- Home
- Sănătate
- (11.10.2021, 17:32)
- Mihaela Ionita
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
STUDIU Un nou tratament împotriva cancerului distruge tumorile la bolnavii în fază terminală. „Aceste rezultate sunt promiţătoare"
- Oamenii de ştiinţă au descoperit că un nou tratament împotriva cancerului poate distruge tumorile la pacienţii bolnavi în fază terminală de cancer la cap şi gât.
- Exclusiv: combinarea medicamentelor de imunoterapie s-a dovedit a fi un tratament eficient, cu mai puţine efecte secundare decât chimioterapia.
Urmărește
13177 afișări
STUDIU Un nou tratament împotriva cancerului distruge tumorile la bolnavii în fază terminală. „Aceste rezultate sunt promiţătoare"
În cadrul unui studiu de referinţă, un cocktail de medicamente de imunoterapie a folosit sistemul imunitar al pacienţilor pentru a distruge propriile celule canceroase şi a determinat "o tendinţă pozitivă în ceea ce priveşte supravieţuirea", potrivit cercetătorilor de la Institutul de Cercetare a Cancerului (ICR) din Londra şi de la Royal Marsden NHS Foundation Trust.
Un pacient, care se aştepta să moară în urmă cu patru ani, a povestit pentru The Guardian momentul "uimitor" în care asistentele l-au sunat la câteva săptămâni după ce s-a alăturat studiului pentru a-i spune că tumora sa "a dispărut complet". Bătrânul în vârstă de 77 de ani nu mai are cancer şi a plecat săptămâna trecută într-o croazieră cu soţia sa.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Pe 22 decembrie Revoluția ajungea la București. Ce evenimente au marcat noaptea din 21 spre 22 decembrie
-
USR i-a transmis lui Klaus Iohannis că mandatul lui s-a încheiat. Elena Lasconi: PSD şi PNL nu au înţeles nimic din votul cetăţenilor
-
Iohannis, optimist că va desemna premierul după votarea preşedinţilor din cele două camere
-
Ucraina a executat primul asalt fără militari, doar cu drone terestre şi aeriene
Oamenii de ştiinţă au descoperit că mixul de medicamente nivolumab şi ipilimumab a dus la o reducere a dimensiunii tumorilor la pacienţii bolnavi în fază terminală cu cancer la nivelul capului şi gâtului. La unii dintre ei, cancerul a dispărut cu totul, medicii fiind uimiţi să nu găsească niciun semn detectabil al bolii.
Potrivit experţilor, combinarea celor două medicamente de imunoterapie se dovedeşte a fi o nouă armă eficientă împotriva mai multor forme avansate de cancer. Rezultatele altor studii privind combinaţia de medicamente au sugerat anterior beneficii similare pentru pacienţii cu cancer de rinichi, de piele şi de intestin în fază terminală.
Pe lângă creşterea şanselor de supravieţuire pe termen lung a pacienţilor, oamenii de ştiinţă au declarat că tratamentul de imunoterapie a declanşat, de asemenea, mult mai puţine efecte secundare în comparaţie cu chimioterapia "extremă", care este tratamentul standard oferit multor pacienţi cu cancer avansat.
Rezultatele studiului de fază 3, la care au participat aproape 1.000 de pacienţi cu cancer la cap şi gât, pe moarte, au fost timpurii şi nu au fost semnificative din punct de vedere statistic, dar au fost totuşi "semnificative din punct de vedere clinic", a declarat ICR, unii pacienţi trăind cu luni sau ani mai mult şi suferind mai puţine efecte secundare.
„Aceste rezultate sunt promiţătoare", a declarat profesorul Kristian Helin, directorul executiv al ICR. „Imunoterapiile sunt tratamente mai blânde şi mai inteligente care pot aduce beneficii semnificative pacienţilor".
Rezultatele studiului arată că această combinaţie de imunoterapie s-a bucurat de o rată de succes deosebit de mare la un grup de pacienţi ale căror tumori aveau niveluri ridicate ale unui marker imunitar numit PD-L1.
Ratele de supravieţuire la cei cu niveluri ridicate de PD-L1 care au primit cocktailul de imunoterapie au fost cele mai ridicate raportate vreodată într-un studiu de terapie de primă linie a cancerului de cap şi gât recidivat sau metastatic.
Cercetătorii au declarat că speră ca viitoarele rezultate ale studiului CheckMate 651, finanţat de Bristol Myers Squibb, să arate şi alte beneficii ale terapiei la pacienţii cu cancere avansate la cap şi gât.
„În ciuda lipsei de semnificaţie statistică, aceste rezultate sunt semnificative din punct de vedere clinic", a declarat profesorul Kevin Harrington, profesor de terapii biologice împotriva cancerului la ICR şi oncolog clinician consultant la Royal Marsden.
Aproximativ 12.000 de persoane din Marea Britanie sunt diagnosticate în fiecare an cu cancer la nivelul capului şi gâtului, iar multe dintre ele vor fi diagnosticate în stadii avansate. Există o nevoie urgentă de tratamente mai bune şi mai blânde pentru aceşti pacienţi, care îi pot ţine în viaţă mai mult decât standardul actual de îngrijire.
Citește pe alephnews.ro: Klaus Iohannis convoacă partidele la consultări pentru formarea Guvernului. Se decid șefii de la Senat și Camera Deputaților
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!
Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Suspectul atacului de la Târgul de Crăciun din Magdeburg, Germania a fost arestat preventiv. Patru femei și un băiat au decedat iar peste 200 de persoane au fost rănite
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Cum reuşeşte o companie din România să facă zeci de milioane de euro dintr-o resursă pe care mulţi oameni din ţara noastră o ignoră şi care sunt planurile acesteia pentru viitor
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Nicoleta Luciu, probleme cu greutatea. A ajuns de nerecunoscut. Cum arată acum, la 25 de ani după ce a câștigat Miss România
CANCAN.RO
Care este cea mai sănătoasă sare din comerț, potrivit lui Dragoș Pătraru. Majoritatea bucătarilor din Vest o folosesc
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe
ŞTIRILE ZILEI
-
astăzi, 16:26
Ciolacu: În acest moment avem o coaliţie majoritară în Parlamentul României
-
astăzi, 16:20