10 morţi după ce o rachetă a lovit un teren de fotbal din Golan, ocupat de Israel - presă

Zece persoane, inclusiv copii, au fost ucise sâmbătă într-un atac cu rachetă asupra unui teren de fotbal din Înălţimile Golan ocupate de Israel, a raportat N12 News din Israel, citat de Reuters. E cel mai grav incident de până acum în lunile de violenţe dintre Israel şi grupurile armate din Liban.

Urmărește
6669 afișări
Imaginea articolului 10 morţi după ce o rachetă a lovit un teren de fotbal din Golan, ocupat de Israel - presă

10 morţi după ce o rachetă a lovit un teren de fotbal din Golan, ocupat de Israel - presă

Armata israeliană a declarat că racheta a fost lansată de gruparea libaneză Hezbollah. Gruparea susţinută de Iran a negat orice implicare în atac, care părea să atragă un răspuns dur din partea Israelului.

Serviciul israelian de urgenţă a declarat anterior că nouă persoane au fost grav rănite de o rachetă lansată din Liban, care a lovit un teren de fotbal din satul druz din Majdal Shams. Un medic a descris distrugeri mari şi foc la faţa locului.

„Am asistat la o mare distrugere când am ajuns la terenul de fotbal, precum şi la obiecte care ardeau. Erau victime pe iarbă, iar scena era groaznică”, a declarat Idan Avshalom, medic la Magen David Adom.

O femeie martor a declarat pentru Reuters: „A aterizat pe terenul de fotbal, toţi sunt copii ... multe cadavre şi rămăşiţe sunt pe câmp, nu ştim cine sunt”. Ea a cerut să nu fie citată.

Atacul de pe terenul de fotbal a urmat unui atac israelian în Liban care a ucis patru militanţi sâmbătă. Două surse de securitate din Liban au declarat că cei patru combatanţi ucişi în atacul israelian de la Kfarkila, în sudul Libanului, erau membri ai diferitelor grupuri armate, dintre care cel puţin unul aparţinea Hezbollah.

Armata israeliană a declarat că avioanele sale au vizat o structură militară aparţinând Hezbollah, după ce au identificat o celulă militantă care intra în clădire.

Cel puţin 30 de rachete au fost apoi lansate din Liban peste graniţă, a declarat armata.

„Conform unei evaluări situaţionale a forţelor de apărare israeliene şi a informaţiilor pe care le deţinem, lansarea de rachete către Majdal Shams a fost efectuată de organizaţia teroristă Hezbollah”, a declarat armata.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
mort,
israel,

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici