- Home
- Social
- CONSTANŢA , (15.02.2019, 18:23)
- Cătălin Legănel
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
15 milioane de lei, partea ce revine Primăriei Constanţa pentru restaurarea Cazinoului
Consilierii locali din Constanţa au adoptat vineri o hotărâre prin care au aprobat cheltuielile ce revin autorităţii locale pentru consolidarea şi restaurarea Cazinoului, suma depăşind 15 milioane de lei.
Urmărește
174 afișări
15 milioane de lei, partea ce revine Primăriei Constanţa pentru restaurarea Cazinoului
Primăria Constanţa va aloca peste 15 milioane de lei pentru acţiunea de consolidare şi restaurare a Cazinoului Constanţa, respectiv pentru lucrări ce prevăd racordare la utilităţi şi sistematizarea terenului.
Primarul oraşului Constanţa, Decebal Făgădău, a declarat că de Cazinou se ocupă Compania Naţională de Investiţii, în timp ce municipalitatea se ocupă de racordarea la utilităţi şi de integritatea falezei.
„Municipiul îşi asumă lucrările de racordare la utilităţi, de sistematizare a terenului pe care se află Cazinoul, de punere în siguranţă a taluzului şi de protecţie a taluzului. Lucrările, conform devizului, ce cad în sarcina municipalităţii au condus la o valoare de aproximativ 14,5 milioane de lei fără TVA şi, în mod evident, de îndată ce Compania Naţională de Investiţii va proceda la o licitaţie, acelaşi lucru îl va face şi municipalitatea pentru ca lucrările să se desfăşoare simultan, aşa cum este firesc. Evident că această hotărâre aprobată astăzi (vineri - n.r.) în unanimitate înseamnă obligaţia Primăriei de a-şi înscrie în buget sume necesare pentru realizarea acestui obiectiv extrem de important pentru oraşul nostru”, a spus primarul.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Valdimir Putin s-ar confrunta cu o revoltă a armatei. Comandanții militari ruși refuză să-și trimită subordonații la atacuri
-
Putin se confruntă cu o revoltă a armatei. „Comandanţii refuză să trimită trupe” pentru un asalt pe râul Nipru, spun partizanii ucraineni
-
Şedinţa de plen a Camerei Deputaţilor va fi luni, la ora 9.00. Va fi ales preşedintele Camerei
-
Scandalul taxelor. Trump ameninţă cu preluarea controlului asupra Canalului Panama
Potrivit acestuia, oraşul Constanţa şi Compania Naţională de Investiţii şi-au separat competenţele în ceea ce priveşte consolidarea şi renovarea Cazinoului.
„Noi, constănţenii, în calitate de proprietari, ne-am asumat conservarea şi punerea în siguranţă a Cazinoului, iar pe de altă parte, Compania Naţională de Investiţii a procedat la o licitaţie, o procedură de achiziţie, în vederea angajării unei companii de specialitate care să actualizeze documentaţia de avizare a lucrărilor de intervenţie – Dali. Ambele procese sunt aproape finalizate”, a adăugat Făgădău, care a mai spus că, în acest moment, clădirea Cazinoului „este în siguranţă”, după lucrările de conservare de la începutul iernii.
„Iarna aceasta nu a mai produs deteriorări ca iernile anterioare asupra Cazinoului. Am prelevat toate elementele valoroase şi le-am pus în siguranţă. Mai avem foarte puţine lucruri de făcut care necesită o atenţie specială sau condiţii deosebite de lucru. Şi aici fac referire la candelabrele ce trebuie demontate cu maximă atenţie, pentru a le putea avea drept martor la replicarea lor atunci când se restaurează Cazinoul şi, de asemenea, la curăţarea jgheaburilor, pentru că acoperişul a fost reparat tocmai pentru a opri infiltraţiile ce degradau Cazinoul. Jgheaburile vor fi curăţate, dar pentru aceasta trebuie să nu fie vânt, oamenii lucrează la înălţime, avem nevoie de schele, de utilaje care se ridice oamenii la înălţime şi aşa mai departe”, a afirmat edilul.
Potrivit primarului Constanţei, după ce Compania Naţională de Investiţii a semnat contractul în vederea actualizării documentaţiei, a fost finalizat şi devizul, astfel că, în câteva luni, poate fi organizată o nouă licitaţie pentru desemnarea firmei care să realizeze lucrările de consolidare şi reabilitare a clădirii.
„Un calendar realist spune că licitaţia ar putea fi lansată undeva în luna mai anul acesta. Să sperăm că este ultima, Doamne ajută! Am mare încredere că de data aceasta echipa de specialişti ce a acordat suport Companiei Naţionale de Investiţii şi municipalităţii va sprijini pe parcursul întregului proces de evaluare a ofertelor echipa mixtă de proiect”, a mai declarat primarul Constanţei.
Reabilitarea Cazinoului din Constanţa bate pasul pe loc după trei licitaţii contestate în ultimii ani, deşi Compania Naţională de Investiţii are banii necesari pentru a-i reda gloria de altă dată.
Inaugurată în luna august a anului 1910, clădirea Cazinoului este declarată „monument de arhitectură” ce face parte din patrimoniul cultural naţional şi este inclusă în Lista Monumentelor Istorice. Cazinoul are o istorie bogată, fiind nelipsite episoadele în care a fost bombardat, atât în 1916, cât şi în 1941, când a fost reparat, extins, reamenajat, în anii 1912, 1923, 1928, 1934, 1947, 1951, 1974, 1987, când a fost transformat în Casa de Cultură a Sindicatelor - 1947, sau când a fost abandonat - din 2010. În prezent, imobilul Cazino din Constanţa (teren + construcţie) este transferat pentru o perioadă la Guvern, pentru a fi reabilitat prin Compania Naţională de Investiţii.
Citește pe alephnews.ro: Descoperirea care sfidează înțelegerea noastră asupra Universului: Ce este „timpul negativ” în fizică
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Meta este dat în judecată pentru „traumatizarea pe viață” a moderatorilor Facebook din Kenya. Peste 140 de angajați sunt diagnosticați cu PTSD
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Cum reuşeşte o companie din România să facă zeci de milioane de euro dintr-o resursă pe care mulţi oameni din ţara noastră o ignoră şi care sunt planurile acesteia pentru viitor
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Nicoleta Luciu, probleme cu greutatea. A ajuns de nerecunoscut. Cum arată acum, la 25 de ani după ce a câștigat Miss România
CANCAN.RO
Care este cea mai sănătoasă sare din comerț, potrivit lui Dragoș Pătraru. Majoritatea bucătarilor din Vest o folosesc
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe