42 de grade, astăzi, în toată ţara

Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a avertizat Prefecturile din 31 de judeţe şi municipiul Bucureşti că sâmbătă şi duminică vremea va fi caniculară iar temperaturile ar putea atinge chiar şi 42 de grade.

Urmărește
1 afișare
Imaginea articolului 42 de grade, astăzi, în toată ţara

42 de grade, astăzi, în toată ţara

Astfel, prefecturile din 31 de judeţe (Satu Mare, Arad, Timiş, Mehedinţi, Dolj, Olt, Teleorman, Giurgiu, Ilfov, Călăraşi, Ialomiţa, Brăila, Galaţi, Vaslui, Iaşi, Botoşani, Constanţa, Tulcea, Bihor, Caraş-Severin, Hunedoara, Alba, Gorj, Vâlcea, Argeş, Dâmboviţa, Prahova, Buzău, Vrancea, Bacău şi Neamţ) şi Prefectura Municipiului Bucureşti au fost avertizate meteorologic cu cod portocaliu.

Meteorologii spun că vremea se va menţine excesiv de caldă, de joi până duminică, în toate aceste judeţe, iar indicele temperatură-umezeală "va depăşi" pragul critic de 80 de unităţi. În toate acestea, în perioada 19-22 iulie (de joi până duminică) "se vor înregistra pe arii extinse valori de temperatură de 39-40 de grade Celsius şi, izolat, 41-42 de grade Celsius", susţin meteorologii. Ei anunţă că este posibil ca valul de caldură să persiste şi la începutul săptămânii viitoare "în cea mai mare parte a ţării".

Autorităţile locale au înfiinţat aproape 1.200 de puncte pentru prim-ajutor, în 425 de localităţi, iar în zonele intens circulate, din 407 localităţi, funcţionează 972 de puncte pentru distribuirea apei îmbuteliate.

Totodată, în zonele intens circulate funcţionează 972 de puncte pentru distribuirea apei îmbuteliate în 407 localităţi.

De asemenea, au fost transportate 339,6 tone de apă potabilă şi menajeră pentru cetăţeni şi gospodăriile acestora, în 45 localităţi din 19 judeţe, cu mijloace de transport puse la dispoziţie de inspectoratele pentru situaţii de urgenţă sau de către autorităţile administraţiei publice locale.

 

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici