- Home
- Social
- BUCUREŞTI, (28.11.2013, 15:28)
- Catalina Mihai
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
1 DECEMBRIE: Cum va fi sărbătorită Ziua Naţională la ambasadele României
MAE a alocat 221.600 de euro, plus sponsorizări, pentru sărbătorirea Zilei Naţionale, concertele de muzică clasică, jazz şi recepţiile fiind cele mai frecvente evenimente organizate cu acest prilej de ambasadele şi consulatele României.
Urmărește
1003 afișări
1 DECEMBRIE: Cum va fi sărbătorită Ziua Naţională la ambasadele României (Imagine: Andreea Alexandru/Mediafax Foto)
"Acţiunile pentru marcarea Zilei Naţionale a României vor fi organizate de către 147 misiuni diplomatice (ambasade, consulate generale, misiuni permanente, institute culturale româneşti din străinătate, birouri de reprezentare)", a precizat MAE, la solicitarea MEDIAFAX.
Bugetul alocat pentru aceste evenimente este de 221.600 de euro. În plus, unele misiuni diplomatice ale României din străinătate beneficiază de sponsorizări din partea unor persoane juridice sau fizice din ţara de reşedinţă sau din România. Ministerul de Externe a subliniat că, pe fondul crizei economice, "nivelul sponsorizărilor a scăzut de la an la an".
ULTIMELE ȘTIRI
-
Adrian Sârbu: Ce se va alege de copilul tău – suprema ta investiție – după 12 ani de școală la stat în „România Educată” a lui Iohannis? Nu știi și te enervezi. Sau știi și te enervezi
-
Finlanda crede că o navă din flota fantomă a Rusiei a tăiat cablul submarin din Marea Baltică
-
Thailanda se alătură BRICS ca stat partener
-
Adrian Sârbu: Ce se va alege de copilul tău - suprema ta investiţie - după 12 ani de şcoală la stat în „România Educată” a lui Iohannis? Nu ştii şi te enervezi. Sau ştii şi te enervezi
MAE a transmis că pentru misiunile diplomatice din ţările unde există o puternică activitate pe linie diplomatică, culturală, economică sau o comunitate românească semnificativă, precum ţările din UE, SUA, Canada, China, Rusia sau Japonia, s-a alocat un buget mai mare, "dar nu la nivelul necesităţilor impuse de organizarea unui astfel de eveniment". Cea mai mare parte a bugetului pentru organizarea Zilei Naţionale de către institutele culturale româneşti din străinătate a fost asigurată de Institutul Cultural Român.
Citeşte şi:
1 DECEMBRIE: ICR sărbătoreşte Ziua Naţională în străinătate prin muzica lui Enescu, colinde şi expoziţii
Citeşte şi:
"Ziua Porţilor Deschise", de 1 Decembrie, la Palatul Victoria. Ponta vrea să transmită un mesaj de unitate, mândrie şi speranţă că vremurile în sfârşit se îndreaptă
Totodată, Ministerul de Externe a subliniat că, având în vedere "bugetul limitat" se vor organiza acţiuni culturale (concerte şi expoziţii cu artişti români, gale ale filmului românesc, întâlniri cu comunităţile de români) şi recepţii, "la un nivel mai restrâns".
Majoritatea misiunilor diplomatice ale României vor organiza, pentru sărbătorirea zilei naţionale, concerte de muzică clasică şi recepţii, dar sunt ambasade sau consulate care desfăşoară şi alte evenimente: piese de teatru, proiecţii de filme, expoziţii de fotografie, inaugurarea unei biblioteci româneşti.
La Bruxelles, ICR şi Delegaţia Permanentă a României la NATO vor celebra, la 1 DECEMBRIE, Ziua Naţională împreună cu Ambasada R. Moldova, printr-un concert dedicat compozitorului Constantin Silvestri.
Şi la Baku (Azerbaidjan), Ziua României va fi sărbătorită împreună de ambasadele României şi Republicii Moldova, printr-un spectacol al grupului Ceata Bărbătească.
Consulatul General al României şi ICR Cernăuţi (Ucraina) au organizat, la 24 noiembrie, în localitatea Solotvino un spectacol al artiştilor Nicolae Furdui Iancu, Gheorghe Turda şi grupul Iza din Sighetul Marmaţiei. La 1 Decembrie, vor fi depuse coroane de flori la monumentele dedicate lui Mihai Eminescu şi scriitorului ucrainean Taras Şevcenko. La 6 decembrie, Consulatul General din Odessa va organiza o vizită la casa de orfani din localitate, unde va avea loc o reprezentaţie de teatru de păpuşi.
În Maroc, Ambasada României organizează mai multe evenimente la Rabat, Casablanca şi Tanger, unde va avea loc o întâlnire cu comunitatea românilor din această ţară, reprezentantă în special de români care lucrează la fabrica Renault.
Ambasada României la Viena a organizat, la 22 noiembrie, spectacolul de teatru "Străini în noapte" cu Medeea Marinescu şi Florin Piersic, iar, joi are loc vernisajul expoziţiei de caricatură a lui Ştefan Popa Popas şi recepţia oficială.
În SUA, ICR New York va organiza două concerte, la Washington (30 noiembrie) şi New York (1 decembrie), susţinute de formaţia Marius Mihalache şi Irina Sârbu.
La Amman, Iordania, Ziua Naţională a fost sărbătorită în avans, la 27 noiembrie, printr-o întâlnire a Prinţului Radu şi Prinţului Nicolae cu comunitatea românească şi cu absolvenţii de studii superioare în România.
În perioada 20 noiembrie - 1 decembrie, Ambasada din Beirut şi ICR organizează Zilele Culturii Române în Liban. Evenimentele au loc în oraşele Beirut, Tripoli (al doilea oraş ca mărime din Liban)Sin El Fil şi Jounieh. În program sunt incluse proiecţii de filme ("Poziţia copilului" al lui Călin Peter Netzer şi "Toată lumea din familia noastră" al lui Radu Jude), reuniunea libanezilor care au studiat în România şi două concerte de muzică clasică.
Totodată, la sediul Consulatului Onorific al României din Tripoli va fi deschisă o bibliotecă românească şi vor fi inaugurate cursuri de limba română pentru copiii românilor din nordul Libanului.
Ambasada României la Tokyo organizează două recepţii - la 29 noiembrie şi 1 Decembrie - la care vor participa autorităţile locale şi comunitatea românilor din Japonia.
Ambasada din Coreea de Sud organizează o întâlnire a studenţilor români din regiune.
În Italia, ICR Veneţia organizează turneul "SoNoRo Bucharest Festival on Tour" la Verona, Torino şi Veneţia, Ambasada din Roma găzduieşte un recital de chitară, iar Consulatul General de la Milano organizează, la 6 decembrie, o recepţie oficială, unde va concerta naistul Nicolae Voiculeţ.
Citește pe alephnews.ro: Israelul a efectuat atacuri aeriene asupra aeroportului internațional din Yemen. A fost vizată infrastructura militară a rebelilor Houthi
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Cinci jurnaliști din Gaza au fost uciși într-un atac israelian care a vizat o grupare armată. Ce declară IDF
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Măsurile disperate pe care le iau chinezii ca să încurajeze natalitatea. Îi învaţă pe tineri chiar şi cum să meargă la întâlniri şi să se îndrăgostească
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Una dintre cele mai râvnite femei din lume s-a despărțit de iubitul fotbalist. Cine e latino loverul de care s-a îndrăgostit
PROSPORT.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe