Video 13 persoane cercetate pentru falsificare de carduri au fost reţinute

Procurorii DIICOT - Craiova au emis joi seară ordonanţe de reţinere pentru 24 de ore pe numele a 13 persoane, presupuşi membri ai reţelei organizate de falsificatori de carduri pentru destructurarea căreia au fost făcute zeci de percheziţii în Dolj, Bucureşti şi Olt.

Urmărește
1100 afișări

Cele 13 persoane, respectiv Ion Cătălin Vrancea, Claudiu Naciu, Claudiu Leonard Vasile, Marian Badea, Radu Dragoş Tiugan, Eugen Stan, Eugen Stan, Andrei Cercelaru, Cristian Cătălin Dima, Doru Stan, Sorin Horia Hangu, Florin Narcis Cîţă, Teodora Lăcrămioara Stan şi Mihai Traian Neacşu au fost duse, în noaptea de joi spre vineri, la Tribunalul Dolj cu propunerea emiterii mandatului de arestare preventivă.

"Au fost audiaţi toată noaptea de către instanţă, care a rămas în pronunţare", a declarat, vineri, corespondentului MEDIAFAX, procurorul-şef al DIICOT, Serviciul Teritorial Craiova, Adrian Glugă.

Un număr de 37 de percheziţii simultane au avut loc joi dimineaţă, la mai multe adrese din Bucureşti, Dolj şi Olt, pentru destructurarea unei reţele specializate în falsificarea de carduri, care acţiona în ţări precum Italia, Germania şi Suedia.

În urma acţiunii, anchetatorii au identificat 13 presupuşi membri ai grupului infracţional specializat în falsificare de carduri.

La percheziţii, poliţiştii au confiscat 30.000 de euro, 20.000 de lei, 40 de unităţi centrale de calculator, laptop-uri, 800 suporţi de memorie, 20 telefoane mobile, 10 camere foto şi peste 80 de cărţi de credit. De asemenea, au mai fost ridicate trei pistoale cu gaz şi aer comprimat, 150 cartele telefonice, guri de bancomat, skimmere, dispozitive electronice utilizate la confecţionarea dispozitivelor tip skimming, documente de transfer bancar şi documente de identitate.

La una dintre locuinţele percheziţionate, poliţiştii au depistat 200 litri de alcool contrafăcut, care a fost confiscat, iar suspectul urmează să fie sancţionat contravenţional.

Membrii grupului sunt suspectaţi de confecţionarea de aparatură tip skimming, distribuirea acesteia către alţi beneficiari şi utilizarea de date informatice confidenţiale a cardurilor bancare, atât în ţară cât şi în străinătate pentru a efectua retrageri frauduloase de bani.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici