2.000 de turci sunt în proces de evacuare din Beirut de teama atacurilor aeriene israeliene

Mai bine de 2.000 de cetăţeni turci au început să fie evacuaţi din Beirut, Liban, cu ajutorul unei nave militare turceşti, în contextul atacurilor aeriene israeliene ce vizează gruparea Hezbollah, scrie The Times of Israel.

Urmărește
58 afișări
Imaginea articolului 2.000 de turci sunt în proces de evacuare din Beirut de teama atacurilor aeriene israeliene

2.000 de turci sunt în proces de evacuare din Beirut de teama atacurilor aeriene israeliene

Evacuarea este coordonată de TCG Bayraktar, o navă de debarcare amfibie, care a adus şi 300 de tone de ajutoare umanitare din Turcia, incluzând alimente, kituri de igienă, paturi şi corturi.

O femeie de origine turcă stabilită în Beirut a declarat pentru Associated Press că decizia de a părăsi capitala libaneză a fost luată după ce o bombă a lovit strada de lângă locuinţa lor. „Din acel moment am decis că nu mai vreau să rămân în Beirut”, a spus ea.

Pe lângă cetăţenii turci, au cerut evacuare inclusiv cetăţeni din Bulgaria, România şi Kazahstan. Autorităţile nu au furnizat cifre exacte referitoare la numărul de persoane străine evacuate.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
beirut,
război,
evacuare

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici