Totul despre Terapia Hijama. De ce o iubesc fotbaliştii şi de ce medicii nu o recomandă

  • Olandezul Arnaut Danjuma, fotbalist la echipa spaniolă Villarreal, este ultimul adept al Terapiei Hijama.
  • Şi nu se poate spune că nu dă roade: Danjuma a marcat joi seară două goluri în Atalanta - Villarreal 2-3, ducându-şi echipa în optimile de finală ale Ligii Campionilor.
  • Iată riscurile şi beneficiile terapiei cu ventuze.
Urmărește
4082 afișări
Imaginea articolului Totul despre Terapia Hijama. De ce o iubesc fotbaliştii şi de ce medicii nu o recomandă

Arnaut Danjuma

„Ai grijă de corpul tău, ai doar unul”, scrie Arnaut Danjuma pe Instagram, împărtăşind fotografii cu tratamentul la care a fost supus, cel de cupping sau terapie cu ventuze. Sunt mulţi sportivi care se bazează pe această practică străveche, care este încă controversată deoarece nu se bazează pe dovezi ştiinţifice reale.

Este o practică milenară a medicinei alternative care se înscrie în tehnicile terapeutice ale Medicinei Tradiţionale Chineze şi constă în aspirarea unor puncte anatomice ale corpului prin folosirea unor cupe speciale. Scopul este de a elimina stagnările care blocheaza circulatia si de a promova un schimb oxigenat bogat în nutrienţi în sânge.

De ce este folosit cupping-ul? În principal pentru probleme articulare sau musculare, de la migrene la sciatică şi lombalgie, dar şi pentru repararea cicatricilor. Chiar dacă este o practică pe care până acum câţiva ani mulţi o făceau şi acasă, singuri, în realitate este bine ca persoane calificate să aplice cupele, pentru a evita consecinţele neplăcute.

De ce depind semnele lăsate de ventuze

Semnele oribile pe care Danjuma le-a dat pe Instagram şi pe care le-am văzut şi pe cadavrul corpul fotbalistului Karim Benzema şi al înotătorilor americani, cu marele Michael Phelps în frunte, după cum a explicat Roberto Pulcri, medic expert în Acupunctură şi Medicină Tradiţională Chineză, depind de „stagnarea toxinelor ieşite la suprafaţă”: pielea este roşie dacă procesul inflamator este recent, în timp ce dacă a trecut ceva timp devine violetă.

Danjuma a avut câteva probleme musculare şi, în urmă cu câteva zile, a postat fotografii cu spatele plin de urme lăsate de ventuze, precum şi o fotografie cu momentul în care a fost supus tratamentului.

Efecte secundare ale terapiei: poate arde pielea

După cum am spus deja, cuppingul nu este o practică recunoscută de medicina internaţională, dar este considerată o pseudoştiinţă şi nu există dovezi ştiinţifice despre eficacitatea sa. Pentru unii medici, efectele pozitive pe care le simt sunt doar un efect placebo.

Poate fi practicat doar pe organisme în perfectă sănătate, precum sportivii. Poate provoca arsuri, vânătăi şi infecţii ale pielii. În plus, unii savanţi susţin că această practică poate avea ca rezultat expansiunea capilară, acumularea excesivă de fluide în ţesuturi şi ruperea vaselor de sânge.

Cei cu pielea fragilă, precum persoanele în vârstă, nu pot fi supuse acestui tratament. De asemenea, nu este recomandat celor care sunt prea slabi, celor care sunt obezi şi nici femeilor însărcinate. De asemenea, foarte descurajant pentru cei care suferă de astenie. Cupele nu pot fi aplicate pe răni recente, pe cele cu pielea prea laxă sau cu segmente osoase pronunţate.

Citeşte despre copilăria chinuită a celui alintat „Danjumagic”.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici