Trei noi cazuri de infectare cu West Nile şi un deces, în ultima săptămână

Institutul Naţional de Sănătate Publică (INSP) anunţă, joi, trei noi cazuri de infectare cu virusul West Nile şi un deces, în ultima săptămână. De la începutul perioadei de supraveghere a infecţiei, s-au înregistrat 76 de cazuri şi 10 decese.

Urmărește
88 afișări
Imaginea articolului Trei noi cazuri de infectare cu West Nile şi un deces, în ultima săptămână

Trei noi cazuri de infectare cu West Nile şi un deces, în ultima săptămână

„De la începutul perioadei de supraveghere a infecţiei cu virusul West Nile (03.06.2024) până la data de 02.10.2024 s-au înregistrat 76 cazuri dintre care 68 cazuri confirmate şi 8 cazuri probabile de infecţie cu virusul West Nile. Din aceste cazuri 10 au decedat”, transmite INSP.

Potrivit specialiştilor, 43 dintre cazuri au fost la bărbaţi, iar 39 dintre pacienţi provin din mediul rural. Cele mai multe cazuri s-au înregistrat în Bucureşti (9), Suceava (7), Brăila (6), Iaşi (6), Cluj (5), Mureş (5), Constanţa (3), Dâmboviţa (4), Ilfov (3) şi Vrancea (4).

Cele 10 decese au fost înregistrate în judeţele Botoşani, Brăila, Sălaj, Suceava, Vrancea şi Municipiul Bucureşti.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
insp,
virus,
west nile

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici