200 de tone de deşeuri au fost oprite la intrarea în ţară

Transporturi ce conţineau 200 de tone de produse second-hand, constând în îmbrăcăminte, precum şi deşeuri din aluminiu, electrocasnice second hand sau mobilier au fost oprite la intrarea în ţară.

Urmărește
765 afișări
Imaginea articolului 200 de tone de deşeuri au fost oprite la intrarea în ţară

200 de tone de deşeuri au fost oprite la intrarea în ţară

În această săptămână, poliţiştii de frontieră din vestul şi sudul ţării, în cooperare cu lucrători din cadrul comisariatelor judeţene ale Gărzii de Mediu şi ANPC, nu au permis intrarea în ţară pentru multe transporturi ce conţineau, în total, aproximativ 200 de tone de produse second-hand, constând în îmbrăcăminte, precum şi deşeuri din aluminiu, electrocasnice second hand sau mobilier, întrucât şoferii nu au putut prezenta documentele legale.

Cele mai recente cazuri s-au înregistrat vineri în Punctul de Trecere ale Frontierei Borş II, când poliţiştii de frontieră au controlat trei automarfare conduse de trei cetăţeni români. Aceştia transportau, conform documentelor de însoţire a mărfii, produse second hand din Germania, Olanda şi Italia pentru societăţi din România.

Existând suspiciuni cu privire la legalitatea transporturilor, care conţineau un total de 24.300 kg, poliţiştii de frontieră au solicitat sprijin autorizat reprezentanţilor Comisariatului Judeţean din cadrul Gărzii Naţionale de Mediu - Comisariatul Judeţean pentru Protecţia Consumatorului Bihor. În urma verificărilor, reprezentanţii autorităţii naţionale responsabile cu protecţia mediului au interzis intrarea automarfarului în ţară, deoarece bunurile transportate nu îndeplinesc condiţiile legale.

Acţiuni similare s-au derulat în cursul acestei săptămâni şi în Punctele de Trecere a Frontierei Petea, Nădlac II, Borş II şi Giurgiu unde pe sensul de intrare în ţară, poliţiştii de frontieră au efectuat verificări suplimentare asupra a nouă automarfare.

Şoferii transportau deşeuri (textile, electrocasnice second hand, mobilă şi saltele second hand, deşeuri de aluminiu si ceramice), încărcate din Belgia, Germania, Polonia şi Bulgaria fiind destinate unor societăţi din România. Existând suspiciuni cu privire la legalitatea acestor transporturi, poliţiştii de frontieră au solicitat sprijin autorizat reprezentanţilor comisariatelor judeţene ale Gărzii de Mediu şi ANPC. Astfel, în cadrul verificărilor, s-a stabilit că în cele nouă mijloace de transport se afla cantitatea totală de 175.000 kilograme deşeuri.

În toate cazurile autorităţile de control nu au permis intrarea în ţară a mijloacelor de transport întrucât nu erau îndeplinite condiţiile legale necesare transporturilor, fiind înapoiate pe teritoriul Ungariei, respectiv Bulgariei.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici