- Home
- Social
- BRAŞOV, (11.08.2017, 09:09)
- Departamentul Corespondenţi
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
25 de euro, preţul pe care îl plăteşte un turist la Râşnov, pentru a admira sau fotografia urşi, lupi şi râşi. Cât durează sezonul de observare şi ce peisaje spectaculoase pot fi văzute
Turiştii care vizitează Râşnovul pot merge la un observator de urşi, amenajat într-o zonă care oferă peisaje spectaculoase, pe Valea Lungă, unde, pentru 25 de euro, pot observa, timp de câteva ore, urşi, lupi sau mistreţi.
Urmărește
1846 afișări
25 de euro, preţul pe care îl plăteşte un turist la Râşnov, pentru a admira sau fotografia lupi şi urşi. Cât durează sezonul de observare şi ce peisaje spectaculoase pot fi văzute
Râşnovul a decis să continue investiţiile în turism, astfel încât acestea să-i vizeze şi pe iubitorii muntelui, dar mai ales pe cei care vor să privească animalele sălbatice în habitatul lor natural.
Una dintre aceste investiţii este un observator de urşi, amenajat într-o zonă care oferă peisaje spectaculoase, pe Valea Lungă, în continuarea Cheilor Râşnoavei.
Cabana din care se pot observa animalele are aproximativ 25 de metri pătraţi, iar în interior pot sta 20 de persoane.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Valdimir Putin s-ar confrunta cu o revoltă a armatei. Comandanții militari ruși refuză să-și trimită subordonații la atacuri
-
Coreea de Nord ar putea trimite şi mai multe trupe şi drone în Rusiei
-
Donald Trump a făcut o numire importantă în consiliul DOGE condus de Elon Musk
-
Avertismentul ministrului german al Apărării: Berlinul trebuie să fie pregătit pentru „războiul hibrid” al Rusiei
Din acest loc sigur, turiştii pot admira, fotografia sau filma carnivore mari, în special urşi, dar mai apar şi lupi, mistreţi sau chiar râşi.
Tariful pe care trebuie să îl plătească turiştii care vor să vină la observator este de 25 de euro/persoană, acesta fiind administrat de Ocolul Silvic al oraşului Râşnov.
Ing. Gheorghe Puiu, şeful Ocolului Râşnov, a declarat că sezonul de observare a animalelor sălbatice este cuprins între lunile martie şi noiembrie, iar turiştii pot merge doar însoţiţi de un maestru de vânătoare, care se şi asigură că nu există niciun risc pentru vizitatori, având cu el şi o armă de vânătoare, în cazul în care există riscul apariţiei unui incident.
Durata la observator nu este limitată şi turiştii pot sta chiar câteva ore până când animalele îşi fac simţită prezenţa, iar condiţia de bază pentru ca animalele să nu se sperie şi să fugă este păstrarea liniştii.
Amenajarea observatorului a început în urmă cu trei luni, iar investiţia, care a fost asigurată integral din bugetul ocolului, s-a ridicat la suma de 30.000 de lei.
Directorul Ocolului Silvic Râşnov a precizat că ideea amenajării unui astfel de observator a venit în contextul în care numărul turiştilor pasionaţi de observarea şi fotografierea sau filmarea animalelor este în creştere şi s-a dovedit a fi o reţetă de succes la Braşov, unde Regia Locală a Pădurilor Kronstadt are două puncte de observare a urşilor în Valea Timişului, vizitate, în acest an, de 270 de persoane.
”Având în vedere că în această zonă avem multe animale, iar vânătoarea de urşi este interzisă, am decis să valorificăm oportunitatea oferită de pasiunea pentru observarea faunei sălbatice. De altfel, în cazul în care cererea din partea turiştilor va fi mai mare decât «capacitatea» observatorului, vom lua în calcul să amenajarea unuia nou. Am avut deja câteva grupuri de turişti care au trecut pragul observatorului”, a declarat Gheorghe Puiu.
Vizitatorii de până acum au apreciat că unul dintre principalele puncte forte ale observatorului de la Râşnov este acela că nu se află amplasat la o înălţime mare, iar acest aspect este important în special pentru fotografi, care pot surprinde mai multe detalii.
Investiţiile în turismul montan vor continua, iar în bugetul pe acest al Ocolului Silvic este prevăzută suma de 10.000 de lei pentru amenajarea unui traseu tematic prin care să fie prezentată flora şi fauna specifică zonei, potrivit directorulului Ocolului Silvic de la Râşnov.
”Vrem să reabilităm potecile care fac legătura între Valea Cetăţii şi Valea Lungă. Pe traseu vom instala şi panouri de informare, similare celor din parcurile naturale, prin care vom prezenta speciile de plante şi animale de pe traseu”, a spus ing. Gheorghe Puiu.
”Tot pentru turiştii pasionaţi de munte a fost amenajată în urmă cu mai mulţi ani şi zona de picnic şi camping din Valea Lungă, unde sunt oferite toate facilităţile, de la pavilioane acoperite, cu băncuţe şi mese, la toalete ecologice. Zona este extrem de căutată de turişti”, a mai spus şeful Ocolului Silvic.
Citește pe alephnews.ro: Descoperirea care sfidează înțelegerea noastră asupra Universului: Ce este „timpul negativ” în fizică
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Meta este dat în judecată pentru „traumatizarea pe viață” a moderatorilor Facebook din Kenya. Peste 140 de angajați sunt diagnosticați cu PTSD
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Cum reuşeşte o companie din România să facă zeci de milioane de euro dintr-o resursă pe care mulţi oameni din ţara noastră o ignoră şi care sunt planurile acesteia pentru viitor
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Care este cea mai sănătoasă sare din comerț, potrivit lui Dragoș Pătraru. Majoritatea bucătarilor din Vest o folosesc
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe