- Home
- Social
- CLUJ-NAPOCA, (09.09.2018, 10:23)
- Vasile Magradean
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
12 ofiţeri SRI cercetaţi pentru abuz în serviciu şi constituire de grup infracţional în dosarul lui Paltin Sturdza/ Ei ar fi falsificat transcripturile interceptărilor
Tribunalul Militar Cluj a dispus printr-o sentinţă cercetarea penală a 12 ofiţeri ai SRI Braşov, acuzaţi de Paltin Sturdza şi Rodica Sturdza de violarea vieţii private şi violarea corespondenţei, în dosarul retrocedărilor ilegale, transmite corespondentul MEDIAFAX.
Urmărește
8586 afișări
12 ofiţeri SRI cercetaţi în dosarul retrocedărilor ilegale, în care e implicat Paltin Sturdza
Cei 12 ofiţeri SRI sunt acuzaţi de săvârşirea infracţiunilor de abuz în serviciu, fals intelectual şi constituire de grup infracţional organizat, în dosarul omului de afaceri Paltin Sturdza.
Potrivit sentinţei emisă de către Tribunalul Militar Cluj, instanţa a dispus şi efectuarea de cercetări sub aspectul infracţiunilor reclamate de petenţii Paltin Sturdza şi Rodica Sturdza, şi anume violarea vieţii private şi violarea secretului corespondenţei.
„Tribunalul Militar Cluj admite plângerea formulată de petenţii Sturdza Paltin Gheorghe şi Sturdza Gabriela Rodica împotriva ordonanţei din data de 22 noiembrie 2017 emisă în dosarul nr.6/P/2017 al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie – Secţia Parchetelor Militare şi a ordonanţei din data de 08 ianuarie 2018 emisă în dosarul nr.40/II/2/2017 de către procurorul militar şef al Secţiei Parchetelor Militare, din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie. Desfiinţează ordonanţele atacate şi trimite cauza la procuror pentru completarea urmăririi penale sub aspectul infracţiunilor de abuz în serviciu, fals intelectual şi constituirea unui grup infracţional organizat, precum şi efectuarea de cercetări sub aspectul infracţiunilor reclamate de petenţi, respectiv de violarea vieţii private şi violarea secretului corespondenţei”, se arată în decizia emisă în 31 iulie.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Cum te menții în formă de sărbători? Antrenor de fitness: „Dacă mâncăm cumpătat, nu o să dezvoltăm probleme, nu o să ne îngrășăm”
-
Şedinţa de plen a Camerei Deputaţilor va fi luni, la ora 9.00. Va fi ales preşedintele Camerei
-
Scandalul taxelor. Trump ameninţă cu preluarea controlului asupra Canalului Panama
-
USR i-a transmis lui Klaus Iohannis că mandatul lui s-a încheiat. Elena Lasconi: PSD şi PNL nu au înţeles nimic din votul cetăţenilor
Intimaţi în acest dosar sunt 12 ofiţeri ai SRI Braşov: col. Cristian Claudiu Croitoru, col. Lucian Enache, col. Constantin Marius Băcioiu, col (rez) Iulian Drăgan, col (rez) Marius Teacă, mr. Dragoş Bulz, mr. Constantin Arthur Nicolcioiu, mr. Zoltan Attila Daragus, mr. Valentin Alexandru Coşman, cpt. Mariana Chiţuc, cpt. Adrian Grosu, cpt (rez) Radu Dogaru.
La sfârşitul lunii octombrie 2014, Paltin Gheorghe Sturdza a fost reţinut de procurorii DNA Braşov, după aproximativ patru ore de audieri în dosarul retrocedărilor ilegale de păduri, în care erau implicaţi şi parlamentarii PSD Viorel Hrebenciuc şi Ioan Adam.
Anchetatorii susţineau că Andrei Hrebenciuc, fiul lui Viorel Hreneciuc, în baza unei înţelegeri cu Dan Costin Bengescu, Viorel Hrebenciu şi cu avocaţii Victor Adrian Prodan şi Nicolae Mergeani, ar fi determinat-o pe Carmen Elisabeta Drăgoi, administrator al SC Reşedinţa Vârstnicilor SRL, să încheie un contract cu Paltin Gheorghe Sturdza, prin care societatea a dobândit calitatea de promitent cumpărător, alături de Bengescu, pentru suprafaţa de 43.277 de hectare de teren forestier, dobândită prin decizia din 2012 a Tribunalului Covasna. Potrivit procurorilor anticorupţie, în contextul în care Tribunalul Covasna a dispus cea mai mare retrocedare de pădure din România, rămasă irevocabilă, "interesul persoanelor care se ocupă în mod obişnuit cu vânzarea de păduri a fost foarte ridicat, ştiut fiind că valoarea unei păduri creşte proporţional cu mărimea suprafeţei compacte".
Astfel, susţin procurorii, unul dintre primii interesaţi de pădurea retrocedată lui Gheorghe Paltin Sturdza a fost şi omul de afaceri Gheorghe Ceteraş, care l-a contactat pe Sturdza şi i-a cerut să-i acorde o întâlnire legată de subiectul terenului respectiv.
"La data de 26 iulie 2012, cu ocazia întâlnirii pe care au avut-o la Braşov, inculpaţii Vasile Mihail Cosmin şi Ceteraş Gheorghe i-au pretins inculpatului Paltin Gheorghe Sturdza suprafaţa de 10.000 de hectare de pădure (25% din suprafaţa totală), în schimbul determinării funcţionarilor din judeţul Bacău (prefect - preşedintele Comisiei judeţene de fond funciar, ITRSV, Direcţia silvică) să efectueze cât mai urgent punerea în posesie şi eliberarea titlului de proprietate pentru cele 43.227 ha de teren forestier", potrivit procurorilor DNA.
Gheorghe Paltin Sturdza nu a acceptat propunerea celor doi, întrucât a considerat că este prea mare comisionul cerut.
Anchetatorii DNA au redat într-un document din februarie 2015, prin care au dispus reţinerea omului de afaceri buzoian Gheorghe Ceteraş o înregistrare ambientală făcută de Paltin Sturdza cu un ceas cu funcţie de înregistrare audio-video, găsită la perchezţiile domiciliare. Este vorba de înregistrarea unei discuţii între Gheorghe Paltin Sturdza, omul de afaceri Gheorghe Ceteraş şi avocatul Cosmin Vasile Mihail, în care Ceteraş negociază pentru a obţine 25 la sută din cele peste 40.000 de hectare de pădure pe care Sturdza urma să le obţină ilegal. La un moment dat, cei trei vorbesc despre mită pentru funcţionari, context în care Paltin Sturdza spune că atunci "când e vorba de şpagă sunt toţi la fel", "hămesiţi", şi că vor toţi o bucată de "ciolan".
Citește pe alephnews.ro: PSD, PNL și UDMR își împart ministerele. Cine conduce România?
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Blake Lively a depus o plângere legală împotriva lui Justin Baldoni. Actorul este acuzat de hărțuire sexuală și de orchestrarea unei campanii de defăimare împotriva ei
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Cum reuşeşte o companie din România să facă zeci de milioane de euro dintr-o resursă pe care mulţi oameni din ţara noastră o ignoră şi care sunt planurile acesteia pentru viitor
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Nicoleta Luciu, probleme cu greutatea. A ajuns de nerecunoscut. Cum arată acum, la 25 de ani după ce a câștigat Miss România
CANCAN.RO
Care este cea mai sănătoasă sare din comerț, potrivit lui Dragoș Pătraru. Majoritatea bucătarilor din Vest o folosesc
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe