SUA se grăbesc să autorizeze Remdesivir ca tratament pentru COVID-19 după ce pacienţii testaţi s-au recuperat rapid

  • F.D.A. intenţionează să autorizeze utilizarea de urgenţă a Remdesivirului, un medicament antiviral experimental care a fost testat cu succes în tratarea pacienţilor cu Covid-19.
  • Potrivit New York Times, informaţia a fost făcută publică de un oficial al administraţiei Statelor Unite
Urmărește
4197 afișări
Imaginea articolului SUA se grăbesc să autorizeze Remdesivir ca tratament pentru COVID-19 după ce pacienţii testaţi s-au recuperat rapid

Este pentru prima dată când preşedintele Trump şi dr. Anthony S. Fauci, principalul om de ştiinţă specializat în boli infecţioase din America, sunt de acord asupra unui tratament. Ei au salutat rezultatele promiţătoare ale studiilor efectuate cu Remdesivir şi speră că medicamentul va reduce numărul de decese care este în continuă creştere.

Testele clinice: Remdesivir accelerează recuperarea pacienţilor cu forme avansate de Covid-19

La Casa Albă, Dr. Fauci a avertizat că rezultatele studiului supravegheat de agenţia sa, Institutul Naţional de Alergii şi Boli Infecţioase, încă trebuie să fie analizate în mod corespunzător, dar şi-a exprimat optimismul că medicamentul ar putea face diferenţa în viteza cu care se vindecă cei infectaţi.

Dr. Fauci a spus că studiul federal indică faptul că medicamentul Remdesivir ar putea reduce timpul de recuperare cu aproximativ o treime. „S-a dovedit că medicamentul poate opri virusul”, a spus dr. Fauci.

România va primi 30 de doze de Remdesivir pentru Covid-19

România va primi 30 de doze de Remdesivir pentru tratamentul Covid-19. Medicamentul, un antiviral conceput pentru Ebola, va fi pus la dispoziţia ţării noastre de către compania producătoare.

"Pentru Remdesivir, ANMDMR a iniţiat, alături de alte câteva state europene, procedura de solicitare a avizului pentru utilizare compasională (tratament de ultimă instanţă) la nivelul Comitetului pentru Medicamente de Uz Uman la EMA (Eurpean Medicines Agency), conform procedurilor legislative în vigoare, având în vedere faptul că este un medicament neautorizat de punere pe piaţă şi aflat în etapa de studii clinice. După obţinerea avizului pozitiv al Comitetului pentru Medicamente de Uz Uman al EMA cu privire la condiţiile de utilizare ale Remdesivir şi după depunerea cererii la nivel naţional, într-un timp foarte scurt, acest medicament a fost autorizat pentru furnizarea ca tratament de ultimă instanţă.

Într-o primă etapă, compania va pune la dispoziţie un număr de 30 de doze de tratament, cu posibilitatea de suplimentare, în funcţie de capacitatea de producţie a acesteia. România şi-a manifestat interesul pentru creşterea numărului de doze şi a numărului de centre de tratament",  a transmis ANMDMR, la solicitarea MEDIAFAX.

Preşedintele Agenţiei, Roxana Stroe, ne-a spus că cele 30 de doze vor ajunge la pacienţi de la Bucureşti, Iaşi şi Timişoara.

Reprezentatul României la Organizaţia Mondială a Sănătăţii, profesorul Alexandru Rafila a anunţat că antiviralul poate ajunge în ţara noastră şi printr-un studiu clinic desfăşurat sub umbrela organizaţiei internaţionale.

"România a transmis intenţia de participare în acest studiu, iar în acest moment ne aflăm într-o etapă premergătoare începerii studiului. ANMDMR şi Comisia Naţionala de Bioetică autorizează desfăşurarea studiului în România. Nu putem preciza la acest moment spitalele care vor participa în acest studiu însă, teoretic, poate participa orice spital care are cazuistică şi autorizaţie pentru desfăşurarea de studii clinice", mai transmite ANMDMR.

Studiile privind eficienţa medicamentului Remdesivir în tratarea pacienţilor cu Covid-19

Rezultatele unui prim studiu, realizat la Chicago, au apărut în presa americană şi arătau o îmbunătăţire spectaculoasă a stării pacienţilor aflaţi în stare gravă. Aceste rezultate au strârnit entuaziasmul comunităţii ştiinţifice şi s-a vorbit despre primul medicament pentru Covid-19 care ar putea fi autorizat de Agenţia Americană a Medicamentului.

După nici o săptămână, rezultatele unui al doilea studiu, făcut în China, au fost publicate accidental de OMS şi arătau că nu a îmbunătăţit starea pacienţilor şi nici nu a redus prezenţa virusului. Gilead Sciences a transmis că rezultatale nu sunt concludente, pentru că studiul a fost încheiat prematur.

Rezultatele oficiale ale studiilor clinice cu Remdesivir sunt aşteptate la începutul acestei veri. Ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, a declarat că medicamentul pentru Covid-19 poate ajunge în România la o lună după ce va fi aprobat de FDA.

"În momentul de faţă, Remdesivir nu este autorizat pentru punerea pe piaţă şi poate fi utilizat numai în contextul studiilor clinice şi al programelor de acces timpuriu din care fac parte tratamentele de ultimă instanţă", adaugă ANMDMR. 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici