- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
2.700 de angajaţi de la ArcelorMittal Galaţi au cerut să fie disponibilizaţi
Aproximativ 2.700 de angajaţi de la ArcelorMittal Galaţi s-au înscris, de la 1 ianuarie şi până în prezent, pe listele de autodisponibilizări, atraşi de compensaţiile financiare oferite la plecare, un număr de 1.100 de salariaţi primind deja acceptul companiei în acest sens.
2.700 de angajaţi de la ArcelorMittal Galaţi au cerut să fie disponibilizaţi
Potrivit lui Adrian Adăscăliţei, preşedintele Federaţiei Sindicale a Siderurgiştilor din cadrul ArcelorMittal Galaţi, aproximativ 2.700 de angajaţi de pe platforma siderurgică gălăţeană au cerut să fie disponibilizaţi, iar 1.100 au primit deja acceptul companiei, numărul celor care nu mai vor să lucreze în combinat crescând de la o săptămână la alta.
"Nu există deocamdată niciun fel de date oficiale, dar din câte se ştie s-au înscris pe liste 2.700 de siderurgişti, iar 1.100 dintre ei au primit deja acceptul de a părăsi unitate, faţă de aproximativ o mie, cât erau la 1 martie", a declarat Adăscăliţei.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Adrian Sârbu: Cu cât ești mai dezamăgit, cu atât trebuie să mergi duminică la vot și să pui ștampila exclusiv pe alb!
-
Ciolacu efectuează o vizită de lucru la Budapesta: Vreau să îmi finalizez mandatul cu obţinerea deciziei intrării depline în Schengen
-
Şef al armatei britanice: „Suntem pregătiţi să luptăm cu Putin în Europa de Est”
-
Florian Coldea şi Dumitru Dumbravă rămân sub control judiciar
Lista autodisponibilizărilor rămâne deschisă până la 31 martie.
Conducerea combinatului le-a oferit celor care decid să plece un pachet financiar mai generos decât cel prevăzut în Contractul Colectiv de Muncă. Pachetul include o suma fixă, care variază între 10.000 de lei şi 25.000 de lei, în funcţie de vechime. De asemenea, salariaţii vor primi, timp de până la 24 de luni, ultimul salariu brut încasat în luna anterioară plecării.
În prezent, la ArcelorMittal Galaţi mai lucrează aproximativ 12.000 de angajaţi, jumătate faţă de cât număra combinatul în toamna lui 2001, când a fost preluat de compania anglo-indiană Ispat. Pentru că una din clauzele privatizării prevedea că nu se pot face concedieri timp de cinci ani de la preluarea Sidex Galaţi, cum se numea atunci combinatul, noua conducere le-a oferit compensaţii financiare angajaţilor care doreau să plece de bună voie, în cadrul mai multor serii anuale de autodisponibilizări. Ultima a avut loc la sfârşitul anului 2007, când 640 de siderurgişti au decis să plece din companie.
Reprezentanţii ArcelorMittal Galaţi au anunţat, la sfârşitul săptămânii trecute, că toţi cei 12.000 de angajaţi ai combinatului gălăţean, inclusiv membrii conducerii societăţii, vor intra în şomaj tehnic prin rotaţie, timp de câte zece zile, începând cu 1 aprilie, din cauza scăderii dramatice a cererii pentru produse din oţel.
În România, ArcelorMittal deţine patru combinate siderurgice, la Galaţi, Iaşi, Hunedoara şi Roman, operatorul portuar Romportmet Galaţi şi filiala locală a companiei de construcţii ArcelorMittal Construction.
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
PROSPORT.RO
ŞTIRILE ZILEI
-
ieri, 22:45
FC Botoşani-FCSB 1-0, în meciul restanţă din etapa a 4-a a Superligii
-
ieri, 22:36