- Home
- Sănătate
- (27.07.2023, 06:50)
- Daniel Contescu
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Un coronavirus transmis de capre pune lumea pe jar. Este „o infecţie respiratorie mult mai letală decât Covid”
- Coronavirusul Mers revine în Emiratele Arabe Unite.
- Un bărbat este internat în stare gravă.
- Originea infecţiei este necunoscută.
- Boala sperie dintr-un anumit punct de vedere: are o rată a mortalităţii de 34%.
Urmărește
5343 afișări
Un coronavirus transmis de capre sperie lumea. Este „o infecţie respiratorie mult mai letală decât Covid”
Un tânăr de 28 de ani din Abu Dhabi (Emiratele Arabe Unite) este internat în stare critică, după ce a contractat virusul Mers (Middle East Respiratory Syndrome Coronavirus), un coronavirus transmis de obicei de dromederi sau de capre, a anunţat Organizaţia Mondială a Sănătăţii, care a îndemnat la precauţie. Deocamdată, însă, niciunul dintre cei 108 pacienţi de contact supuşi testelor şi supravegherii nu a fost până acum testat pozitiv.
Nu există vaccin
Pacientul a început să se simtă rău la începutul lunii iunie şi „a mers de mai multe ori la un centru medical privat între 3 şi 7 iunie 2023, plângându-se de vărsături, dureri în partea dreaptă şi disurie (durere la urinare)”, explică OMS. Pe 8 iunie, pacientul a fost internat cu suspiciune de pancreatită cu afectare renală şi o infecţie. Câteva zile mai târziu, pe 13 iunie, a fost transferat în stare critică la Terapie Intensivă, unde a fost supus ventilaţiei mecanice. Diagnosticul de Mers a fost primi pe 23 iunie.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Moș Crăciun, eroul sărbătorii, are o fișă medicală impresionantă: obezitate, diabet și jet lag extrem
-
Oleksandr Usyk l-a învins pe Tyson Fury în revanşa din Arabia Saudită
-
Noul guvern. Iohannis a convocat partidele parlamentare la consultări / PSD, PNL, UDMR şi Grupul Minorităţilor Naţionale vor veni împreună la discuţii
-
Lovitură pentru TikTok. O ţară europeană interzice aplicaţia chineză / Şi în România au fost voci care au cerut suspendarea TikTok în urma alegerilor prezidenţiale
„Mers este cu siguranţă o infecţie respiratorie mult mai letală decât Covid, dar s-a dovedit a fi mult mai puţin contagioasă. Nimeni nu poate spune dacă acest caz va avea o continuare”, explică Maria Rita Gismondo, directorul Laboratorului de microbiologie clinică, virologie şi diagnostic de bio-urgenţă al spitalului Sacco din Milano.
Walter Ricciardi, profesor de igienă la Universitatea Catolică avertizează: „Nu avem instrumentele de vaccinare, aşa că trebuie să fim de două ori atenţi. Fiţi pregătiţi când aceste coronavirusuri reapar. Trebuie să fim pregătiţi să limităm circulaţia, să intervenim”.
Ce este Mers: istoric, simptome
Mers este o boală infecţioasă gravă cauzată de coronavirusul Mers-Cov, o rudă apropiată a Sars-Cov care provoacă Sars şi a mult mai cunoscutului Sars-Cov2 responsabil de pandemia Covid-19. Primul caz confirmat de Mers a fost înregistrat în 2012, în Arabia Saudită. Rata de mortalitate a Mers este foarte mare, egală cu aproximativ 34%.
Din 2012 până astăzi, au fost înregistrate 2.605 cazuri de Mers. Numărul deceselor, în schimb, se ridică la 936. Virusul Mers Cov are ca rezervor natural liliecii, care la rândul lor infectează cămilele, caprele şi dromaderii cu excrementele lor. În general, oamenii contractă virusul după contactul cu animalele infectate, dar este posibilă şi transmiterea de la om la om prin picături respiratorii, deşi este o variantă mai rară. Momentan, nu există dovezi că oamenii pot transmite boala, înainte de a prezenta simptome (cum se întâmplă cu Covid).
Perioada medie de incubaţie este de aproximativ 5 zile. Simptomele bolii sunt febră, frisoane, dureri de corp, în unele cazuri diaree. Pacienţii dezvoltă aproape întotdeauna insuficienţă renală acută.
Citește pe alephnews.ro: Care sunt cele 16 povești care influențează fizica și astronomia în 2024
Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!
Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Moment istoric pentru NASA: Sonda Parker va ajunge la o distanță record de 6,2 milioane kilometri, chiar în Ajunul Crăciunului
Decizie fără precedent: Săptămâna de lucru scade la numai 4 zile, pentru a da posibilitatea oamenilor să se întâlnească, să fie relaxaţi şi să crească natalitatea
Cum reuşeşte o companie din România să facă zeci de milioane de euro dintr-o resursă pe care mulţi oameni din ţara noastră o ignoră şi care sunt planurile acesteia pentru viitor
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Care sunt cele mai SĂNĂTOASE alimente de pe masa de Crăciun. Specialist în nutriție: „PIFTIA și șoriciul nu au multe calorii”
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe