- Home
- Sănătate
- (01.09.2020, 13:40)
- Maria Magla
Zilele care îţi salvează viaţa. Cu cât timp înainte apar semnele unui accident vascular cerebral
- Semnele unui accident vascular ischemic pot apărea cu 7 zile înainte
- Studiul a fost efectuat pe aproape 2500 de pacienţi cu accident vascular cerebral
- Pentru a preveni deteriorarea gravă a creierului, este nevoie de tratament urgent
Urmărește
9661 afișări
Profimedia
Anual, 60.000 de români suferă un accident vascular cerebral. 80% dintre accidentele vasculare cerebrale sunt ischemice. Dacă îţi slăbeşte forţa în unul dintre membre, ai furnicături sau amorţeli, sau tulburări de vorbire, poţi fi vicima unui accident vascular cerebral. În general, acestea sunt precedate de un atac ischemic tranzitoriu (AIT), adică de un accident vascular cerebral de avertizare. Acesta prezintă simptome similare unui accident vascular cerebral, durează de obicei mai puţin de cinci minute şi nu răneşte creierul.
Studiul a fost publicat în revista ştiinţifică a Academiei Americane de Neurologie. Au fost examinate 2.416 persoane. Dintre acestea, 549 de persoane au trecut printr-un atac ischemic tranzitoriu în ultimele şapte zile înainte de accidentul vascular cerebral: 17% au avut loc în ziua accidentului vascular cerebral, 9% în ziua precedentă şi 43% la un moment dat în timpul celor şapte zile.
Experţii ştiu deja că AIT sunt un precursor al unui accident vascular cerebral. Noutatea studiului arată că momentul unui AIT este critic pentru că trebuie iniţiate cele mai eficiente tratamente pentru a preveni un atac major.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Ciolacu a venit în Parlament cu facturile pentru zborurile private la Nisa cu o aeronavă Nordis
-
Propunerea de suspendare din funcţie a preşedintelui Iohannis, respinsă de Birourile Parlamentare Reunite
-
Trump avertizează Iranul cu privire la o „anihilare totală” în cazul unei tentative de asasinat
”Ceea ce nu am reuşit să stabilim este cât de urgent trebuie evaluaţi pacienţii în urma unui AIT pentru a primi cel mai eficient tratament preventiv.” a spus autorul studiului Peter Rothwell, de la Departamentul de Neurologie Clinică de la Radcliffe Infirmary din Oxford, Anglia.
Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!
Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Presa olandeză: Poliţia crede că a identificat hoţii tezaurului dacic, precum şi locaţia unde s-ar afla. ”Este vorba de cel puţin trei autori”
Ţara care pariază tot pe opulenţă absurdă ca să atragă super-bogaţii şi miliardele lor. Au construit palate pentru vânătorii de lux şi acum aşteaptă să vadă cine muşcă momeala
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
FOTO. Milionarul de 53 de ani a cerut-o de nevastă pe iubita lui cu 24 de ani mai tânără
PROSPORT.RO
Digi RCS-RDS, anunțul începutului de februarie. Oferă acest smartphone de ultimă generație tuturor abonaților din România
CANCAN.RO
Localitatea din România în care o casă se vinde cu doar 3.800€. Condiția bizară pe care trebuie să o îndeplinești
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe