- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
400.000 angajaţi din administraţia locală au încasat drepturi băneşti ilegale - VIDEO
Aproximativ 400.000 de angajaţi din administraţia locală au încasat în perioada 2008-2009 drepturi băneşti care exced cadrul legal, în sumă de două milioane de euro, a declarat, miercuri, secretarul de stat în Ministerul Finanţelor Publice (MFP) Gheorghe Gherghina.
400.000 angajaţi din administraţia locală au încasat drepturi băneşti ilegale (Imagine: Mediafax Foto)
"Până la sfârşitul lui 2008, Curtea de Conturi a identificat 235.000 de salariaţi din autorităţile locale care au luat drepturi pe lângă lege. La sfârşitul lui 2009 erau aproximativ 400.000 de salariaţi care beneficiaseră de drepturi pe lângă cele prevăzute de lege. Potrivit rapoartelor Curţii, trebuie recuperate drepturi stabilite pe lângă lege în sumă de două milioane de euro", a spus Gherghina.
Oficialul MFP a recunoscut că pe medie suma este "într-adevăr foarte mică", reieşind în jur de 5 euro pe salariat.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Valdimir Putin s-ar confrunta cu o revoltă a armatei. Comandanții militari ruși refuză să-și trimită subordonații la atacuri
-
Putin se confruntă cu o revoltă a armatei. „Comandanţii refuză să trimită trupe” pentru un asalt pe râul Nipru, spun partizanii ucraineni
-
Şedinţa de plen a Camerei Deputaţilor va fi luni, la ora 9.00. Va fi ales preşedintele Camerei
-
Scandalul taxelor. Trump ameninţă cu preluarea controlului asupra Canalului Panama
Secretarul de stat în Ministerul Muncii Valentin Mocanu a dat câteva exemple de drepturi băneşti în afara legii, cum ar fi sporul pentru îmbunătăţirea condiţiilor de muncă, spor pentru refacerea capacităţilor de muncă, spor pentru refacerea după concediul de odihnă, indemnizaţii de hrană caldă, spor de reprezentare şi spor de cantină.
Mocanu a arătat că drepturile băneşti au fost acordate pe baza unor dispoziţii ale ordonatorilor principali de credite, hotărâri ale primarilor, hotărâri ale consiliilor locale sau consiliilor judeţene, prin aplicarea unor decizii judecătoreşti sau prin aplicarea unor prevederi ale contractelor colective de muncă.
De aceste drepturi au beneficiat atât demnitarii, cât şi personalul public angajat sau personalul contractant, respectiv cu contracte în colaborare.
El a arătat că, potrivit legislaţiei şi în interpretarea Curţii de Conturi, contractele colective de muncă nu pot fi invocate pentru salariaţii din sectorul public, care au un regim special şi ale căror venituri sunt reglementate prin lege.
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
CANCAN.RO
GANDUL.RO