- Home
- Social
- SIBIU, BRAŞOV, BISTRIŢA, PLOIEŞTI, (29.11.2017, 09:57)
- Departamentul Corespondenţi
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
1 DECEMBRIE: Staţiunile de la munte, aproape pline de turişti în minivacanţa de Ziua Naţională
Hotelierii din staţiunile de pe Valea Prahovei sau Poiana Braşov au pregătit oferte pentru minivacanţa de Ziua Naţională. Preţurile pornesc de la 250 de lei pentru un sejur, iar cele mai scumpe cazări sunt în Sibiu, unde a fost inaugurat Târgul de Crăciun care rivalizează cu cel din Viena
Urmărește
1831 afișări
1 DECEMBRIE: Staţiunile de la munte, aproape pline de turişti în minivacanţa de Ziua Naţională (Imagine: Facebook Târgul de Crăciun din Sibiu)
După ce a fost inaugurat Târgul de Crăciun din Piaţa Mare, care rivalizează cu Târgul din Viena, Sibiul a devenit unul dintre cele mai căutate şi unul dintre cele mai mai scumpe oraşe din România din punct de vedere turistic. La o primă căutare, site-urile de profil ne arată că oraşul e ocupat 99 la sută.
Pentru perioada 30 noiembrie – 2 decembrie se mai găsesc doar câteva locuri la preţuri care trec de 2.000 de lei pentru o cameră dublă.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Cum te menții în formă de sărbători? Antrenor de fitness: „Dacă mâncăm cumpătat, nu o să dezvoltăm probleme, nu o să ne îngrășăm”
-
Şedinţa de plen a Camerei Deputaţilor va fi luni, la ora 9.00. Va fi ales preşedintele Camerei
-
Scandalul taxelor. Trump ameninţă cu preluarea controlului asupra Canalului Panama
-
USR i-a transmis lui Klaus Iohannis că mandatul lui s-a încheiat. Elena Lasconi: PSD şi PNL nu au înţeles nimic din votul cetăţenilor
Şi Mărginimea Sibiului este ocupată aproape în întregime, dar cu puţin noroc mai pot fi găsite locuri de cazare. Aici, preţurile pornesc de la 1.250 de lei, pentru întreg sejurul de patru nopţi, pentru două persoane, şi ajung până aproape de 2.000 de lei în Sălişte.
Pentru cei care vor să închirieze o cabană în întregime, pentru o petrecere între prieteni, Sebeşul de Jos, din judeţul Sibiu este locul căutat: o cabană de lux pentru 20 de persoane se închiriază cu puţin peste 12.000 de lei pentru patru nopţi.
Braşov
Nouăzeci la sută din pensiunile şi hotelurile de la munte sunt ocupate în minivacanţa de Sfântul Andrei şi 1 Decembrie, în judeţul Braşov. Pachetele de până la patru nopţi au fost vântute în majoritate, iar turiştii sunt aşteptaţi cu petreceri tradiţionale şi mese îmbelşugate.
Marile resorturi din Poiana Braşov au vândut aproape toate pachetele cu oferte pentru minivacanţa de Sfântul Andrei şi 1 Decembrie cu preţuri cuprinse între 169 de euro de persoană în cameră dublă, până la 199 de euro de persoană, într-un apartament de lux pentru patru persoane, la un hotel de patru stele din Poiana Braşov.
Preţurile includ petreceri de Sfântul Andrei cu DJ şi karaoke şi petreceri tradiţionale de Ziua Naţională, cu program folcloric, proţap şi preparate la grătar, în aer liber. În plus, turiştii se pot răsfăţa la SPA, piscină, saună, jacuzzi sau în sala de fitness a hotelurilor, unde accesul este inclus în preţul de cazare.
Mai mult, personalul hotelurilor se ocupă de buna dispoziţie a copiilor, organizând petreceri tematice cu personajele lor preferate, baloane colorate şi face-painting.
La o pensiune de două stele din Bran, preţul este cuprins între 70 de lei şi 100 de lei de persoană pentru o noapte de cazare cu mic dejun inclus. La fel şi la pensiunile din Moieciu şi Fundata.
„Gradul de ocupare este de 96% la pensiunile agroturistice din zona Bran-Moieciu-Fundata. Anul acesta nu au fost făcute pachete, pentru că majoritatea turiştilor preferă să vină cu mâncare de acasă, iar alţii mănâncă în pensiuni. Foarte mulţi dintre cei care au rezervat camere în zona noastră sunt turişti care îşi sărbătoresc onomastica la munte“, a declarat, corespondentului MEDIAFAX, Maria Stoian, directorul ANTREC România.
La Cheile Gărdiştei, Fundata, preţurile pentru o cameră dublă într-o pensiune pleacă de la 250 de lei pe noapte, cu mic-dejun inclus. Gradul de ocupare este de 100% în această zonă.
La Predeal, la pensiunile şi hotelurile din apropierea pârtiilor nu mai sunt locuri libere.
Un complex turistic din zonă a atras zeci de turişti pentru că va organiza o petrecere care va dura două zile, în 30 şi 1 Decembrie, aici oaspeţii urmând să aibă parte de muzică tradiţională şi mese întinse cu bunătăţi locale.
Un pachet de 3-4 nopţi de cazare la un hotel de trei stele din Predeal costă 200 de euro de persoană pentru camera dublă, până la 280 de euro pentru o cameră de patru persoane.
Valea Prahovei
Pe Valea Prahovei, petrecerile de Sfântul Andrei şi de Ziua Naţională sunt la SPA, cu hamam, cu foc de tabără, cu ciolan cu varza sau fasole şi cu vin sau ţuică fiartă. Zona rămâne în topul preferinţelor turiştilor şi de 1 Decembrie, gradul de ocupare din unităţile de cazare fiind de peste 90 la sută.
Turiştii au plătit pentru minivacanţa în staţiunile de pe Valea Prahovei preţuri de la 290 de lei de persoană pentru două nopţi de cazare.
O vilă din Sinaia oferă turiştilor pachete speciale în perioada Sfântul Andrei – 1 Decembrie 2017. Sejurul cuprinde 3 nopţi cu mic dejun, pentru 1.520 lei, preţul fiind pentru două persoane. Pentru 4 nopţi cu mic dejun inclus turiştii plătesc 1.880 de lei, camera standard.
Turiştii sunt întâmpinaţi cu fructe o şi sticlă de vin, în cameră, iar în 2 Decembrie este programată cina barbeque, ce include foc de tabără.
Accesul la SPA, cu hamam, saună uscată sau jacuzzi exterior este gratuit.
La aceeaşi vilă, pentru camera VIP, turiştii plătesc 3.320 de lei, sejurul de 4 nopţi sau 2.600 de lei, sejurul de trei nopţi.
La un hotel de patru stele din Sinaia, sejurul de 3 nopţi de cazare, de 1 Decembrie, costă 1.540 de lei, pentru o cameră dublă, iar pachetul cu 4 nopţi de cazare costă 1.900 de lei. În aceşti bani, turiştii au micul dejun şi prânzul, acces gratuit la piscina, sauna, salina, ciubăr cu hidromasaj, wi-fi.
Pe lângă acestea, pachetul include muzica live în fiecare seară, petrecerea de 1 Decembrie, iar de Sfântul Andrei va fi organizat un foc de tabără.
La Buşteni, cu 550 lei de persoană un turist poate petrece 4 nopţi. Au incluse micul dejun, petrecere la restaurantul vilei, la gura şemineului. Contra cost, turiştii au acces la centrul de refacere, care include saună cu infraroşu, jacuzzi cu apă sărată de Praid, excursii pe trasee montane cu maşini de teren.
La un hotel de 2 stele din Buşteni, minicavanţa de 1 Decembrie costă 290 de lei de persoană pentru 2 nopţi de cazare. Turiştii au mic dejun şi cină festivă de 1 Decembrie.
La Azuga, la o pensiune de patru margarete, 4 zile de minivacanţă, costă 400 de lei de persoană. Tariful include cazare, mic dejun, cină, sâmbăta seara barbeque, ţuică fiartă şi vin fiert.
Potrivit Asociaţiei pentru Promovarea şi Dezoltarea Turismului Prahova, pentru minivacanţa de 1 Decembrie gradul de ocupare al unităţilor pe Valea Prahovei este de peste 90%.
Gura Humorului – Bucovina
La Gura Humorului, pe 1 decembrie începe Winter Bucovbeat, unul dintre cele mai noi festivaluri de iarnă organizate de autorităţi şi agenţii economici din zonă, eveniment care se va întinde pe toată iarna, în total 12 weekend-uri, şi care îşi propune să atragă mii de turişti.
Părţile de la Gura Humorului sunt printre cele mai noi pârtii de schi şi snowboard din România, aşa că autorităţile vor să le promoveze chiar dacă sezonul nu a început.
Hotelierii se întrec şi ei în oferte care de care mai tentante, preţurile pornind pentru un sejur de trei zile de la 350 de lei, cazare la o pensiune aflată la 15 kilometri depărtare din Gura Humorului şi până la 820 de lei la un hotel de patru stele situat în centrul localităţii.
Pentru a suplini lipsa zăpezii de altădată, proprietarii de hoteluri şi pensiuni încearcă să-şi atragă turiştii cu ospitalitatea specifică zonei şi cu mâncăruri deosebite.
“Vă aşteptăm cu ambianţă caldă şi tradiţională, cu privelişti deosebite dar şi cu bucate despre care numai în file alese aţi citit: sărmăluţe aburinde, învelite cu felii de costiţa aromată, coapte în dovleac şi drese cu un strop de smântână; păstrăv afumat în cobză de cetină, tocinei rumeni, tochitură făcută din carne fragedă de purcel şi cârnaţi afumaţi la esenţă de lemn tare, papanaşi înecaţi în dulceaţă de afine şi stropiţi cu smântână - sunt numai câteva dintre bunătăţile ce vor transforma vacanţa dumnevoastră în Bucovina într-o adevărată experienţă culinară”, spune unul dintre hotelieri.
Hotelierii din Bistriţa-Năsăud au redus preţurile pentru minivacanţa de 1 decembrie însă gradul de ocupare abia depăşeşte 60 la sută.
Vremea urâtă îi ţine în casă pe bistriţeni, care nu se înghesuie ca în alţi ani să profite de minivacanţa de 1 decembrie şi să se relaxeze, la munte, în zona Tihuţa-Colibiţa.
Dacă în alţi ani cu mult înainte de 1 decembrie toate locurile de cazare erau rezervate, anul acesta lipsa zăpezii şi ploaia măruntă, i-au convins pe cei mai mulţi bistriţeni să rămână acasă pe perioada minivacanţei de 1 decembrie.
Majoritatea pensiunilor din zona Tihuţa-Colibiţa au grad de ocupare care abia trece de 60 la sută, motiv pentru care au redus preţurile însă şi-aşa turiştii se lasă aşteptaţi.
Pentru un sejur de trei nopţi la pensiunile din zona Tihuţa preţurile pornesc de la 250 de lei şi ajung până la 905 lei la o pensiune situată pe malul lacului Colibiţa.
Citeşte şi: Protestele, INTERZISE în decembrie | Primăria Capitalei organizează un târg de Crăciun în Piaţa Victoriei. Protestatarii anunţă că nu pleacă din piaţă
Citeşte şi: MAI: Aproximativ 16.000 de foşti angajaţi ai ministerului vor primi, din decembrie, pensii mărite
Citeşte şi: Cum va fi vremea de 1 Decembrie
Citeşte şi: Ziua naţională 2017. Cât de grandioasă va fi anul acesta parada de 1 decembrie. Mii de militari vor defila în Piaţa Arcul de Trimuf. IMAGINI de la repetiţii
Citește pe alephnews.ro: PSD, PNL și UDMR își împart ministerele. Cine conduce România?
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Citește și: Protestele, INTERZISE în decembrie | Primăria Capitalei organizează un târg de Crăciun în Piaţa Victoriei. Protestatarii anunţă că nu pleacă din piaţă
Citește și: Cum va fi vremea de 1 Decembrie
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Blake Lively a depus o plângere legală împotriva lui Justin Baldoni. Actorul este acuzat de hărțuire sexuală și de orchestrarea unei campanii de defăimare împotriva ei
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Cum reuşeşte o companie din România să facă zeci de milioane de euro dintr-o resursă pe care mulţi oameni din ţara noastră o ignoră şi care sunt planurile acesteia pentru viitor
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Nicoleta Luciu, probleme cu greutatea. A ajuns de nerecunoscut. Cum arată acum, la 25 de ani după ce a câștigat Miss România
CANCAN.RO
Care este cea mai sănătoasă sare din comerț, potrivit lui Dragoș Pătraru. Majoritatea bucătarilor din Vest o folosesc
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe