21 de americani care au călătorit în Cuba au luat un virus pentru care nu există tratament

  • 21 de americani care au călătorit în Cuba au luat un virus pentru care nu există tratament.
  • Este vorba despre Oropouche, un virus care provoacă o boală febrilă rapidă numită febră Oropouche.
  • Virusul se transmite prin înţepătura unei insecte.
Urmărește
4255 afișări
Imaginea articolului 21 de americani care au călătorit în Cuba au luat un virus pentru care nu există tratament

21 de americani care au călătorit în Cuba au luat un virus pentru care nu există tratament

Centrul pentru Controlul şi Prevenirea Bolilor (CDC) din Atlanta a anunţat marţi că până la 16 august au fost raportate 21 de cazuri în rândul călătorilor americani care se întorc din Cuba, potrivit Reuters.

Cei mai mulţi pacienţi au avut simptomele între mai şi iulie. Acestea includ febră şi dureri de cap, musculare şi articulare. Trei pacienţi au fost internaţi în spital şi nu au fost raportate decese, a transmis agenţia americană.

La începutul lunii august, CDC a emis o alertă de sănătate cu privire la o creştere a cazurilor de Oropouche în regiunea Americii. Boala a provocat două decese în acest an. În prezent, nu există tratamente sau vaccinuri pentru boala menţionată.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici