11 judeţe răscolite de anchetatori într-un dosar cu contracte de credit fără acoperire

Peste 30 de percheziţii au loc miercuri dimineaţa în 11 judeţe şi în Capitală într-un dosar instrumentat de poliţiştii din Bacău şi de DIICOT, în care suspecţii sunt acuzaţi de faptul că ar fi încheiat contracte de credit pentru achiziţia unor mărfuri ştiind că la scadenţă nu vor fi bani în conturi.

Urmărește
1818 afișări
Imaginea articolului 11 judeţe răscolite de anchetatori într-un dosar cu contracte de credit fără acoperire

11 judeţe răscolite de anchetatori într-un dosar cu contracte de credit fără acoperire

Poliţiştii Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Bacău, împreună cu procurorii DIICOT - Serviciul Teritorial Bacău, fac 32 de percheziţii domiciliare, miercuri dimineaţa, în judeţele Harghita, Galaţi, Constanţa, Ialomiţa, Dâmboviţa, Argeş, Vâlcea, Mureş, Alba, Bihor, Ilfov şi în municipiul Bucureşti, într-un dosar privind săvârşirea infracţiunilor de constituire a unui grup infracţional organizat, înşelăciune cu consecinţe deosebit de grave, fals în înscrisuri sub semnătură privată, uz de fals şi spălare de bani.

„În cauză s-a reţinut că, la începutul anului 2022, mai multe persoane ar fi constituit o grupare infracţională organizată, specializată în săvârşirea infracţiunii de înşelăciune în dauna unor societăţi comerciale şi la încheierea unor contracte de credit/plafon de scontare a unor efecte de comerţ, pentru inducerea în eroare a unor instituţii financiare nebancare. Pe parcursul anului 2022, la grupul infracţional organizat ar fi aderat şi alţi membri, care, prin intermediul unei societăţi comerciale, folosind identităţi şi calităţi mincinoase, ar fi achiziţionat mărfuri şi produse de la societăţi comerciale de pe întreg teritoriul ţării, pentru plata cărora ar fi emis instrumente de plată, cunoscând că, la termenul scadent, nu va exista disponibil în conturile bancare”, transmite Poliţia Română.

De asemenea, pentru obţinerea unor câştiguri consistente rapide, după achiziţionarea mărfurilor, membrii grupului le-ar fi comercializat unor persoane fizice sau juridice cu preţuri cuprinse între 30-50% din valoarea lor.

Prejudiciul stabilit până în prezent este de aproximativ 3.600.000 de lei, în dauna a 25 de persoane juridice vătămate.

Acţiunea beneficiază de suportul de specialitate al Direcţiei Operaţiuni Speciale din cadrul Poliţiei Române.

La activitate participă poliţiştii din cadrul brigăzilor de combatere a criminalităţii organizate şi serviciilor de combatere a criminalităţii organizate din Galaţi, Ploieşti, Alba, Piteşti, Mureş, Oradea, Constanţa, Ilfov, Neamţ, Ialomiţa, Dâmboviţa şi Vâlcea.

Acţiunea este susţinută de luptători din cadrul Brigăzii Speciale de Intervenţie a Jandarmeriei, jandarmi ai grupărilor de jandarmi mobile din Bacău, Constanţa şi Târgu Mureş şi ai inspectoratelor de jandarmi judeţene din Harghita, Dâmboviţa, Ialomiţa, Vâlcea şi Argeş.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici