- Home
- Sănătate
- (30.08.2022, 09:26)
- Mihaela Ionita
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
STUDIU Persoanele care consumă ceai prezintă un risc mai mic de deces. Ceaiul negru este în topul preferinţelor
- Datele din UK Biobank sugerează că persoanele care beau două sau mai multe ceşti de ceai negru pe zi prezintă un risc mai mic de mortalitate.
- Este o cercetare binevenită pentru cei care consideră că o ceaşcă de ceai este una dintre plăcerile zilnice ale vieţii.
Urmărește
1109 afișări
STUDIU Persoanele care consumă ceai prezintă un risc mai mic de deces. Ceaiul negru este în topul preferinţelor
Un studiu sugerează că ceaiul ar putea fi asociat cu un risc mai mic de mortalitate. În comparaţie cu cei care nu beau ceai, persoanele care au consumat două sau mai multe ceşti în fiecare zi au avut un risc de mortalitate cu 9% până la 13% mai mic, au declarat cercetătorii.
Constatările, publicate în Annals of Internal Medicine, au sugerat că rezultatul a fost acelaşi indiferent dacă persoana respectivă a adăugat lapte sau zahăr în ceai sau care era temperatura preferată.
De asemenea, rezultatele au fost aceleaşi indiferent de variantele genetice care afectează rata la care oamenii metabolizează cafeina.
Cercetătorii de la National Institutes of Health au folosit date de la UK Biobank, în care 85% dintre cei o jumătate de milion de bărbaţi şi femei, cu vârste cuprinse între 40 şi 69 de ani, au declarat că beau ceai în mod regulat. Dintre aceştia, 89% au spus că beau varianta neagră.
Studiul a fost realizat cu ajutorul unui chestionar la care s-a răspuns între 2006 şi 2010 şi a fost urmărit pe parcursul a mai mult de un deceniu.
Fernando Rodriguez Artalejo, profesor de medicină preventivă şi sănătate publică la Universitatea Autonomă din Madrid, a descris cercetarea ca reprezentând "un progres substanţial în domeniu".
El a precizat că majoritatea studiilor au fost realizate în Asia, unde ceaiul verde este cel mai consumat, iar cele câteva din afara continentului au fost "de dimensiuni reduse şi cu rezultate neconcludente".
Artalejo a spus: „Acest articol arată că un consum regulat de ceai negru (cel mai consumat ceai din Europa) este asociat cu o reducere modestă a mortalităţii totale şi, în special, a mortalităţii cauzate de bolile cardiovasculare pe o perioadă de 10 ani la o populaţie generală adultă de vârstă mijlocie, în majoritate albă".
El a adăugat că studiul nu a stabilit definitiv că ceaiul a fost cauza mortalităţii mai scăzute a băutorilor de ceai, deoarece nu a putut exclude faptul că aceasta se datorează altor factori de sănătate asociaţi cu consumul de ceai.
În noiembrie, The Guardian a relatat că, potrivit celui mai amplu studiu de acest tip, consumul de cafea sau de ceai ar putea fi legat de un risc mai mic de accident vascular cerebral şi demenţă.
Cercetătorii de la Universitatea de Medicină Tianjin din China au constatat că persoanele care consumau două-trei ceşti de cafea sau trei-cinci ceşti de ceai pe zi, sau o combinaţie de patru-şase ceşti din ambele băuturi, aveau cel mai mic risc de accident vascular cerebral sau demenţă.
Cei care au băut zilnic două până la trei ceşti de cafea şi două până la trei ceşti de ceai au avut un risc cu 32% mai mic de accident vascular cerebral.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Pe 22 decembrie Revoluția ajungea la București. Ce evenimente au marcat noaptea din 21 spre 22 decembrie
-
Şedinţa de plen a Camerei Deputaţilor va fi luni, la ora 9.00. Va fi ales preşedintele Camerei
-
USR i-a transmis lui Klaus Iohannis că mandatul lui s-a încheiat. Elena Lasconi: PSD şi PNL nu au înţeles nimic din votul cetăţenilor
-
Iohannis, optimist că va desemna premierul după votarea preşedinţilor din cele două camere
Citește pe alephnews.ro: Klaus Iohannis convoacă partidele la consultări pentru formarea Guvernului. Se decid șefii de la Senat și Camera Deputaților
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!
Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Suspectul atacului de la Târgul de Crăciun din Magdeburg, Germania a fost arestat preventiv. Patru femei și un băiat au decedat iar peste 200 de persoane au fost rănite
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Cum reuşeşte o companie din România să facă zeci de milioane de euro dintr-o resursă pe care mulţi oameni din ţara noastră o ignoră şi care sunt planurile acesteia pentru viitor
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Nicoleta Luciu, probleme cu greutatea. A ajuns de nerecunoscut. Cum arată acum, la 25 de ani după ce a câștigat Miss România
CANCAN.RO
Care este cea mai sănătoasă sare din comerț, potrivit lui Dragoș Pătraru. Majoritatea bucătarilor din Vest o folosesc
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe