143 de asistenţi maternali profesionişti au făcut cereri să renunţe la această meserie

Mai multe direcţii generale de asistenţă socială şi protecţia copilului din ţară au primit în total 143 de cereri de la asistenţi maternali profesionişti care doresc să renunţe la această meserie, iar în Bacău şi Mehedinţi au existat doar intenţii declarate, nu şi cereri scrise, potrivit ANPFDC.

Urmărește
209 afișări
Imaginea articolului 143 de asistenţi maternali profesionişti au făcut cereri să renunţe la această meserie

143 de asistenţi maternali profesionişti au făcut cereri să renunţe la această meserie (Imagine:Arhiva Mediafx Foto)

Datele centralizate de Autoritatea Naţională pentru Protecţia Familiei şi a Drepturilor Copilului (ANPFDC) arată că, în total 14 direcţii de asistenţă socială şi protecţia copilului din ţară au primit astfel de cereri de la asistenţi sociali.

Cele mai multe solicitări de renunţare la profesia de asistent maternal profesionist au fost înregistrate în judeţele Vrancea (26), Vaslui (23), Teleorman (15), Buzău (13) şi Mureş (12).

Alţi zece asistenţi maternali, care doresc să renunţe la copiii pe care îi aveau în plasament, au făcut cereri la DGASPS Constanţa, nouă în Călăraşi, opt în Galaţi, câte şase în Covasna şi Sibiu, cinci în Sălaj, câte patru în Maramureş şi DGASPC Sectorul 2 şi doi la DGASPC Sector 4 Bucureşti.

Potrivit ANPFDC, reprezentanţii DGASPC din Bacău şi Mehedinţi au precizat că deşi nu au primit nicio cerere scrisă, au fost câţiva asistenţi maternali care au declarat verbal că intenţionează să renunţe la această meserie şi la copiii care le-au fost daţi în grijă.

De asemenea, reprezentanţii DGASPC-urilor au atras atenţia că o parte dintre asistenţii maternali, care au făcut cereri de renunţare, au precizat că au ales această opţiune pentru că doresc să se pensioneze anticipat.

Preşedintele ANPFDC, Gabriel Alexe, a declarat în 10 iunie, pentru MEDIAFAX, că din informaţiile primite de la DGASPC nu rezultă o tendinţă de renunţare în masă a asistenţilor maternali la această calitate.

"Din analiza datelor şi informaţiilor centralizate de la nivelul Direcţiilor Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) reiese că în prezent nu există o tendinţă de renunţare în masă a asistenţilor maternali la această calitate", a spus atunci Gabriel Alexe.

Acesta preciza că drepturile copiilor care sunt crescuţi şi îngrijiţi de către asistenţii maternali se menţin, fără a fi afectate în niciun fel de măsurile de reducere a cheltuielilor bugetare.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici