- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
100.000 de beneficiari pierd alocaţiile complementare şi monoparentale
Aproximativ 100.000 de beneficiari de alocaţii monoparentale sau complementare vor pierde aceste drepturi odată cu intrarea în vigoare a noii legi prin care va fi redus venitul pentru care acestea pot fi acordate.
100.000 de beneficiari pierd alocaţiile complementare şi monoparentale (Imagine: Diana Iurkiewicz/Mediafax Foto)
Directorul general de asistenţă socială din Ministerul Muncii, Familiei şi Protecţiei Sociale a declarat marţi într-o conferinţă de presă că familiile care au un venit pe membru de familie cuprins între 371 şi 470 de lei nu vor mai primi alocaţii monoparentale sau complementare, în această situaţie fiind în jur de 100.000 de beneficiari.
Secretarul de stat în Ministerul Muncii Nicolae Ivăşchescu a adăugat că aceşti beneficiari vor primi în continuare ajutoarele de căldură sau alocaţiile de stat pentru copii, dar nu vor mai primi alocaţii monoparentale sau complementare.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Adrian Sârbu: N-avem pe cine alege Președinte pe 24 noiembrie, dar du-te la vot și pune ștampila pe alb, pe niciunul! E singura formă să le arăți că exiști
-
Activitatea RAR, în continuare blocată. Nu se pot face ITP-uri în nicio staţie din ţară
-
Adrian Sârbu: N-avem pe cine alege Preşedinte pe 24 noiembrie, dar du-te la vot şi pune ştampila pe alb, pe niciunul! E singura formă să le arăţi că exişti
-
Istoria alegerilor prezidenţiale din România: de la căderea comunismului la democraţia europeană
Potrivit acestuia, sunt aproximativ 490.000 de familii beneficiare ale acestor tipuri de alocaţii care au venit pe membru de familie cuprins între zero şi 370 de lei şi cărora li se va majora cuantumul alocaţiilor. Ivăşchescu a dat ca exemplu o familie cu doi părinţi şi cu mai mult de patru copii, care are un venit cuprins între zero şi 200 de lei şi care va beneficia de un cuantum al alocaţiilor de 120 de lei, faţă de 70 de lei. El a precizat că odată cu intrarea în vigoare a noii legislaţii va fi abrogată Ordonanţa 105 care prevedea aceleaşi alocaţii, dar în alte cuantumuri.
"Am unificat şi am simplificat sistemul", a explicat reprezentantul Ministerului Muncii.
Ministrul Muncii, Mihai Şeitan, a declarat că proiectul de lege a fost discutat într-o primă lectură luni în Guvern şi trebuie să fie aprobat până la sfârşitul lunii octombrie, deoarece este legat de acordul de împrumut cu Fondul Monetar şi Banca Mondială, reprezentând una dintre condiţiile pentru acordarea viitoarelor tranşe de împrumut.
"Proiectul a trecut de toate procedurile de dezbatere publică şi urmăreşte două lucruri, să aloce bani pentru cei care au cu adevărat probleme privind veniturile şi să sprijine persoanele cu dizabilităţi care nu pot fi ajutaţi din alte surse. Acest sistem va avea în vedere o evidenţă clară a familiilor care beneficiază de aceste drepturi, astfel încât sumele obţinute de fiecare familie să fie cumulate într-un anumit plafon", a declarat Şeitan.
Surse ministeriale declarau, luni, pentru MEDIAFAX, că Guvernul dezbate, în primă lectură, un proiect de lege prin care alocaţia complementară pentru susţinerea familiei este unificată cu cea monoparentală, iar pragul pentru atribuirea acestei noi alocaţii scade cu 100 lei, de la 470 la 370 lei pe venit pe membru de familie.
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
PROSPORT.RO
ŞTIRILE ZILEI
-
astăzi, 11:10
-
astăzi, 11:01
WhatsApp introduce o funcţie de transcriere a mesajelor vocale