- Home
- Sănătate
- (01.09.2022, 07:37)
- Daniel Contescu
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
STUDIU: Ce exerciţii pot ajuta la încetinirea declinului cognitiv la persoanele cu risc de demenţă
La Conferinţa Internaţională a Asociaţiei Alzheimer s-a vorbit despre modul în care un tip de exerciţiu poate ajuta la contracararea declinului cognitiv.
Urmărește
5202 afișări
STUDIU: Ce exerciţii pot ajuta la încetinirea declinului cognitiv la persoanele cu risc de demenţă
Nu există încă un remediu clar la orizont, dar veşti bune vin din partea bolilor neurodegenerative. Potrivit unui studiu prezentat în urmă cu câteva zile la Conferinţa Internaţională a Asociaţiei Alzheimer din San Diego (SUA), exerciţiile fizice regulate, de la întinderi uşoare la aerobic, pot ajuta la încetinirea declinului cognitiv la seniorii cu risc de demenţă. Şi asta chiar dacă nu este o activitate fizică deosebit de intensă.
Cercetătorii de la Şcoala de Medicină Wake Forest (SUA) au recrutat 296 de bătrâni sedentari, care au primit un diagnostic de tulburare cognitivă uşoară şi i-au repartizat în două grupuri. Primul grup a fost instruit să facă exerciţii aerobice pe benzi de alergare şi biciclete staţionare, la o intensitate moderată de aproximativ 120 de bătăi ale inimii pe minut, timp de 30-40 de minute.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Adrian Sârbu: Klaus Iohannis, cel care a nesfințit Calendarul Alegerilor Prezidențiale la români, ți-a rebotezat Ignatul: Ziua Renașterii Porcilor
-
FSB susţine că a dejucat comploturile ucrainene de a ucide ofiţeri de rang înalt
-
China va construi cel mai mare baraj hidroenergetic din lume în Tibet
-
Un mare producător de maşini donează un milion de dolari pentru inaugurarea lui Donald Trump la Casa Albă
Ceilalţi voluntari au fost rugaţi să efectueze exerciţii mai puţin intense de întindere funcţională şi exerciţii de echilibru şi mişcare. Ambele grupe au lucrat de două ori pe săptămână cu un antrenor personal şi încă două pe cont propriu, timp de un an întreg, la finalul căruia au susţinut o serie de examene.
Rezultatul? La sfârşitul programului, niciunul dintre voluntarii din niciunul dintre grupuri nu a prezentat un declin cognitiv mai mare, iar scanările creierului nu au găsit atrofieri ale creierului.
Potrivit dr. Laura Baker, autorul principal al studiului, ar fi dovada că chiar şi doar câteva ore de activitate fizică moderată, cum ar fi întinderea, poate ajuta persoanele în vârstă să contracareze riscul de demenţă.
Ata nu inseamna ca este suficient să faci activitate fizică sporadic pentru a evita bolile neurodegenerative. Mai degrabă, studiul spune că adulţii sedentari cu risc pot preveni sau încetini declinul cognitiv dacă fac sport în mod regulat, cu o persoană care o susţine. A avea pe cineva care să-i ajute pe bătrâni să facă mişcare - sau pur şi simplu să le permită să aibă interacţiune socială - este de o importanţă fundamentală. „Dacă activitatea fizică nu include sprijin regulat, nu sunt sigur dacă o să ofere protecţie (cognitivă)”, spune dr. Baker.
Potrivit unor experţi, studiul, oricât de promiţător, ar prezenta limitări. De exemplu, întinderea include şi alte tipuri de mişcări, cum ar fi exerciţiile de echilibru, care ar fi putut să fi făcut diferenţa şi să fi distorsionat rezultatul. Cu toate acestea, dr. Baker şi echipa cred că este incontestabil modul în care încorporarea exerciţiilor regulate, chiar uşoare, în stilul de viaţă poate ajuta persoanele în vârstă să se protejeze de declinul creierului.
Citește pe alephnews.ro: Trump explodează pe Truth Social. Președintele ales le spune celor 37 de persoane cu pedepse comutate de Biden să „se ducă dracului” de Crăciun
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!
Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Warren Buffett a spus cândva că o casă poate să fie un coşmar dacă ochii cumpărătorului sunt mai mari decât portofelul său. Totuşi, crede că investiţia sa de 31.500 de dolari este una dintre cele mai bune
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Ce zile libere au românii în ianuarie 2025. Se anunță 5 sărbători legale care cad în timpul săptămânii
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe