21 decembrie. Şedinţa solemnă a Parlamentului dedicată Revoluţiei, POLITIZATĂ: PNL: Imnului Golanului/ ALDE: Niciunul dintre morţii revoluţiei nu ar fi vorbit astăzi de dictatura parlamentară

Şedinţa solemnă a Parlamentului dedicate împlinirii a 28 de ani de la Revoluţie a fost marcată de intonarea Inmnului Golanilor– initiativa aparţinând deputatului PNL Virgil Popescu, dar şi de comparaţii între tinerii de dinainte de 1989 care ridicau pancarte de silă şi cei care acum o fac la comandă.

Urmărește
489 afișări
Imaginea articolului 21 decembrie. Şedinţa solemnă a Parlamentului dedicată Revoluţiei, POLITIZATĂ: PNL: Imnului Golanului/ ALDE: Niciunul dintre morţii revoluţiei nu ar fi vorbit astăzi de dictatura parlamentară

21 decembrie. Şedinţa solemnă a Parlamentului dedicată Revoluţiei, POLITIZATĂ: PNL: Imnului Golanului/ ALDE: Niciunul dintre morţii revoluţiei nu ar fi vorbit astăzi de dictatura parlamentară

Imnul Golanilor a răsunat, joi, în plenul Parlamentului, în timpul discursului susţinut de deputatul PNL Virgil Popescu, care a declarat că adevărata tranziţie post-comunistă nu se va încheia decât după ce va fi finalizat dosarul Revoluţiei de către Parchetul General.

Virgil Popescu a susţinut că şi el a fost „golan” în decembrie 1989.

Liberalul a afirmat că deşi astăzi nu mai avem „PCR-ul din '89”, românii ies în stradă cu sutele de mii şi strigă „Jos comunismul”.

„În 1989 strigam în stradă: <<Jos, comunismul>>. Azi, istoria se repetă pentru cei care nu o înţeleg sau pur şi simplu o ignoră. Astăzi, nu mai avem PCR-ul din '89, dar românii ies în stradă cu zecile, uneori chiar cu sutele de mii şi strigă: <<Jos comunismul!>>. Oare de ce?", a adăugat deputatul PNL.

Şi deputatul ALDE Varujan Vosganian a vorbit despre protestele din stradă, afirmând că tinerii de dinainte de 1989 ridicau pancarte de silă şi cei care o fac la comandă "cu elan".

“Opţiunea fundamentală este cea între uitare, răzbunare şi iertare. Poporul român nu a ales încă. Comunismul nu a fost o traumă comună pentru toţi românii. (…) Dacă nu facem această alegere, trecutul se reîntoarce şi se răzbună în diverse feluri, cum ar fi pancartele colorate ridicate la comandă în pieţele publice şi este, din păcate, o diferenţă. Noi ridicam pancartele în silă, acum ele se ridică la comandă cu elan”, a declarat deputatul ALDE Varujan Vosganian, luând cuvântul în şedinţa solemnă a Parlamentului dedicată împlinirii a 28 de ani de la Revoluţia din 1989.

Varujan Vosganiana afirmat că, astăzi, „unul” care a fost în stradă la Revoluţia din decembrie 1989 este acuzat şi „i se cere să îi fie ruşine” de către unii tineri care „fac o scurtă pauză între huiduieli, fluierături, buluceli şi iscodeli de tot felul”.

„Nu cred să existe vreun popor care să aibă mai mult de 1000 de martiri, care au murit în locul nostru. (...) Eu nu cred că un Călin Nemeş (actor clujean,împuşcat în timpul Revoluţiei din 1989-n.r.), de exemplu, ar fi mers de braţ cu conducătorul ţării, care se sprijină pe o ţară împânzită de iscoade şi care îşi fondează influenţa pe înţelegeri secrete între cei care urmăresc şi cei care anchetează”, a spus deputatul ALDE.

Varujan Vosganian a mai spus şi că „niciunul dintre morţii revoluţiei nu ar fi vorbit astăzi de dictatura parlamentară”.

„Nicăieri în lume parlamentele nu au creat dictatură, întotdeauna însă dictatorii au luptat împotriva parlamentului. Nu cred că vreunul dintre tinerii revoluţiei astăzi ar fi ridicat osanale vreunei structuri de putere din România, ar fi fost de partea victimelor (...)”, a mai spus Varujan Vosganian.

Deputatul USR Tudor Benga a mărturisit că nu a participat la Revoluţie, însă 24 de ani mai târziu, pe 21 decembrie 2013, a participat la unul dintre protestele generate de “marţea neagră a justiţiei”.

“În Piaţa Revoluţie, pe 21 decembrie 2013, s-a scandat minute în şir: <<Cinste lor, cinste lor, cinste lor eroilor!>>, (…) după marţea neagră a justiţiei din 2013; (…) <<Iliescu, judecat pentru sângele vărsat>>, <<Parlament penal, fugi de tribunal>>”, a spus Benga, afirmând că există “o legătură direct” între 1989 şi ceea ce se întâmplă de 4-5 ani în România.

“Sunt stupefiat de cantitea de ipocrizie care există în această clădire. Tot ceea ce aţi făcut nu va fi uitat de români şi este legat în mod direct de acel moment”, a afirmat Benga, discursul său fiind ultimul rostit de la tribuna Parlamentului, în şedinţa solemnă.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici