22 de localităţi din judeţul Galaţi suspendă cursurile şcolare din cauza riscului de inundaţii

Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Galaţi a decis să suspende activitatea didactică în 22 de localităţi pentru ziua de luni, 30 septembrie, din cauza riscului major de inundaţii.

Urmărește
58 afișări
Imaginea articolului 22 de localităţi din judeţul Galaţi suspendă cursurile şcolare din cauza riscului de inundaţii

22 de localităţi din judeţul Galaţi suspendă cursurile şcolare din cauza riscului de inundaţii

Măsura afectează grădiniţele, şcolile şi liceele din Corod, Valea Mărului, Cudalbi, Costache Negri, Pechea, Cuza Vodă, Slobozia Conachi, Vameş (Piscu), Tudor Vladimirescu, Corni, Bereşti, Jorăşti, Băneasa, Târgu-Bujor, Fârţăneşti, Folteşti, Frumuşiţa, Podoleni (Barcea), Bereşti Meria, Măstăcani, Griviţa şi Suhurlui.

Decizia a fost luată din două motive principale: unele unităţi de învăţământ sunt situate în zone cu risc de inundaţii, în timp ce altele, aflate în zone sigure, vor fi transformate în adăposturi pentru eventualii evacuaţi din calea apelor.

Măsura vine în contextul avertizărilor meteorologice de ploi abundente şi al codului roşu de inundaţii emis pentru judeţul Galaţi.

În judeţ a început evacuarea populaţiei din 23 de localităţi expuse riscului de inundaţii: Băneasa, Bălăbăneşti, Bereşti, Bereşti-Meria, Barcea, Corod, Corni, Costache Negri, Cudalbi, Cuza Vodă, Fârţăneşti, Folteşti, Frumuşiţa, Griviţa, Jorăşti, Măstăcani, Pechea, Piscu, Slobozia Conachi, Suhurlui, Târgu Bujor, Tudor Vladimirescu, Valea Mărului.

La aceasta oră, jandarmii gălăţeni participă la evacuarea persoanelor din zonele cu locuinţele pe albiile de rău şi din zonele cu pericol de risc la inundaţii.

În acest moment acţionează în următoarele localităţi: Corod, Valea Mărului, Cudalbi, Costache Negri, Pechea, Suhurlui, Cuza Vodă, Slobozia Conachi.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici