- Home
- Sănătate
- (21.02.2022, 14:51)
- Mihaela Ionita
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
STUDIU Legumele singure nu sunt suficiente pentru a reduce riscul de probleme cardiace. Factori importanţi
- Legumele sunt sănătoase, dar este puţin probabil ca mâncatul unei cantităţi mari de legume să reducă riscul de atac de cord sau de accident vascular cerebral, sugerează un studiu britanic de amploare.
- Ce altceva mâncăm, cât exerciţiu fizic facem şi unde şi cum trăim ar putea avea un impact mai mare, spun cercetătorii.
- Dar ei subliniază că o dietă echilibrată ajută la reducerea riscului multor boli, inclusiv al unor tipuri de cancer.
Urmărește
2791 afișări
STUDIU Legumele singure nu sunt suficiente pentru a reduce riscul de probleme cardiace. Factori importanţi
Consumul a cel puţin cinci porţii de fructe şi legume în fiecare zi este recomandat de consilierii de sănătate, inclusiv de NHS.
Studiul, realizat de universităţile din Oxford şi Bristol şi de Universitatea chineză din Hong Kong, a cerut celor aproape 400.000 de persoane care participă la studiul UK Biobank să completeze un chestionar despre dieta lor, inclusiv despre cantitatea de legume gătite şi crude pe care o consumă în fiecare zi, potrivit BBC.
În medie, oamenii au declarat că au mâncat două porţii de legume crude, trei de legume gătite şi cinci în total pe zi. Starea lor de sănătate şi orice probleme cardiace care au dus la tratament spitalicesc sau la deces au fost apoi urmărite pe parcursul următorilor 12 ani.
Deşi riscul de a muri din cauza bolilor cardiovasculare a fost cu aproximativ 15% mai mic pentru cei care mâncau cele mai multe legume, în special cei care consumau multe legume crude, în comparaţie cu cei care mâncau cel mai puţin, cercetătorii au spus că acest lucru ar putea fi explicat de alţi factori.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Valdimir Putin s-ar confrunta cu o revoltă a armatei. Comandanții militari ruși refuză să-și trimită subordonații la atacuri
-
Coreea de Nord ar putea trimite şi mai multe trupe şi drone în Rusiei
-
Donald Trump a făcut o numire importantă în consiliul DOGE condus de Elon Musk
-
Avertismentul ministrului german al Apărării: Berlinul trebuie să fie pregătit pentru „războiul hibrid” al Rusiei
Aceştia au inclus alţi factori importanţi ai stilului de viaţă al oamenilor, de exemplu, dacă fumau sau nu şi cât de mult alcool consumau, precum şi locul de muncă, veniturile şi dieta generală.
Prin urmare, aceştia au declarat că studiul lor nu a găsit dovezi ale unui "efect protector al consumului de legume" asupra frecvenţei problemelor cardiace şi circulatorii.
Dr. Ben Lacey, de la Universitatea din Oxford, a declarat: „Acesta este un studiu important, cu implicaţii pentru înţelegerea cauzelor alimentare ale bolilor cardiovasculare (MCV)".
Dar Naveed Sattar, profesor de medicină metabolică la Universitatea din Glasgow, a declarat că există "dovezi bune din studii" care arată că un consum de alimente bogate în fibre, cum ar fi legumele, "poate ajuta la scăderea greutăţii şi la îmbunătăţirea nivelurilor de factori de risc cunoscuţi ca fiind cauza bolilor de inimă".
Concluziile studiului pot fi dezbătute şi nu ar trebui să modifice sfatul larg răspândit de a consuma cel puţin cinci porţii de fructe şi legume pe zi, spun aceştia.
„Din păcate, mulţi dintre cei care trăiesc în Marea Britanie nu reuşesc să respecte acest sfat şi trebuie să se facă mai mult pentru a încuraja un mai bun consum de legume", a spus el. „De fapt, bănuiesc că am subestimat importanţa unei diete sănătoase asupra sănătăţii şi a bolilor în general", a adăugat el.
Citește pe alephnews.ro: Descoperirea care sfidează înțelegerea noastră asupra Universului: Ce este „timpul negativ” în fizică
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!
Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Meta este dat în judecată pentru „traumatizarea pe viață” a moderatorilor Facebook din Kenya. Peste 140 de angajați sunt diagnosticați cu PTSD
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Cum reuşeşte o companie din România să facă zeci de milioane de euro dintr-o resursă pe care mulţi oameni din ţara noastră o ignoră şi care sunt planurile acesteia pentru viitor
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Care este cea mai sănătoasă sare din comerț, potrivit lui Dragoș Pătraru. Majoritatea bucătarilor din Vest o folosesc
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe
ŞTIRILE ZILEI
-
astăzi, 07:50
Donald Trump a făcut o numire importantă în consiliul DOGE condus de Elon Musk
-
astăzi, 07:23
LIVE TEXT Războiul din Ucraina, ziua 1034. Zelenski cere diplomaţilor să modeleze opinia publică din străinătate cu privire la aderarea Ucrainei la NATO / Trump aşteaptă o întâlnire cu Putin pentru a încheia războiul