STUDIU Persoanele care consumă ceai prezintă un risc mai mic de deces. Ceaiul negru este în topul preferinţelor

  • Datele din UK Biobank sugerează că persoanele care beau două sau mai multe ceşti de ceai negru pe zi prezintă un risc mai mic de mortalitate.
  • Este o cercetare binevenită pentru cei care consideră că o ceaşcă de ceai este una dintre plăcerile zilnice ale vieţii.
Urmărește
1109 afișări
Imaginea articolului STUDIU Persoanele care consumă ceai prezintă un risc mai mic de deces. Ceaiul negru este în topul preferinţelor

STUDIU Persoanele care consumă ceai prezintă un risc mai mic de deces. Ceaiul negru este în topul preferinţelor

Un studiu sugerează că ceaiul ar putea fi asociat cu un risc mai mic de mortalitate. În comparaţie cu cei care nu beau ceai, persoanele care au consumat două sau mai multe ceşti în fiecare zi au avut un risc de mortalitate cu 9% până la 13% mai mic, au declarat cercetătorii.

Constatările, publicate în Annals of Internal Medicine, au sugerat că rezultatul a fost acelaşi indiferent dacă persoana respectivă a adăugat lapte sau zahăr în ceai sau care era temperatura preferată.
 
De asemenea, rezultatele au fost aceleaşi indiferent de variantele genetice care afectează rata la care oamenii metabolizează cafeina.
 
Cercetătorii de la National Institutes of Health au folosit date de la UK Biobank, în care 85% dintre cei o jumătate de milion de bărbaţi şi femei, cu vârste cuprinse între 40 şi 69 de ani, au declarat că beau ceai în mod regulat. Dintre aceştia, 89% au spus că beau varianta neagră.
 
Studiul a fost realizat cu ajutorul unui chestionar la care s-a răspuns între 2006 şi 2010 şi a fost urmărit pe parcursul a mai mult de un deceniu.
 
Fernando Rodriguez Artalejo, profesor de medicină preventivă şi sănătate publică la Universitatea Autonomă din Madrid, a descris cercetarea ca reprezentând "un progres substanţial în domeniu".
 
El a precizat că majoritatea studiilor au fost realizate în Asia, unde ceaiul verde este cel mai consumat, iar cele câteva din afara continentului au fost "de dimensiuni reduse şi cu rezultate neconcludente".
 
Artalejo a spus: „Acest articol arată că un consum regulat de ceai negru (cel mai consumat ceai din Europa) este asociat cu o reducere modestă a mortalităţii totale şi, în special, a mortalităţii cauzate de bolile cardiovasculare pe o perioadă de 10 ani la o populaţie generală adultă de vârstă mijlocie, în majoritate albă".
 
El a adăugat că studiul nu a stabilit definitiv că ceaiul a fost cauza mortalităţii mai scăzute a băutorilor de ceai, deoarece nu a putut exclude faptul că aceasta se datorează altor factori de sănătate asociaţi cu consumul de ceai.
 
În noiembrie, The Guardian a relatat că, potrivit celui mai amplu studiu de acest tip, consumul de cafea sau de ceai ar putea fi legat de un risc mai mic de accident vascular cerebral şi demenţă.
 
Cercetătorii de la Universitatea de Medicină Tianjin din China au constatat că persoanele care consumau două-trei ceşti de cafea sau trei-cinci ceşti de ceai pe zi, sau o combinaţie de patru-şase ceşti din ambele băuturi, aveau cel mai mic risc de accident vascular cerebral sau demenţă.
 
Cei care au băut zilnic două până la trei ceşti de cafea şi două până la trei ceşti de ceai au avut un risc cu 32% mai mic de accident vascular cerebral.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici