuale
Mulţi dintre noi mâncăm fără să ne gândim, fără să înţelegem cu adevărat tot ceea ce punem în gură. De aceea, conştientizarea adevăratelor obiceiuri alimentare este primul pas, a declarat nutriţionistul dietetician înregistrat Kathleen Zelman.
„Scrieţi tot ceea ce mâncaţi pe parcursul unei zile şi includeţi detalii precum ora, locaţia şi alţi factori care vă afectează obiceiurile alimentare", a spus Zelman. „Apoi staţi pe spate, priviţi mai atent şi faceţi un plan despre cum puteţi face mai bine”.
Nu încercaţi să fiţi perfecţi atunci când începeţi să vă schimbaţi dieta, a adăugat ea. „În schimb, căutaţi paşi mici pe care îi puteţi susţine. Apoi, continuaţi săptămâna viitoare".
Planificarea este cheia succesului
„Mâncăm ceea ce ne înconjoară", a spus Dr. Tom Rifai, care predă un curs de formare continuă despre nutriţie şi sindromul metabolic la Harvard Medical School.
El sugerează să vă schimbaţi mediul alimentar, inclusiv casa, locul de muncă şi maşina, planificând din timp. Împachetaţi prânzuri şi gustări sănătoase şi nu uitaţi să călătoriţi. „Opriţi-vă la o băcănie înainte de a ajunge la hotel, astfel încât să vă puteţi aproviziona camera aşa cum v-aţi aproviziona casa", a spus el.
Aprovizionarea cămării cu alimente de bază sănătoase la care puteţi apela într-o seară aglomerată este o altă modalitate de a stimula tranziţia de succes către un stil alimentar mai sănătos.
Eliminaţi zahărul de la micul dejun
Începeţi ziua cu un mic-dejun mai sănătos eliminând zahărul, sugerează Dina Aronson, dietetician principal la Diet ID, care se concentrează pe evaluarea dietetică şi schimbarea comportamentului de sănătate.
„Există atât de multe beneficii pentru a renunţa la zahărul de la prima masă a zilei", a spus ea. „Regândirea micului dejun este o abordare puternică a schimbării obiceiurilor, deoarece este o masă pe care majoritatea oamenilor o au în fiecare zi. Dacă lipsa zahărului devine o regulă, oamenii învaţă să îl iubească, iar asta devine un obicei”.
Optaţi pentru o masă fără carne
Cel mai simplu mod de a începe să mâncaţi mai multe plante este să înlocuiţi o masă pe bază de carne pe zi cu o alegere pe bază de plante sau cereale, spun experţii.
Începeţi cu prânzul, adăugarea de linte, cereale integrale sau fasole la o salată fără carne ajută la creşterea lentă a acestor niveluri de zahăr din sânge, ceea ce oferă creierului energia de care are nevoie pentru a trece peste căderea de după-amiază. De asemenea, reduce mâncatul în exces seara, spun experţii.
Mâncaţi ceea ce vă place
Ştim cu toţii că mâncatul fructelor şi al legumelor este bun pentru noi, dar de obicei nu sunt alimentele noastre preferate. Cu toate acestea, pentru ca acest nou obicei să se fixeze, trebuie să vă bucuraţi de mâncarea delicioasă şi sănătoasă, a spus Aronson.
„Cum poţi să te bucuri de mâncarea sănătoasă astfel încât să nu fie niciodată o pedeapsă şi întotdeauna o recompensă? Dă-ţi seama ce anume îţi place", a spus Aronson. „Iubeşti grătarul? Prăjeşte nişte conopidă cu slănină pentru grătar. Delicioasă! Lucrează cu un expert sau gândeşte-te la modalităţi de a încorpora aromele alimentelor pe care le iubiţi în rutina zilnică până când devine un obicei să mâncaţi acele alimente", a spus ea.
Faceţi sport şi renunţaţi la stres
Dar mâncarea singură nu va garanta o viaţă mai lungă şi mai sănătoasă. Exerciţiile zilnice sunt esenţiale şi nu trebuie să fie la o sală de sport. Studiile arată că simpla mişcare cât mai des posibil în fiecare zi, cum ar fi plimbările în natură, poate îmbunătăţi sănătatea şi reduce stresul.
Alţi factori care vă vor afecta longevitatea includ gestionarea stresului, obţinerea a aproximativ opt ore de somn de calitate şi existenţa unor relaţii apropiate şi pline de iubire.
Citește pe alephnews.ro: Fostul general al Ucrainei a declarat că „al treilea război mondial a început oficial”
Citește pe www.zf.ro: Germania, prinsă în mijlocul unui război care riscă să arunce toată Europa în haos: Cancelarul german Olaf Scholz este presat să trimită rachete cu rază lungă de acţiune în Ucraina
Citește pe www.zf.ro: Black Friday-ul care sparge toate recordurile. Cum s-a ajuns aici
Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!
Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Putin susține că Rusia a lansat o rachetă balistică asupra Ucrainei ca răspuns la loviturile asupra teritoriului rus cu rachete americane și britanice
Germania, prinsă în mijlocul unui război care riscă să arunce toată Europa în haos: Cancelarul german Olaf Scholz este presat să trimită rachete cu rază lungă de acţiune în Ucraina
Cine este antreprenoarea care a revoluţionat industria textilă cu afacerea sa? Ea a renunţat la jobul pe care il avea, pentru a se implica într-un proiect pe care îl creştea de mai multă vreme
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
FOTO. Vedeta din filmele pentru adulți s-a cuplat cu un milionar controversat din fotbal
PROSPORT.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe
ŞTIRILE ZILEI
-
ieri, 22:45
FC Botoşani-FCSB 1-0, în meciul restanţă din etapa a 4-a a Superligii
-
ieri, 22:36