2.313 persoane au murit anul trecut pentru că ambulanţele au ajuns prea târziu

Ambulanţa Capitalei poate răspunde cu "promptitudine acceptabilă" la un număr de 700-800 de solicitări în 24 de ore, însă în situaţia în care se depăşeşte acest număr, se înregistrează întârzieri de până la 12 ore, din cauza cărora în medie sunt zilnic şapte decese, potrivit unui raport pe 2006.

Urmărește
1 afișare
Imaginea articolului 2.313 persoane au murit anul trecut pentru că ambulanţele au ajuns prea târziu

2.313 persoane au murit anul trecut pentru că ambulanţele au ajuns prea târziu

Ambulanţa Capitalei poate răspunde cu "promptitudine acceptabilă" la  un număr de 700-800 de solicitări în 24 de ore, însă în situaţia în care se depăşeşte acest număr, se înregistrează întârzieri de până la 12 ore, din cauza cărora în medie sunt zilnic şapte decese, potrivit unui raport pe 2006.

Potrivit unui raport al Serviciului de Ambulanţă al Municipiului Bucureşti (SAMB), în 2006, timpul mediu de ajungere la cazpentru urgenţele majore a fost de 35 minute, iar pentru neurgenţe, de două ore şi 47 minute. La cel puţin opt la sută din solicitările de gradul doi s-a ajuns cu întârzieri foarte mari (peste şapte ore).

Din cauza creşterii timpului de ajungere la locul solicitării, în 2006 a fost constatată o creştere a numărului de decese înregistrate de SAMB, acesta fiind de 2.601, cu o medie zilnică de şapte cazuri, din care 2.313 înainte de sosirea ambulanţei, 259 la domiciliu, 259 după sosirea ambulanţei, 15 pe parcursul transportului până Unitatea de Primiri Urgenţeşi 14 la UPU.

Potrivit raportului prezentat Prefecturii de Ovidiu Cizmaru, directorul SAMB, din cauza întârzierilor a crescut şi gradul de nemulţumire al populaţiei faţă de activitatea Serviciului. Întârzierea în rezolvarea solicitărilor este datorată numărului redus de echipaje şi mai ales lipsei ambulanţelor pentru transporturi neasistate, o parte din echipajele cu medic sau asistent fiind nevoite să efectueze transporturi neasistate (transport sânge, fracturi, externări, control aparat gipsat, bolnavi psihic etc.), se mai arată în raport.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici