17 voluntari români duc aparatură medicală şi rechizite în Nepal, în cadrul celei mai mari expediţii

Două asociaţii din Cluj-Napoca şi Bucureşti organizează cea mai mare expediţie umanitară din România în străinătate, 17 voluntari ducând în Nepal aparatură medicală şi consumabile pentru un spital din Khatmandu, pentru intervenţi chirurgicale, dar şi rechizite şcolare.

Urmărește
690 afișări
Imaginea articolului 17 voluntari români duc aparatură medicală şi rechizite în Nepal, în cadrul celei mai mari expediţii

17 voluntari români duc aparatură medicală şi rechizite în Nepal, în cadrul celei mai mari expediţii (Imagine: Alex Gavan/ Mediafax Foto)

Oana Mândruţ, preşedintele Asociaţiei Life Education for All Cluj-Napoca, a declarat, luni, corespondentului MEDIAFAX, că spitalul din Nepal unde va fi donată aparatura deserveşte circa 1,5 milioane de locuitori.

“În perioada 1-23 iunie, Asociaţia Volunteer for Life din Bucureşti, în parteneriat cu Asociaţia Life Education for All Cluj-Napoca, vor organiza cea mai mare expediţie umanitară din România desfăşurată de voluntari români în străinătate <<Life for Nepal 2017>> şi la care vor participa 17 persoane. Obiectivele expediţiei umanitare sunt dotarea cu aparatură medicală şi consumabile a celui mai mare spital din Khatmandu, Manmohan Memorial Community, care deserveşte circa 1,5 milioane de locuitori, efectuarea de intervenţii medicale şi chirurgicale de către medicii români voluntari în această campanie, dotarea cu rechizite şcolare, consumabile, aparatură, cărţi în limba engleză şi jucării educaţionale a şcolilor din regiunile în care va ajunge expediţia umanitară”, a spus Mândruţ.

Potrivit acesteia, în cadrul expediţiei umanitare se vor mai derula activităţi de voluntariat în echipe mobile, medicale şi educaţionale, în regiuni sărace şi greu accesibile din Nepal.

“Prin dotarea cu aparatură medicală şi consumabile a Manmohan Memorial Community Hospital vom contribui la îmbunătăţirea serviciilor medicale pentru aproximativ 1,5 milioane de locuitori din Khatmandu. De asemenea, prin activităţile de voluntariat medical, medici români în colaborare cu medici nepalezi vor acorda consultaţii medicale pentru locuitorii din 5 sate greu accesibile şi izolate unde locuiesc circa 1.400 de oameni. Prin activităţile de voluntariat educaţional, vom derula activităţi de educaţie nonformală şi învăţare a limbii engleze pentru cei aproximativ 700 de copii din regiunile Kathmandu, Pokhara, Chitwan şi Thamel”, a mai spus Oana Mândruţ.

Aceasta a subliniat că ideea expediţiei a pornit în urmă cu trei ani, după cutremurul din Nepal, când Ionuţ Ursu, organizatorul expediţiei, a mers singur în Nepal pentru a acord primul ajutor celor răniţi sub dărâmături.

“Văzând cât de multe nevoi au acei oameni, Ionuţ Ursu a revenit şi anul trecut cu aparatură medicală pentru spitalul din Khatmandu şi a făcut voluntariat în echipe medicale care au mers să ofere ajutor comunităţilor izolate şi extrem de sărace. Atunci a promis că va reveni anul acesta cu şi mai mult sprijin. A reuşit să adune în jurul său 17 voluntari care îşi vor plăti cheltuielile de deplasare şi timp de 3 săptămâni îi vor ajuta pe cei aproximativ 1400 de oameni, din care jumătate sunt copii din regiunile, în care va ajunge expediţia”, a precizat Mândruţ.

Organizatorii expediţiei umanitare îşi propun ca, anul viitor, să aducă şi medici din Nepal în România, pentru instruire.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici