13 persoane din gruparea "Sportivilor", propuse pentru arestare preventivă de către procurori
Procurorii DIICOT Brasov au propus pentru arestare preventivă 13 persoane din cele 22 implicate în gruparea "Sportivilor", magistraţii Tribunalului Braşov urmând să ia o decizie în cursul nopţii de joi spre vineri.
Braşov:13 persoane din gruparea "Sportivilor", propuse pentru arestare preventivă de către procurori (Imagine: Diana Iurkiewicz/Mediafax Foto)
Cele 13 persoane - Roşca Radu Cristian, Mureşanu Cătălin, Dorobanţ Radu Dan, Viţelaru Alexandru Vlad, Dorobanţ Nicolae Valentin, Cheţea Ştefan, Dogar Nicolae Florin, Mindru Bogdan Tiberiu, Roman Victor, Niţu Cristian Bogdănel, Onicel Costică, Rujoi Alexandru şi Cotos Adrian - au fost aduse, joi, în jurul orei 12.00, la Tribunalul Braşov, însă audierea acestora ar putea dura până după miezul nopţii, potrivit purtătorului de cuvânt al Tribunalului Braşov, Alina Mioc.
Avocatul lui Roşca Radu Crisitan - liderul grupării Sportivilor, a declarat presei că clientul său este acuzat pentru complicitate la o infracţiune informatică şi pentru aderare la un grup infracţional preconstituit.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Este în interesul TĂU ca Guvernul României să fie format din manageri independenți de partide, consacrați în companii private și corporații? VOTEAZĂ AICI / Sondaj Aleph News – Mediafax – Ziarul Financiar
-
Burduja afirmă că preluarea E.ON România de către compania maghiară MVM ar putea fi blocată din motive de securitate: „Nu vom permite gazului rusesc să intre în ţară”
-
Vicepremierul Poloniei anunţă că a identificat un grup rus care ar fi urmărit să influenţeze alegerile prezidenţiale
-
Jandarmeria: protest ilegal în zona CCR. Traficul e blocat pe Calea 13 Septembrie
"Clientului meu i s-a reţinut o complicitate la o infracţiune informatică plus o aderare la un grup infracţional preconstituit. El nu era capul unei grupări infracţionale şi nu avea relaţii cu ceilalţi", a spus avocatul Irinel Samoilă.
Potrivit acestuia, Roşca nu îi cunoaşte pe ceilalţi suspecţi şi nici nu i-ar fi ajutat să fraudeze maşinile de jocuri de noroc. Singurul din grup pe care Roşca l-ar cunoaşte, potrivit avocatului, este doar Roman Victor împreună cu care făcea antrenamente în zona Moeciu, unde Roşca are o pensiune.
La ora transmiterii acestei ştiri, audierile la Tribunalul Braşov nu se terminaseră, iar magistraţii nu luaseră încă o decizie în privinţa arestării preventive a celor 13 persoane.
Procurorii DIICOT au descins, miercuri, în şapte localităţi şi au luat la audieri 22 de persoane implicate în gruparea "Sportivilor", în cadrul unei investigaţii privind fapte de violenţă, una dintre victime fiind lovită, strangulată şi electrocutată pentru a o determina să plătească 25.000 de euro. Printre cele 22 de persoane ridicate în cadrul acestei anchete se află şi liderul grupării "Sportivilor", Radu Roşca, pentru care procurorii DIICOT au emis un mandat de aducere.
Procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism - Serviciul Teritorial Braşov au făcut 22 de percheziţii domiciliare în municipiul Braşov (12) şi Bucureşti (trei), precum şi în localităţile Deva (una), Râşnov (două), Zărneşti (una), Târgu Mureş (două) şi Medgidia (una), în vederea destructurării unui grup infracţional organizat, constituit din 16 persoane şi coordonat de către Ştefan Cheţea (34 de ani), din Braşov şi Radu Cristian Roşca (32 de ani) din Bucureşti, informează DIICOT.
Potrivit anchetatorilor, Radu Cristian Roşca este cunoscut ca lider al grupării "Sportivilor", fiind trimis în judecată de către procurorii DIICOT - Serviciul Teritorial Bucureşti în cursul anului 2006, pentru infracţiuni cu violenţă. Activitatea infracţională a grupului era structurată pe două paliere infracţionale, membrii grupării fiind specializaţi în săvârşirea de infracţiuni informatice, fraude cu cărţi de credit, precum şi de infracţiuni de violenţă sau contra patrimoniului.
Preocupările infracţionale ale învinuiţilor au vizat, pe de o parte, săvârşirea de infracţiuni de violenţă, lipsire de libertate şi şantaj, în vederea obţinerii unor importante sume de bani. De exemplu, în noaptea de 28/29 ianuarie 2011, una din părţile vătămate a fost lipsită de libertate, fiind ţinută timp de mai multe ore la locuinţa lui Adrian Cotos, din Braşov. Victima a fost agresată, fiind lovită în mod repetat cu corpuri contondente, învinuiţii încercând chiar strangularea sau electrocutarea acesteia pentru a o determina să le plătească suma de 25.000 de euro.
O altă victimă a fost ameninţată cu un pistol şi lovită în mod repetat de către învinuiţi, în timp ce se afla in locuinţa sa, pentru a plăti suma de 30.000 de euro. Învinuiţii s-au implicat şi în activităţi de skimming şi de montare a unor dispozitive artizanale pentru controlul jocurilor electronice de tip "video multigame HOT SPOT", sens în care gruparea infracţională din Braşov a apelat la liderii grupării "Sportivilor" din municipiul Bucureşti.
În cursul lunii februarie 2011, prin montarea şi folosirea unui astfel de dispozitiv la un aparat de jocuri instalat in incinta unui bar din Braşov, Ştefan Cheţea a generat un câştig de 12.000 de lei.
La sediul Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism - Serviciul Teritorial Braşov au fost conduse pentru audiere 22 de persoane.
Cercetările au fost făcute împreună cu poliţişti din cadrul BCCO Braşov, BCCO Bucureşti, Constanţa, Mureş, SCCO Hunedoara şi cu sprijinul lucrătorilor din cadrul IPJ Braşov, Poliţia municipiului Braşov. Suportul tehnic şi informativ a fost asigurat de către SRI si DSOI.
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
PROSPORT.RO
CANCAN.RO
GANDUL.RO