- Home
- Sănătate
- (08.01.2024, 06:00)
- Daniel Contescu
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Ultimul trend american vine din SUA: bulionul de oase. Avantaje şi contraindicaţii oferite de nutriţionist
- Ultima fiţă de pe mesele vedetelor de la Hollywood este bulionul de oase.
- De cel puţin 200 de ani se vorbeşte despre proprietăţile terapeutice ale bulionului de oase şi ale gelatinei care se obţine din gătirea sa prelungită.
- Totuşi, unele persoane pot fi sensibile la glutamatul prezent în mod natural în bulionul de oase.
Urmărește
7151 afișări
Ultimul trend american vine din SUA:
În ultima perioadă s-a răspândit tendinţa de a consuma bulion de oase, un aliment cu multe proprietăţi, apreciat de starurile de peste Ocean şi care a devenit un „must” în dietele multor influenceri fit.
Ce are special acest bulion şi de ce are atât de succes? Care sunt beneficiile reale dovedite ştiinţific pentru sănătate? Toate răspunsurile, inclusiv cele referitoare la efectele secundare, sunt explicate de nutriţionistul Debora Rasio, car a dezvăluit în cartea sa secretele ultimului trend alimentar la nivel mondial.
ULTIMELE ȘTIRI
-
SONDAJ Aleph News – Mediafax – Ziarul Financiar: VOTEAZĂ AICI
-
Casele de pariuri din SUA îl consideră favorit la alegeri pe Donald Trump
-
Italia se înarmează. Guvernul intenţionează să cheltuiască 8,2 miliarde de euro pentru achiziţionarea de tancuri
-
Românii ar putea plăti mai puţine taxe pe salariu
De peste 200 de ani se vorbeşte despre proprietăţile sale terapeutice
Bionutriţionist, cercetător la Universitatea Sapienza din Roma, autoarea cărţii „The diet for life - How to eat and when to post to promotion well-being and longevity”, Debora a dezvăluit secretele ultimului trend alimentar.
„Bulionul de oase a fost întotdeauna o parte integrantă a tradiţiilor culinare ale tuturor popoarelor, jucând şi un rol medicinal important în special în Europa. De cel puţin 200 de ani se vorbeşte despre proprietăţile terapeutice ale bulionului de oase şi ale gelatinei care se obţine din gătirea sa prelungită, considerându-le benefice pentru problemele digestive şi pentru convalescenţă.
Populaţiile din trecut foloseau toate părţile animalului pentru hrană, nu doar carnea, pregătind bulion cu oase, tendoane, resturi şi chiar cu legumele pe care le aveau disponibile.
Este esenţial să adaugi şi părţi din ţesutul conjunctiv al animalului, părţi de grăsime, puţină carne, dar mai ales legume. Legumele îmbogăţesc bulionul cu minerale, ceea ce în realitate nu sunt la fel de abundente numai în oase pe cât se crede în mod obişnuit...”, spune specialista.
„Colagenul este o parte a gelatinei care se formează odată cu gătirea prelungită a bulionului de oase. Este o proteină completă utilă pentru structura oaselor, articulaţiilor, pielii şi ţesuturilor, din care stimulează producţia endogenă.
Astăzi, suplimentele de colagen sunt folosite mult, dar gelatina din bulion are avantajul că se dizolvă mai bine la gătire, stimulând producerea de sucuri gastrice şi pancreatice şi, prin urmare, îmbunătăţeşte digestia şi absorbţia şi a altor substanţe luate în dietă”, spune ea despre avantaje.
Atenţie la glutamat
A vorbit şi despre contraindicaţii sau efecte secundare la administrarea bulionului de oase. „Unele persoane pot fi sensibile la glutamatul prezent în mod natural în bulionul de oase, după fierbere îndelungată. În plus, pe măsură ce histamina se acumulează, cei care sunt intoleranţi la aceasta pot avea unele probleme. În aceste cazuri, poate fi util să începeţi cu doze mici pentru a testa tolerabilitatea.
Atenţie: trebuie să se deosebească de glutamatul monoindozic mai răspândit care se găseşte în multe alimente industriale şi produse fast-food, într-o formă mai puţin naturală care poate fi mai inflamatorie. Glutamatul prezent în mod natural în bulionul de oase după fierbere prelungită are în schimb un structura moleculară mai compatibilă. Şi dozele în care se ia sunt mai mici”.
Americanii recomandă supa de oase ca un detoxifiant. Iată răspunsul ştiinţei: „Unii aminoacizi precum glicina conţinută în bulionul de oase au demonstrat efecte detoxifiante asupra ficatului. Cu toate acestea, legumele şi alimentele vegetale sunt mai potrivite pentru o dietă completă de detoxifiere, în condiţiile în care astăzi avem deja tendinţa de a avea un exces de proteine animale” .
Citește pe alephnews.ro: Putin a anunțat un nou exercițiu strategic de antrenament nuclear, care include lansări de rachete
Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!
Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Hezbollah l-a numit pe Naim Qassem în funcția de secretar general, după asasinarea fostului lider al organizației, Hassan Nasrallah
Dezastru total la Volkswagen: Gigantul auto vrea să închidă 3 fabrici din Germania, să dea afară zeci de mii de oameni şi să scadă salariile cu 10%
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Daniela Iliescu, acuzată că și-a cumpărat de pe Shein rochia purtată la nunta lui Iancu Sterp cu Denisa Coțolan. Prima reacție
CANCAN.RO
Colțul de Rai aflat la doar 45 de minute de București. Stațiunea e renumită pentru aerul curat și pentru mâncarea gustoasă
GANDUL.RO
Ajutor financiar în bani pentru români începând cu 1 noiembrie. Cine sunt beneficiarii și care sunt condițiile
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe