41 de milioane de euro au fost confiscate de un om de afaceri rus din Florenţa

Bunuri în valoare de 41 de milioane de euro au fost sechestrate de la un om de afaceri rus de către Guardia di Finanza din Florenţa, în urma unei cereri de asistenţă judiciară internaţională transmisă de Parchetul specializat anticorupţie din Kiev, Ucraina.

Urmărește
1877 afișări
Imaginea articolului 41 de milioane de euro au fost confiscate de un om de afaceri rus din Florenţa

Imagine din Toscana

Bunurile sechestrate, imobile şi acţiuni ale companiei, ar fi rezultatul reinvestirii veniturilor acumulate ilicit.

Omul de afaceri este cercetat pentru infracţiunile, săvârşite în Ucraina, de corupţie a funcţionarilor publici, înşelăciune împotriva unei companii publice ucrainene care activează în comercializarea produselor agricole pentru o sumă de peste 60 de milioane de dolari şi spălare de bani.

Verificările au permis să se constate că rusul, prin reinvestirea unei părţi din veniturile obţinute ilicit, deţine, printr-o societate cu sediul în Florenţa, proprietatea asupra întregului capital al unei companii care deţine un complex imobiliar mare şi luxos în Toscana.

În special, printre bunurile sechestrate se numără acţiuni ale companiei, cu o valoare nominală de 3 milioane de euro, şi patru unităţi imobiliare, cu o valoare de aproape 38 de milioane de euro.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici