Virusul Mpox, declarat de autorităţile medicale o urgenţă de sănătate publică în Africa

  • Virusul Mpox a fost declarat de autorităţile medicale o urgenţă de sănătate publică în Africa.
  • Boala infecţioasă, cunoscută şi sub numele variola maimuţelor, a fost declarată urgenţă de sănătate publică de către cel mai important organism de sănătate al continentului african.
Urmărește
386 afișări
Imaginea articolului Virusul Mpox, declarat de autorităţile medicale o urgenţă de sănătate publică în Africa

Virusul Mpox, declarat de autorităţile medicale o urgenţă de sănătate publică în Africa

Oamenii de ştiinţă de la Centrele Africane pentru Controlul şi Prevenirea Bolilor (Africa CDC) spun că sunt alarmaţi de viteza cu care s-a răspândit o nouă variantă de Mpox, potrivit BBC. De la începutul anului, în Republica Democrată Congo au fost înregistrate peste 13.700 de cazuri şi 450 de decese.

Virusul, care poate provoca leziuni în întregul corp, s-a răspândit rapid şi în alte ţări africane, precum Burundi, Kenya şi Rwanda.

Declararea unei urgenţe de sănătate publică va ajuta guvernele să îşi coordoneze răspunsul şi, potenţial, să crească fluxul de provizii medicale şi ajutoare în zonele afectate. De asemenea, experţii din afara Africii vor monitoriza situaţia pentru a preîntâmpina extinderea focarului pe alte continente.

Pe 29 iulie, Centrul European pentru Prevenirea şi Controlul Bolilor a declarat că riscul de apariţie a virusului Mpox este „foarte scăzut” în Europa.

Mpox se răspândeşte de la animale la oameni, dar şi între oameni prin contactul cu cineva care este infectat. Boala poate provoca simptome precum febră, dureri musculare şi leziuni pe tot corpul. Dacă boala nu este tratată, poate fi mortală.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici