Toate MITURILE despre COVID-19 sunt DEMOLATE de OMS în aceste 13 răspunsuri

Urmărește
126262 afișări
Imaginea articolului Toate MITURILE despre COVID-19 sunt DEMOLATE de OMS în aceste 13 răspunsuri

Toate MITURILE despre COVID-19 sunt DEMOLATE de OMS în aceste 13 răspunsuri

Reţelele mobile 5G NU răspândesc COVID-19

Viruşii nu pot călători pe unde radio sau reţele mobile. COVID-19 se răspândeşte în multe ţări care nu au încă reţele mobile 5G. COVID-19 este răspândit prin picături atunci când o persoană infectată tuseste, strănută sau vorbeşte. Oamenii pot fi, de asemenea, infectaţi dacă ating o suprafaţă contaminată şi apoi ochii, gura sau nasul.

 

Expunerea la soare sau la temperaturi mai mari de 25 ° C NU împiedică boala provocată de coronavirus

 

Poţi lua COVID-19 indiferent de vreme. Şi ţările cu vreme caldă au raportat cazuri de COVID-19. Pentru a te proteja, asigură-te că ţi-ai curăţat bine mâinile şi că eviţi să îţi atingi ochii, gura şi nasul.

 

Te poţi vindeca după ce ai avut COVID-19.  Cantactarea virusului NU înseamnă că îl vei avea pe viaţă.

 

Majoritatea persoanelor care au avut COVID-19 s-au recuperat şi au eliminat complet virusul din corpul lor. Dacă te-ai îmbolnăvit, asigură-te că te tratezi corect. Dacă febră, dificultăţi de respiraţie sau tuşeşti, solicită asistenţă medicală cât poţi de repede. Majoritatea pacienţilor se recuperează datorită îngrijirii medicale. 

 

Consumul de alcool NU te protejează de COVID-19 şi poate fi periculos

 

Consumul frecvent sau excesiv de alcool îţi poate accentua alte probleme de sănătate.

 

Vremea rece şi zăpada NU POT ucide noul coronavirus.

 

NU există niciun motiv să credem că vremea rece poate ucide noul coronavirus sau alte boli. Temperatura normală a corpului uman rămâne în jur de 36,5 ° C - 37 ° C, indiferent de temperatura externă sau de vreme.

 

Noul coronavirus NU poate fi transmis prin muşcături de ţânţar.

 

Până în prezent, nu există informaţii şi dovezi care să sugereze că noul coronavirus ar putea fi transmis de ţânţari. Noul coronavirus este un virus respirator care se răspândeşte în principal prin picăturile generate atunci când o persoană infectată tuşeşte sau strănută, sau prin picături de salivă sau descărcări din nas.

 

Cât de eficiente sunt scanerele termice în detectarea persoanelor infectate cu noul coronavirus?

 

Scanerele termice sunt eficiente în detectarea persoanelor care au dezvoltat febră (adică au o temperatură corporală mai mare decât cea normală) din cauza infecţiei cu noul coronavirus. Cu toate acestea, nu pot detecta persoanele infectate dacă încă nu au febră. Durează între 2 şi 10 zile înainte ca persoanele infectate să se îmbolnăvească şi să dezvolte febră.

 

Pulverizarea alcoolului sau a clorului pe corp poate ucide noul coronavirus?

 

NU. Stropirea cu alcool sau cu clor pe tot corpul nu va ucide viruşii care au intrat deja în corpul tău. vostru. Astfel de substanţe poate fi dăunătoare pentru haine sau mucoase (adică ochi, nas şi gură). Atât alcoolul, cât şi clorul pot fi utile pentru dezinfectarea suprafeţelor, dar trebuie utilizate conform recomandărilor corespunzătoare.

 

Vaccinurile împotriva pneumoniei te protejează împotriva COVID-19?

 

NU! Vaccinurile împotriva pneumoniei, cum ar fi vaccinul pneumococic şi vaccinul Haemophilus gripal de tip B (Hib) nu oferă protecţie împotriva noului coronavirus. Virusul este atât de nou şi de diferit încât are nevoie de propriul său vaccin. Cercetătorii încearcă să dezvolte un vaccin împotriva 2019-nCoV, iar OMS le susţine eforturile.

 

Soluţia de nas pe bază de sare poate preveni infecţia?

 

NU. Nu există dovezi că clătirea regulată a nasului cu soluţie salină a protejat oamenii de infecţiile cu noul coronavirus.

 

Noul coronavirus afectează doar persoanele în vârstă sau sunt susceptibili şi cei mai tineri?

 

Persoanele de toate vârstele pot fi infectate de noul coronavirus (2019-nCoV). Persoanele în vârstă şi persoanele cu afecţiuni medicale preexistente (precum astmul, diabetul, bolile de inimă) par să fie mai vulnerabile la îmbolnăvirea severă cu virusul.

 

Antibiotice sunt eficiente în prevenirea şi tratarea noului coronavirus?

 

NU, antibioticele nu funcţionează împotriva virusurilor, numai a bacteriilor. Noul coronavirus (2019-nCoV) este un virus şi, prin urmare, antibioticele nu trebuie utilizate ca mijloc de prevenire sau tratament. Cu toate acestea, dacă sunteţi spitalizat pentru 2019-nCoV, este posibil să primiţi antibiotice, deoarece este posibilă co-infecţia bacteriană.

 

Există medicamente specifice pentru prevenirea sau tratarea noului coronavirus?

 

Până în prezent, NU există niciun medicament specific recomandat pentru prevenirea sau tratarea noului coronavirus (2019-nCoV). Cu toate acestea, cei infectaţi cu virusul ar trebui să primească îngrijiri adecvate pentru ameliorarea şi tratarea simptomelor, iar cei cu boli grave ar trebui să beneficieze de îngrijire optimă de susţinere. Unele tratamente specifice sunt în curs de investigare şi vor fi testate prin studii clinice.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici