UE exclude controalele la frontieră şi recomandările generale de vaccinare împotriva Mpox

  • Autorităţile sanitare europene exclud orice altă măsură la nivelul blocului comunitar împotriva noii variante a virusului mpox, deoarece riscul pe care acesta îl prezintă pentru populaţie este încă considerat „scăzut”.
  • Recomandările de vaccinare sunt menţinute pentru anumite categorii de persoane, însă extinderea lor pentru întreaga populaţie este exclusă în acest moment.
Urmărește
455 afișări
Imaginea articolului UE exclude controalele la frontieră şi recomandările generale de vaccinare împotriva Mpox

UE exclude controalele la frontieră şi recomandările generale de vaccinare împotriva Mpox

Comitetul pentru securitate sanitară al Comisiei Europene a hotărăt luni, 19 august, că nu sunt necesare controale impuse la frontieră pentru a evita riscul de Mpox sau să se iniţieze vaccinarea împotriva virusului la nivelul întregului bloc, relatează Euronews.

Pentru moment, recomandările de vaccinare sunt menţinute pentru anumite grupuri, dar extinderea acestora pentru întreaga populaţie este exclusă în acest moment.

Săptămâna trecută, Centrul pentru Prevenirea şi Controlul Bolilor a avertizat că este „foarte probabil” ca Europa să înregistreze mai multe cazuri importate de Mpox din cauza răspândirii virusului în mai multe ţări africane, însă impactul este evaluat ca fiind scăzut în Europa.

Cu toate acestea, autorităţile sanitare europene recomandă o planificare detaliată pentru gestionarea eventualelor cazuri care vor fi depistate şi în Europa.

Aceasta include supravegherea eficientă, testarea şi urmărirea contactelor pentru a detecta cazurile de mpox în Europa.

Mpox nu este noul COVID

Un oficial al Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii a subliniat marţi că Mpox, indiferent dacă este vorba despre tulpina nouă sau cea veche, nu este un alt COVID, deoarece autorităţile ştiu cum să-i controleze răspândirea.

Mpox – numită şi variola maimuţei – a fost declarată săptămâna trecută o urgenţă globală de sănătate publică de către OMS. Primul caz confirmat în Europa a fost raportat de Suedia.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici