Studiu: Sobele pe lemne sunt mai cancerigene decât fumul produs de autovehicule

  • Fumul produs de sobele pe lemne ar fi extrem de nociv pentru sănătatea noastră
  • Expunerea excesivă la fumul de lemn poate avea efecte grave asupra sănătăţii
Urmărește
1212 afișări
Imaginea articolului Studiu: Sobele pe lemne sunt mai cancerigene decât fumul produs de autovehicule

Studiu: Sobele pe lemne sunt mai cancerigene decât fumul produs de autovehicule

Sobele pe lemne din zonele urbane sunt responsabile pentru aproape jumătate din substanţele chimice care cauzează cancer găsite în particulele minuscule de poluare din aer, au arătat noi cercetări,potrivit The Guardian.

Particulele minuscule de poluare sunt produse prin arderea combustibililor şi se cunoaşte de mult timp că au efecte cancerigene. Un nou studiu a examinat sursele acestora şi a constatat că arderea lemnului a produs mai mult decât motorina sau benzina folosită în vehicule. Analiza a fost făcută la Atena, Grecia. Cercetătorii nu s-au declarat surprinşi. Ei au spus că arderea lemnului la domiciliu a fost o problemă semnificativă pentru calitatea aerului urban în întreaga Europă şi că expunerea excesivă la fumul de lemn poate avea efecte grave asupra sănătăţii.

Această problemă a intrat în atenţia a tot mai multe state.

Cercetările publicate în ultimul an au arătat că arderea lemnului în case este cea mai mare sursă de poluare a aerului cu particule mici din Marea Britanie, producând de trei ori mai mult decât traficul rutier, în ciuda faptului că doar 8% din populaţie mai foloseşte sobe pe lemne. Chiar şi noile sobe pe lemne care îndeplinesc standardul de “ecologic” încă emit de 750 de ori mai multă poluare cu particule minuscule decât un camion.

La începutul lunii decembrie, Consiliul oraşului Utrecht din Ţările de Jos a anunţat subvenţii de până la 2.000 de euro pentru a încuraja oamenii să-şi înlocuiască sobele şi şemineele pentru a îmbunătăţi calitatea aerului din oraş.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici