Terapeutul în nutriţie, Anca Alungulesei, despre pâinea care nu îngraşă, ca aliment din Psiho-Dietă

  • Anca Alungulesei, terapeut în nutriţie, cu o expertiză de peste 10 ani în domeniul alimentaţiei sănătoase, creatoarea Psiho-Dietei, metodei considerate revoluţionare integrative de slăbit şi menţinere, a descoperit pâinea şi ciocolata care nu îngraşă, spune ea.
  • Aceasta le-a integrat printre preparatele-minune din cadrul dietei cu rezultate uimitoare pentru siluetă pe viaţă.
Urmărește
20926 afișări
Imaginea articolului Terapeutul în nutriţie, Anca Alungulesei, despre pâinea care nu îngraşă, ca aliment din Psiho-Dietă

Ce pâine mâncăm la masă

“Atât pâinea cât şi ciocolata sunt în topul preferinţelor majorităţii oamenilor. În momentul în care afli că, pentru a slabi, nu mai ai acces la ele, gradul de motivaţie scade considerabil. Şi acest lucru se întâmplă nu pentru că persoana ar avea o problemă cu motivaţia, ambiţia şi autocontrolul, ci pentru că glucoza a pus cu adevărat stăpânire atât pe corpul, cât şi pe creierul lor. Şi atât corpul, cât şi creierul o cer incontinuu”, îşi motivează Anca Alungulesei “găselniţa” -minune cu produsele interzise în dietele obişnuite, dar permise în Psiho-Dieta. 
 
Reţetele de preparate delicioase, dar de obicei “interzise”, create de Anca Alungulesei sunt rapide, eficiente şi la îndemâna oricărei persoane: “Ceea ce fac eu în Psiho-Dietă se numeşte că nu iţi pun pofta în cui, ci iţi mut cuiul mai jos. Înlocuim faina şi zaharul cu alte ingrediente care să ne conducă la un produs cu acelaşi aspect şi gust, însă prietenos cu silueta. Sunt extrem de gustoase şi oferă saţietate atât corpului, cât şi creierului persoanei care doreşte să slăbească, dar care nu poate renunţa la dulciuri şi la pâine, susţine Alungulesei, care a creat şi un ghidaj video pentru reţetă să de pâine care nu îngraşă. 
 
“Corpul nostru funcţionează exact ca o maşină, are nevoie de energie, ca să funcţioneze. Însă, de fapt, corpul nostru funcţionează ca o „maşină hibrid” care are potenţialul de a fi alimentată de două surse de combustibil diferite. GLUCOZA şi GRĂSIMI. În dieta “modernă”, carbohidraţii ocupă un procent de 60, uneori chiar 70%.
 
Cu alte cuvinte, alimentaţia majorităţii oamenilor se bazează pe carbohidraţi simpli şi complexi, adică amidon şi zahăr. Când alimentaţia conţine un procent atât de mare de glucoză, efectele colaterale nu întârzie să apară: obezitate, imunitate scăzută, diabet, sunt doar câteva exemple”, mai spune terapeuta.
 
„Atât timp cât nu înţelegem cu exactitate care este rolul, valoarea şi însemnătatea mâncării din farfurie, putem avea cea mai sănătoasă farfurie din lume, căci rezultatele nu vor fi cele aşteptate. Cu toţii ne-am născut într-o stare naturala de a recunoste senzaţia de nevoie, dar şi de saţietate a corpului. Trebuie doar să ne reactivam aceste simţuri. Doar aşa mâncarea ne este un aliat pentru corp, suflet şi creier şi nu un “duşman”, aşa cum este percepută de persoanele care vor să slăbească.”, subliniază Anca Alungulesei ale cărei descoperiri şi tehnici se pot aprofunda online.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici