- Home
- Sănătate
- BUCUREŞTI, (14.12.2022, 09:15)
-
Laura Buciu
Laura Buciu
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Tehnologia ARNm, folosită pentru vaccinul împotriva cancerului
La fel ca şi în cazul vaccinului împotriva COVID-19, şi acesta ar învăţa sistemul imunitar al organismului să ţintească celulele canceroase, potrivit Financial Times.
Urmărește
1422 afișări
Tehnologia ARNm, folosită pentru vaccinul împotriva cancerului
Moderna şi Merck se pregătesc să lanseze primul studiu de fază trei al unui vaccin cu ARN mesager împotriva cancerului, după ce un studiu anterior a arătat că acesta a sporit şansele de supravieţuire ale pacienţilor cu un tip agresiv de cancer de piele.
Datele publicate marţi de Moderna au arătat că o combinaţie între vaccinul experimental împotriva cancerului al companiei şi medicamentul de imunoterapie Keytruda al Merck a redus cu 44% riscul de deces sau de recidivă a melanomului la pacienţii cu risc ridicat, în comparaţie cu tratamentul care utilizează doar Keytruda.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Pe 22 decembrie Revoluția ajungea la București. Ce evenimente au marcat noaptea din 21 spre 22 decembrie
-
Iohannis, optimist că va desemna premierul după votarea preşedinţilor din cele două camere
-
Ucraina a executat primul asalt fără militari, doar cu drone terestre şi aeriene
-
Ursula von der Leyen, la 35 de ani de la Revoluţie: România şi Europa onorează sacrificiul românilor
Studiul randomizat de fază 2 a inclus 157 de pacienţi care suferiseră deja o intervenţie chirurgicală din cauza melanomului şi i-a urmărit timp de un an. Unii participanţi au primit nouă doze de vaccin împotriva cancerului, împreună cu Keytruda. Alţii au primit doar Keytruda, care este tratamentul standard pentru melanomul cu stadiu ridicat.
Stéphane Bancel, directorul executiv al Moderna, a declarat că rezultatele au încurajat Merck şi Moderna să se angajeze în studiul de fază 3, pe care autorităţile de reglementare tind să îl solicite înainte de a aproba un nou tratament.
Marea majoritate a medicamentelor care reuşesc în studiile de fază 2 eşuează ulterior în următoarea etapă de studii, potrivit Financial Times.
Companiile ar urma să testeze combinaţia şi pe alte tipuri de cancer. „Credem că aceasta ar trebui să funcţioneze în multe tipuri de tumori, nu numai în melanom”, a declarat Bancel într-un interviu.
Oamenii de ştiinţă au studiat de mult timp potenţialul utilizării tehnologiei ARNm - care este cel mai bine cunoscută pentru dezvoltarea vaccinurilor anti-Covid-19 - pentru a administra un vaccin care să înveţe sistemul imunitar al organismului să ţintească tumorile canceroase.
Jeffrey Weber, cercetător principal al studiului şi director adjunct al Perlmutter Cancer Center de la NYU Langone, a declarat că rezultatele au oferit primele dovezi randomizate că o abordare personalizată a vaccinului ar putea fi benefică în cazurile de melanom. Weber este consultant plătit pentru Merck şi Moderna.
Julie Bauman, director al centrului de oncologie de la Universitatea George Washington, a declarat că vaccinurile anti-cancer cu ARNm sunt special concepute pentru a viza cancerul fiecărui individ în parte.
„Obţii ţesutul de la o tumoare, îl secvenţiezi şi apoi, pe o perioadă de şase săptămâni, produci un vaccin care se potriveşte cu primele 10-20 de mutaţii”, a spus ea.
Bauman a spus că vaccinul stimulează sistemul imunitar al unei persoane să ţintească selectiv acele celule canceroase.
Studiul clinic face parte dintr-o colaborare de şase ani între Merck şi Moderna în domeniul dezvoltării de vaccinuri personalizate împotriva cancerului.
Dean Li, preşedintele Merck Research Laboratories, a declarat că rezultatele pozitive ale studiului reprezintă o etapă importantă în colaborarea companiei cu Moderna. „Aşteptăm cu nerăbdare să avansăm acest program în următoarea fază de dezvoltare”, a spus el.
Citește pe alephnews.ro: Klaus Iohannis convoacă partidele la consultări pentru formarea Guvernului. Se decid șefii de la Senat și Camera Deputaților
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!
Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Suspectul atacului de la Târgul de Crăciun din Magdeburg, Germania a fost arestat preventiv. Patru femei și un băiat au decedat iar peste 200 de persoane au fost rănite
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Cum reuşeşte o companie din România să facă zeci de milioane de euro dintr-o resursă pe care mulţi oameni din ţara noastră o ignoră şi care sunt planurile acesteia pentru viitor
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Nicoleta Luciu, probleme cu greutatea. A ajuns de nerecunoscut. Cum arată acum, la 25 de ani după ce a câștigat Miss România
CANCAN.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe