- Home
- Social
- BUCUREŞTI, (23.08.2012, 18:12)
- Elvira Gheorghita , Valentin Anghel ,
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
50% din personalul didactic pentru clasa pregătitoare este asigurat
Şcolile Capitalei aveau asigurat, până joi, jumătate din personalul didactic pentru clasa pregătitoare, a cărui încadrare continuă, în timp ce mobilierul necesar fost achiziţionat de 40 la sută dintre unităţile de învăţământ, urmând să fie cumpărate şi materialele didactice, potrivit ISMB.
Urmărește
302 afișări
50% din personalul didactic pentru clasa pregătitoare este asigurat (Imagine: Liviu Chirica/Mediafax Foto)
"În acest moment, avem asigurat 50 la sută din necesarul de cadre didactice. Aşteptăm, în următoarele etape de mişcare de personal, să completăm normele, fie prin suplinire, fie prin încadrarea pensioanrilor, fie prin a doua normă de la cei titulari. Ne-am gândit chiar la masteranzi şi la doctoranzi, ca să acoperim cele 440 de posturi ce revin acestei forme de şcolarizare. Nu este simplu", a declarat, pentru MEDIAFAX, şeful Inspectorului Şcolar al Municipiului Bucureşti (ISMB), prof. Constantin Trăistaru.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Valdimir Putin s-ar confrunta cu o revoltă a armatei. Comandanții militari ruși refuză să-și trimită subordonații la atacuri
-
Putin se confruntă cu o revoltă a armatei. „Comandanţii refuză să trimită trupe” pentru un asalt pe râul Nipru, spun partizanii ucraineni
-
Şedinţa de plen a Camerei Deputaţilor va fi luni, la ora 9.00. Va fi ales preşedintele Camerei
-
Scandalul taxelor. Trump ameninţă cu preluarea controlului asupra Canalului Panama
Cadrele didactice deja recrutate pentru clasa pregătitoare sunt titulari care au terminat clasa a IV-a, admişi la titularizare cu note peste 7 încadraţi ca titulari sau încadraţi prin suplinire în urma concursului cu medii peste 5, potrivit ISMB. "Urmează alte etape de încadare a pensionarilor şi a suplinitorilor care nu au participat la concurs. În acest moment, 154 de cadre didactice au fost trimise la forme, în cadrul unui program strategic", a adăugat şeful ISMB.
Trăistaru a precizat că termenul de livrare a mobilierului şcolar este 9 septembrie şi că, până joi, 40 la sută dintre unităţile de învăţământ din Capitală aveau deja achiziţionate mese şi scaunele.
"Sunt realizate contractele pentru toate seturile de mobilier specific, adică masă şi scaun. În unităţile de învăţământ este achiziţionat, estimativ, cam 40 la sută din mobilier, de exemplu, la şcolile numărul 3, 175, 192, 162...Dar termenul de livrare se întinde până în 9 septembrie 2012", a spus inspectorul şcolar general.
Potrivit lui Trăistaru, factura şi procese verbale pentru mobilier sunt depuse la contabilitate, apoi trimise spre centralizare la Ministerul Educaţiei, pentru a fi viraţi banii şcolilor. "Sunt două tipuri de situaţii. În Sectorul 1, care este descentralizat, fiecare şcoală este ordonator terţiar de credite şi face achiziţia prin încredinţare directă, suma fiind sub plafonul de selectare de ofertă sau licitaţie. Sunt alte sectoare unde există centre bugetare mici, spre exemplu Sectorul 3, care fac, de asemenea, prin încredinţare directă, sau centre bugetare mari, de exemplu Sectorul 4, unde s-a mers pe ideea de achiziţie pe SEAP. Caietul de sarcini este unic, documentaţia pentru mobilier a fost înaintată de minister către toate unităţile de învăţământ, astfel că în toate şcolile va fi acelaşi timp de mobilier, poate cu mici particularităţi", a explicat Trăistaru.
În legătură cu spaţiile pentru clasele pregătitoare, şeful ISMB a spus că acestea există în totalitate. "Avem spaţii pentru toate aceste clase pregătitoare. Grupurile sanitare sunt în responsabilitatea primăriilor", a subliniat Trăistaru.
Totodată, Constantin Trăistaru dă asigurări că materialele didactice vor fi achiziţionate până la începutul anului şcolar. "Tot ceea ce trebuie livrat se va livra în toate unităţile de învăţământ. La clasa pregătitoare, învăţarea nu se face după manual, ci după mijloace didactice de tipul planşe, jucării etc. Acestea vor fi luate de către şcoli", a adăugat inspectorul şcolar general.
În anul şcolar 2012-2013, în Capitală vor fi 436 de clase pregătitoare, în care vor învăţa aproximativ 10.000 de copii. Cinci dintre aceste clase vor fi pentru învăţământul special.
Potrivit inspectorului şcolar general, în Bucureşti sunt 424 de unităţi de învăţământ preuniversitar, dintre care 73 au autorizaţie sanitară parţială, deoarece la câte un corp de clădire sunt lucrări în plină desfăşurare.
Clasa pregătitoare va fi introdusă în premieră, din toamnă, în ciclul primar, anul şcolar urmând să înceapă la 10 septembrie.
Iniţiativa clasei pregătitoare în ciclul primar, legată de numele fostului ministru Daniel Funeriu, a fost criticată de actual ocupant al funcţiei, Ecaterina Andronescu. Introducerea clasei pregătitoare în ciclul primar, din toamnă, este o idee năstruşnică, forţată şi nefinanţată, care, în şcolile cu clase I-XII, va aduce la un loc copii de cinci ani şi tineri de 18, motiv pentru care, după primul semestru, va fi făcută o evaluare, a declarat Andronescu.
Citește pe alephnews.ro: Descoperirea care sfidează înțelegerea noastră asupra Universului: Ce este „timpul negativ” în fizică
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Meta este dat în judecată pentru „traumatizarea pe viață” a moderatorilor Facebook din Kenya. Peste 140 de angajați sunt diagnosticați cu PTSD
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Cum reuşeşte o companie din România să facă zeci de milioane de euro dintr-o resursă pe care mulţi oameni din ţara noastră o ignoră şi care sunt planurile acesteia pentru viitor
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Nicoleta Luciu, probleme cu greutatea. A ajuns de nerecunoscut. Cum arată acum, la 25 de ani după ce a câștigat Miss România
CANCAN.RO
Care este cea mai sănătoasă sare din comerț, potrivit lui Dragoș Pătraru. Majoritatea bucătarilor din Vest o folosesc
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe