- Home
- Sănătate
- (05.08.2020, 07:45)
- Eugenia Foarfecă
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Studiu: Coronavirusul ne-ar putea afecta auzul
- Un studiu recent arată că virusul SARS COV 2 ne poate afecta auzul
- Din 121 de persoane infectate incluse în studiu, 16 au spus după câteva săptămâni de la vindecare că au probleme cu auzul
- Autorii studiului susţin că încă nu pot avea concluzii clare legate de această perspectivă
- Dr. George Mincu, medic primar ORL: Relaţia dintre infecţiile virale şi scăderea auzului este cunoscută de multă vreme
Urmărește
2700 afișări
Cunoşti deja o serie întreagă de sechele pe care infecţia Covid 19 ni le poate provoca pe termen lung. Printre acestea se numără leziunile pulmonare şi oboseala accentuată chiar după o perioadă de câteva luni de la vindecare.
Mai nou însă, experţii din domeniu vorbesc şi despre posibilitatea diminuării sau pierderii auzului în urma infecţiei cu Covid.
Din 121 de persoane adulte care au participat la un studiu după ce au fost internate în spital cu Covid 19, 16 au spus că au probleme cu auzul, la câteva săptămâni de la externarre, potrivit datelor publicate recent de Manchester University şi NHS Foundation Trust.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Le Figaro scrie despre „sfârșitul jalnic al domniei lui Klaus Iohannis”.Ce s-a întâmplat cu demersurile de suspendare din funcție a Președintelui
-
Casa Albă: Trupele nord-coreene de pe front se confruntă cu pierderi uriaşe
-
Bărbat împuşcat mortal în timpul unei partide vânătoare din Vrancea
-
Efectele sabotajelor din Marea Baltică: NATO îşi va spori prezenţa în zonă
Autorii studiului au spus, într-adevăr, că simptomele pot fi legate de boală, dar nu au exclus şi o cauză indirectă: administrarea tratamentului anti covid ar putea duce la un fel de toxicitate nervoasă care poate afecta auzul.
Trebuie să ştii că studiul are neajunsurile sale, pentru că a fost făcut pe un număr foarte mic de oameni, aşa că specialiştii nu pot avea concluzii clare şi ferme în acest sens.Totuşi, chiar şi aşa, lumea medicală cercetează această nouă perspectivă.
Medicul primar ORL George Mincu spune că relaţia dintre infecţiile virale şi scăderea auzului este cunoscută de multă vreme. În acest sens sunt virusuri precum virusul rujeolic sau cel rubeolic, de exemplu, care pot produce scăderi de auz. Coronavirusul ar putea avea şi el acelaşi efect.
”Cum se produc acestea? Se spune despre coronavirus că poate determina microtrombi arteriali, circulaţia sângelui la nivelul urechii este fină, deosebit de fină, şi un microtromb intraarterial poate produce obstrucţia acelei reţele fine de arteriole care nu mai irigă celulele auditive, care mor, şi îşi pierd astfel capacitatea de a transforma energia mecanică, sunetul , într-un influx nervos. Este foarte posibil ca şi medicaţia folosită în ziua de azi, la ora actuală, pentru tratamentul bolii Covid 19 să poată produce deficienţe de auz mai mari sau mai mici, de la caz la caz. Pentru a dovedi nocivitatea tratamentului anti covid sunt necesare studii pe cohorte mari de pacienţi”, a declarat George Mincu, medic primar ORL.
Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!
Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!
Citește pe alephnews.ro: COVID a fost scăpat dintr-un laborator din China, potrivit FBI. Agenția nu a avut voie să-l informeze pe Biden
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
România este pe primul loc la consumul de droguri în trafic. Expert antidrog: „Sunt zeci, sute sau poate chiar mii de tineri care au nevoie de ajutor”
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
De la anul „ultra-bogaţilor”, la cel în care trebuie să ne confruntăm cu consecinţele deceniilor de acumulări de datorii. Ce s-ar putea întâmpla în 2025?
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Una dintre cele mai râvnite femei din lume s-a despărțit de iubitul fotbalist. Cine e latino loverul de care s-a îndrăgostit
PROSPORT.RO
Ce a putut să scrie o tânără pe salata boeuf, de Crăciun? Au râs cu lacrimi când au văzut mesajul genial
CANCAN.RO
Cristina Demetrescu ne spune care sunt cele 2 zodii care își vor schimba radical viața în 2025
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe
ŞTIRILE ZILEI
-
astăzi, 19:47
Iluminarea vitrinelor şi iluminatul decorativ, interzise de la 1 ianuarie în Republica Moldova
-
astăzi, 19:41
LIVE TEXT Războiul din Ucraina, ziua 1038. Rusia creşte producţia de drone Shahed la fabrica din Tatarstan / ISW: Putin respinge planul de pace elaborat de echipa lui Trump / Reuters: Rusia utilizează Bitcoin pentru plăţile internaţionale