- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
229 de centre de sacrificare a mieilor au fost aprobate sanitar veterinar
Autoritatea Naţională Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor informează că 229 de centre pentru sacrificările mieilor şi iezilor au fost aprobate sanitar veterinar în perioada premergătoare Sărbătorilor pascale.
229 de centre de sacrificare a mieilor au fost aprobate sanitar veterinar (Imagine: Ana Poenariu/Mediafax Foto)
Aceste centre sunt cele 68 de abatoare aprobate pentru activităţi de sacrificare a ovinelor, abatoarele aprobate temporar pentru sacrificarea de ovine sau cele 161 de centre de sacrificare aprobate de către DSVSA judeţene, pentru a funcţiona temporar, în perioada 23 martie - 4 aprilie.
Inspectorii sanitari veterinari şi pentru siguranţa alimentelor din toată ţara au verificat în perioada 26 - 27 martie unităţi şi spaţii autorizate, unde se comercializează produse alimentare.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Începe depunerea jurământului de înstituire a noului Guvern al României
-
Incendiul izbucnit în Dâmboviţa după un accident între 2 cisterne, una încărcată cu GPL, stins / Două cisterne s-au ciocnit pe DN 72, în Dâmboviţa.
-
Zelenski: Dependenţa Slovaciei de reusrsele Rusiei este o mare problemă de securitate pentru Europa
-
Kelemen Hunor: Trebuie stabilit calendarul prezidenţialelor, nu mai târziu de luna aprilie
Sancţiuni au fost aplicate pentru 507 dintre ele, dintre care 392 de amenzi, în valoare totală de 874.880 de lei şi 115 avertismente. De asemenea, au fost emise două Ordonanţe de Interzicere a Activităţii şi patru Ordonanţe de Suspendare a Activităţii.
Controalele inspectorilor ANSVSA au vizat un număr de 1.208 obiective, dintre care: 33 de pieţe agroalimentare, zece târguri şi centre de sacrificare aprobate temporar, 439 de supermarketuri şi magazine alimentare, 27 de restaurante, 456 de măcelării, carmangerii şi abatoare, 80 de pescării şi centre de colectare peşte, 106 depozite alimentare, 26 de centre de ambalare ouă, cinci unităţi de patiserie şi brutării, douã fabrici de produse lactate, 16 producători particulari şi 8 controale în trafic, la autovehicule care transportau produse alimentare.
Verificările au condus la confiscarea unor produse alimentare periculoase, şi anume: 916 kg de carne, cu o valoare de aproximativ 27.400 de lei, 7.213 ouă, cu o valoare de 3.340 de lei, 258 de kg de produse de origine non animală şi produse de patiserie, în valoare de 2.514 lei, 480 de kg de peşte, cu o valoare de 14.452 de lei şi 41,2 kg de produse lactate cu o valoare de 527 de lei.
Principalele abateri sancţionate au fost: comercializarea de alimente cu termen de valabilitate depăşit, depozitarea şi manipularea necorespunzătoare a produselor alimentare, nemarcarea ouălor, lipsa documentului de înregistrare sanitară veterinară sau a celor care să ateste provenienţa produselor alimentare, etichetarea necorespunzătoare a produselor alimentare şi igiena şi întreţinerea necorespunzătoare a spaţiilor de depozitare.
Inspectorii ANSVSA verifică modul în care sunt respectate condiţiile sanitare veterinare din toate târgurile de animale, pieţele agroalimentare, unităţile de tăiere, procesare, depozitare, valorificare şi de alimentaţie publică şi vor sancţiona drastic abaterile de la prevederile legislaţiei.
"Inspectorii noştri vor continua verificările pentru a depista operatorii economici care vor să profite de această perioadă, prin comercializarea de alimente care pot pune în pericol sănătatea consumatorilor", spune Marian Zlotea, preşedintele ANSVSA.
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
CANCAN.RO
GANDUL.RO